13.3.2010

Viikko 10

Ei ole oikein ollut omaa rauhaa, eikä inspiraatiota kirjoitella tänne. Viikolla olin asuntolalla, maalasin huoneeni yhden seinän (valkoisella), mutta muuten en kyllä ole jaksanut iltaisin tehdä mitään "järkevää". Istutaan  kahden koulukaverin kanssa asuntolan sohvalla ja katsotaan tvtä, kunnes pitää mennä nukkumaan.

Maanantaina oli rästitenttipäivä, hoidin ravinnekokeen tyydyttävästi läpi. Kouluviikko sisälsi tuotantopuolen tunteja, kasvihuoneella aamusta iltapäivään. Tomaatit on semmoisia mun korkuisia (160cm) niitä kierrettiin lankojen ympäri myötäpäivään ja napsittiin varkaita pois. Kannojen kastelussa meni torstaina 40min. Keskiviikkona tiskattiin n.700 muoviruukkua. Ruukutuskoneella näpsäkästi pöydille valmiiksi multaruukkuja odottamaan käyttöä.

Tiistaina ja keskiviikkona tuli kylvettyä siemeniä (omiani) :) Ananaskirsikkaa, mansikkaa, tomaattia, aitoelämänlankaa, mustasilmäsusannaa, kesäpäivänhattua, steviaa... Saa nähdä miten pulassa olen kun taimet alkavat kasvamaan...

Raahasin asuntolalle omat pikkutaimet, pelargonit jäivät keittiönpöydälle. Verenpisarat ja chilit valtasivat asuntolahuoneen aurinkoisen ikkunalaudan, paaaaljon enemmän valoa kuin meidän itäikkunalla.

Perjantaina ja tänään olen ollut töissä, aika kiireistä aikaa. Siemeniä ja pikkutaimia menee kuin kuumille kiville Mieheke kyyditsi mut tänään töiden päätteeksi toiseen kukkakauppaan, mukaan lähti pari narsissia, kääpiököynnösviikunoita sai eurolla (max 2 per asiakas), ja ostin kivanoloisen korinkin vielä. Kovasti tekisi mieli tehdä jokin pääsiäis/kevät kukka-asetelma, en vain ole oikein varma Mitä siihen laittaisi, ja Mihin, mutta... saas nähdä. Tulilatvoja olisi ihanan keltaisia ja oransseja, mutta .... tulilatvan on niin tylsiä! Niitä on aina. Jokapaikassa. :D Jos saisin aikaiseksi, ja löytäisin sopivan korin, teen varmaan jossain välissä jonkin narsissi-kevätesikko-muratti-krääsä- kokeilun ;)

2 kommenttia:

 1. Minä ostin tänään mininarsisseja ja odottelen niiden kukkimista.

  Olen onnistunut tappamaan kultaköynökseni, eli olen kastellut sitä liikaa. No, kevät on ihanaa aikaa juuri siksi että kukkia saa taas laittaa lisää.

  Onko teillä siellä koulussa puhuttu mitään kuun vaikutuksesta kasvien kannalta? Eli uuden kuun aikana istutellaan jne.

  VastaaPoista
 2. Talven aikana on multakin kuollut monia kasveja, tuo liikakastelu on aika yleistä ;)

  Viherkasvien Hoito on jäänyt aika vähälle tähän mennessä, eikä tuosta kuun vaikutuksesta ole puhuttu (ainakaan mun kuullen) mitään.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)