24.3.2010

Tiistain turinoita

Tiistai on ollut jokseenkin sekavaa. Torstaina koululla pidetään jokin mullanvaihto-kasvi-info-tapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleet! Kasveja myynnissä, ja omiaan voi tuoda myös mullanvaihtoon. Tätä tapahtumaa on tänään sitten suunniteltu ja valmisteltu, enemmän ja vähemmän tarkasti.

Jotta ei olisi liian helppoa, meidän ryhmämme on valittu huomiseksi Turun taidemuseon Floromania-näyttelyyn pitämään pientä parvekekasviesittelyä senioriryhmille huomenna klo 13! Tänään meidän ryhmä jaettiin neljäksi pariksi, joille jokaiselle jaettiin vastuualue.

1.pari havainnollistaa, että ruukut/astiat kannattaa aina varmuuden vuoksi vuorata muovilla, jottei ole vuotovaaraa. Vaikka astiassa olisikin valmiiksi jo muovi, siinä voi olla pieniä reikiä, ja sitten on perintösenkit vaarassa kastelun jälkeen! Umpiastioihin ykkösryhmä esittelee ja kertoo myös salaojituksesta, ja miten esim lecasoran päälle kannattaa asetella kangas, ja sen päälle sitten multa. Näin voit käyttää helposti lecasoran uudelleen myöhemmin.

2. pari kertoo erilaisista mullista, ja niiden käytöstä. Miten kesäkukkamulta eroaa kestomullasta, ja he näytävät miten helposti luodaan iloisia keväistä ilmettä.

3. Pari esittelee erilaisia katteita. Meriheinää, sisalia, erilaisia kiviä, kaarnaa jne.

4. pari, eli minä ja luokkalaiseni T, esittelemme sitten muutamaa tekemäämme valmista istutusta. Istutimme kahteen matalahkoon, isohkoon ruukkuun lankaköynnöksen, 2 tulilatvaa (toiseen 2 keltaista, toiseen 2 oranssia) ja kirjorönsyliljaa. Ruukut vuorasimme muovilla, käytimme salaojistusta jne. Yhteen korkeampaan ruukkuun istutimme 2 vaaleaa jalohortensiaa, ja niiden juurelle murattia. Ja lopuksi sain myös toteuttaa oman visioni, pesin kahden narsissin sipuleista/juurista mullat pois, ja istuttin ne lasiastiaan, jossa oli koristekiviä. Oikein nätti mielestäni! Saatte huomenna kuvia ;)

Toivotaan, että kaikki menee sujuvasti, emmekä selitä ihan puutaheinää senioreille :) Päästään tuosta tapahtumasta sitten kaupungille, ja mieheke lupasi viedä meidät myöhemmin takaisin asuntolalle <3 Käydään varmaan kaupoissa ja toivottavasti ehtisin myös miehekkeen kyydillä hakea kasvihuoneelta taimet! En ole ehtinyt niitä katsomaan sitten viime viikon, pelottaa jotenkin :D Mitä jos kukaan ei olekaan kastellut niitä jostain ihmeen syystä?? Jaiks...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)