27.3.2010

Atk-luokan viherkasvisuunnitelma

Saimme vihdoin tekemämme suunnitelman (toinen tummennettu osio) takaisin arvioituna. Ja tässä kuva:

"Joku kasvi voisi toistua-?" on opettajan huomio, mutta mielestämme toistuvuus niin pienessä huoneessa olisi kovin tylsä :) Ehkä jossain isommassa tilassa, kuten aulassa, toistuvuus toimisi.

5 kommenttia:

 1. Olen nyt lukenut aika pitkälle blogiasi. Tunnut suihkuttavan kasvejasi aika usein mäntysuovalla. Oletko kuullut aineesta nimeltä Provado? Sitä saa puikkoina, jotka tökitään ruukkuun piiloon. Kasvi imee niistä torjunta-ainetta, joka tekee siitä myrkyllisen kaikille imeville tuhohyönteisille. Olen näitä laittanut multaan aina loppukeväästä ja vaikutus riittää koko kesäksi. Vielä kun tehoaisivat vihannespunkkeihin, mutta kaikkea ei voi saada. En ole kärsinyt näiden käytön aloittamisen jälkeen kirvoista, kilpikirvoista, villakilpikirvoista, ripsiäisistä tms. Kannattaa kokeilla, todella vaivatonta!

  VastaaPoista
 2. Kyllä Provado on mulle tuttu tuote, suihkeena ja puikkona. Yleensä mulla on jotain ötököitä tullut vain uuden kasvin mukana kaupanpäällisinä, joten ne on ns karanteenissa ja varmuuden vuoksi sumuttelen mäntysuovalla. Provadossa on vissiin aikast tujusti lannoitetta myös mukana, joten en ole viitsinyt sitä käyttää, kun olen lannoittanut kasveja muilla tavoin jo valmiiksi. Provadollahan on myös aika hidas vaikutus, kestää aikansa ennen kuin pääsee vaikuttamaan..

  VastaaPoista
 3. Ja onhan mulla siis Provadoa joillakin kasveilla ollutkin :)

  VastaaPoista
 4. Yhdyn suunnitelman kohdalla opettajasi näkemykseen. Kun toistoa ei ole lainkaan (ei ruukuissa, ei kasveissa), ryhmä jää hajanaiseksi ja sekavaksi. En usko, että toisto tekisi kasveista tylsiä, vaan toisi siihen yhtenäisyyttä. En toki ole tilaa nähnyt, mutta tämän tuosta kuvasta näin.

  VastaaPoista
 5. Tila on aika mitäänsanomaton atk-luokka, jossa tälläkin hetkellä on kasveja, kaikki erilaisia. Mielestämme luokkassa on kiva nähdä erilaisia kasveja, ikään kuin esimerkkeinä tietämättömille, niin kuin nykyisinkin on ajateltu. Yhteneväisyyttä pidettin yllä valitsemalla verhoihin ja muutamaan ruukkuun samaa värisävyä- punainen-oranssi. Ruukuissa tarkoitus oli näyttää Lecuzan värikirjoa. Tuon kuvan kaikki kasvit ovat lisäksi sinitarralla kiinni, jolloin niitä saa siirrellä mielensä mukaan, ja meille jäi myäs muutama varalle, että saimme viime hetkellä sommitella :) Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)