26.1.2012

Keskiviikon ajatusleikki

"Jos minulla olisi kaikki maailman rahat, mitä viisi tärkeintä kohdetta (ilman materiaalisyyllisyyttä) hankkisin!"

Minulle ei tuota vaikeuksia mietiskellä tätä. Olen haaveilija, käytän vapaa-aikaani mietiskelemällä lottovoittoja, tulevia kesiä ja olen aika materiaaliharakka, vaikka en sitä ominaisuutta pystykään hyödyntämään opiskelijatuloillani. :)

1. Oma koti.
Vitsailin joskus, että tarvitsen varmaankin useampia taloja, jotta voin kokeilla käytännössä, mikä tyyli mulle sopii, ja mikä sisustusratkaisu on toimivin! Mutta yhdelläkin olisi hyvä aloittaa?


Toisaalta tahtoisin lähteä suunnittelemaan kaiken alusta lähtien. Tähän tuhraantuisi tolkuttomasti aikaa, koska en oikein tiedä mitä haluan. Mutta rahallahan saisi kunnon suunnittelijan ja aivoriihitiimin, ketkä kantaisivat vaihtoehtoja mun eteen ja vastaisivat tyhmiin kysymyksiin?Toisaalta taas haluaisin ostaa jonkin vanhan maatilan. Entisöidä yhdessä miehekkeen kanssa (huomatkaa HYVIN pinkit lasit silmillä tässä kohtaa) tilaa, niin että vanhan ajan henki säilyisi, mutta toisimme tiloihin nykyaikaisia mukavuuksia ja omaa "juttuamme". Vitsailin myös kerran, että ostamme lottovoitolla uuden talon, ja ostamme vapaa-ajan harrastukseksi maatilan, jota kunnostetaan sitten sivussa. :P


Omassa talossa olisi iso keittiö. Molemmat tykkäämme ruuanlaitosta, ja minusta on/olisi mukava emännöidä illallisia jne. Paljon monenlaista säilytystilaa ja hyvin valoa. Kaikki materiaalit olisivat kestäviä ja helposti putsattavia.
Olen tehnyt siivoushommia aika paljon, ja siinä on pistänyt muistiin ainakin ehdottomat EI:t, niitä ovat esim. upotettu  pyöreä tiskiallas. (kuva alla) Vaikka olisikin tiskikone, eikä käsin tiskattavaa  nimeksikään, minä vannon kunnon ruostumattomasta teräksestä tehdyn tiskipöydän nimeen.
Tälläisen kanssa menee hermot, kun tiskatessa loiskit vettä pöydälle, ja haluaisit pyyhkäistä roskat + vedet altaaseen.Nehän jäävät vain tuohon saumaan. Yksi allas on lisäksi harmittava, kun ei ole huuhtelua varten omaa allasta.


Makuuhuone olisi.. sopivan kokoinen :D Sinne saisi mahtua meidän iso sänky, sängyn molemmin puolin yöpöydät. Nuo kuvan pari tuolia toimisivat varmaan vaatetelineinä....Muuten haluaisin rauhoittaa makuuhuoneen nukkumiselle.


Vaatehuone olisi sitten erikseen vaatteiden säilytykseen. Nykyisessä kämpässäkin on sellainen pieni, mutta jollain insinöörillä ei ole taas järki leikannut... Siellä ei ole minkäänlaista ilmanvaihtoa??? Hippaisen on siis tunkkaista. Tämä on ehkä liiankin tumma ja asiallinen ollakseen Mun tyylinen

Vaaleassa on enemmän tilan tuntua :)


Vierashuoneita voisi isossa talossa olla muutamakin varalla. Ja ehkä mahdollisia lapsiakin ajatellen olisi mukava olla "ylimääräinen" huone kaikenvaralta.Olohuone... olohuonetta on vaikea lähteä hahmottamaan. Mukavia, kulutusta ja sottaavia ihmisiä kestäviä huonekaluja. Valoa, lukunurkkaa, mutta mahdollisuus katsoa vaikka isolla porukalla leffaa/pelata jotain seurapeliä jne. Mukavuutta, pehmeyttä, jänniä yksityiskohtia, puulattiat, pehmeät matot..

Valitsimpa samanlaiset kuvat, näitä oli vaikeampi löytää ;)

Kylpyhuoneestahan jo kirjoittelinkin :)

Kodinhoitohuone olisi myös mieluisa. Siellä olisi pyykinpesukone, kuivausrumpu, ompelukone työpisteineen, silityslauta (kaapissa piilossa) ja kunnollinen allas esim. kuraisen koiran pesuun. Ja trimmauspöytä! :) Kodinhoitohuoneeseen olisi erillinen sisäänkäynti, että kuraisten peltotöiden tai vaikka koiranulkoilutuksen jälkeen voisi vaan kävellä sottaisena sinne sisään. Kuivauskaappi on myös näppärä keksintö, koululla on tullut käytettyä sellaista ahkerasti pihatöiden välissä.


Pihaa olisi oltava paljon, ulkorakennuksia (esim. kanala/navetta), kasvihuone ja peltoa.  Mieheke saisi jonkin oman "man cave" (miesluola)-huoneen, jossa olisi snooker-pöytä, baaritiski ja tietokonekeskittymä. Huone olisi äänieristetty, niin ettei mun tarvitsisi enää kuunnella sen peliräiskintää :D toki miehekkeellä olisi myös omaa puutyöversas/työskentelypaja, jossa saisi nikkaroida rauhassa, se kun on hälle mieluisaa.

Semmoista unelmakotiajattelua tällä kertaa!

2 kommenttia:

  1. Hih, unelmia pitää olla! Aina niistä joku toteutuu, jos niitä vaan on tarpeeksi paljon:-)

    Upeita talvikuvia tuolla aiemmisssa postauksissa.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)