27.7.2010

Tiistaita

Inventaario on jatkunut. Jännästi muistuttaa taas sitä kun pienenä leikin verotoimistoa. Näpyttelen lukuja koneelle. Naputinaputinaputi. Tosin silloin oli kyseessä sattumanvaraisia isoja lukuja, ja joko naputtelin kirjoituskoneella tai vanhanaikaisella kassakoneella, jonka isovanhemmat saivat/ostivat jostain halvalla :)

Viime kirjoituksesta unohtuivat kokonaan!

Tämmöisiä kaunokaisia on alkanut kukkimaan 2kpl ! Olin jo ehtinyt unohtaa ostaneeni näitä alkuvuodesta. Niin kauniita. <3  'Flower Fairy White Splash' - ostin näitä kun ihastuin turun puutarhamessuilla "americana white splash'- lajikkeeseen. Toivottavasti tämä talvehtii hyvin.


Tässä tämä punainen taas. Lajikkeesta ei ole tietoa. Jos joku tunnistaa edes joksikin samannäköiseksi, kertokaa toki!
Kukkapenkki mökillä (oltiin 16.7-18.7) . Rikkoja puskee uudesta mullasta, ja kukkapenkkiin istututetut "luonnonkasvit", muistaakseni puna-ailakit, ovat rehevöityneet huomattavasti isommiksi, kuin mitä kukkapenkin lähistöön jättämäni yksilöt. Ravinteiden kummallinen vaikutus ;) Mökillä oli todella kuumaa ja kuivaa, pulahdeltiin mereen pisin päivää, paarmat ja hyttyset kiusasivat olan takaa. Annoin "ylijääneet" juomavedet kukkapenkin asukkaille. Muuten kaikki olivat hengissä, yksi sammalleimu oli heittänyt henkensä. Jätin senkin vain paikoilleen.  Käytiin mustikkametsällä, mutta eihän sieltä mitään löytynyt, mitä nyt törmäsin maa-ampiaispesään! 

Huomasin isohkon katajan juurella muutaman mustikan, ja kurotin niitä poimurilla.... ja tajusin samantien että käden alapuolelta pöllähti ilmaan aika mukava parvi amppareita! X____X ampparit aiheuttavat jonkinlaista kauhua, mutta onneksi joku pikkujärki sai mut pysymään paikallani. Tai ainakin osittain. Nousin pystyyn, tipautin marjapuimurin ja ämpärin mättäälle ja peitin käsillä kasvot (kammoksuttaa eniten kasvon lähellä pörräävät), ja käänsin selän pesää kohti, en kuitenkaan ottanut askeltakaan. Jäin siihen sitten paikoilleni ja kiljuin suoraa huutoa kämmeniini kun pelotti niin paljon :D (nyt naurattaa, silloin ei). Mieheke oli kauempana ja tuijotti vaan hölmistyneenä että mikä muhun iski! Kiroilin oikein olan takaa ja ääneen, mutta nähtävästi paikalla pysyminen tuotti tuloksia (ja päällä oli saappaat, farkut, pitkähihainen huppari, huppu päässä), ei tullut yhtään pistosta. Seisoin jalat tutisten ja pumppu hakaten paikallani, kunnes pörinä hiljeni, ja otin muutaman hitaan askeleen kauemmas. Oli kyllä jalat löllönä! Mies sitten poimi pitkällä kepillä puimurin ja ämpärin pois pesän suulta.... hyihyi. muutenkin oli ampiaisia paljon liikkeellä, jos siideri jäi viideksi minuutiksi pöydälle ilman valvontaa, oli sinne jo hukkamassa yksi, saunan eteisessä lätkin niitä myös hengiltä useamman. Pysyisivät kukkasia pölyttämässä....

Ai niin ja tässä on tämä.. tämä ...nukkapähkämö!  uusi kasvu on jo lajille ominaista, kunnon nukkaista "lampaankorvaa" :) toistaiseksi ainakin siis viihtynyt.


Nyt täytyykin hipsiä lukemaan uusinta Kotipuutarhaa ja Terassia (kuopion asuntomessujen pihoista), sekä Trendiä (kaikkeen sitä tulee rahaa tuhlanneeksi....) :D mukavaa viikkoa kaikille o/

3 kommenttia:

 1. Helle saa ampparit ja paarmat liikkeelle. Onneksi ei maa-ampparien kanssa käynyt pahemmin.

  Kauniita kukkia! Meillä on saanut kastella puutarhaa koko ajan. Naapurustossa näkee ihan täysin kärähtäneitä puutarhoja, aikamoinen kesä.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Huh huh! Minä olisin jo juossut amppareita pakooon täysillä. Hyvät hermot sinulla ;-)

  VastaaPoista
 3. Sussi, juu, isovanhemmilla on onneksi joki vieressä, josta ovat saaneet pumpattua kasteluvettä, kunta oli kehoittanut veden säästöön...

  Tekosyy, jooh, aina välillä itsekin positiivisesti yllättyy miten hyvin osaan toimia tollasissa tilanteissa ;)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)