21.7.2010

Tarvitsen pihan

Yksiö ja 30 neliötä on palvellut meitä yllättävän pitkään, johan vuokraemäntäkin sitä juhannuksena ihmetteli, miten pitkään olemme tässä minikodissa viihtyneet. Koulun asuntolalla pääosin kouluajat asuessa, ja nyt kesätöiden tyhmien työaikojen (arkisin 10-18) kodin siisteyden ylläpito on.. kröh... vähän unohtunut :D Suoraan sanottuna meillä on ihan sairaan sekaista. Asuntolahuone piti tyhjentää kesäksi, ja kaikki se roina makaa nyt meillä vähien seinien vierellä, kaappien ja lipaston päällä... Osan kasveista heitin/lahjoitin pois, mutta edelleen meillä on ihan tarpeellista ja käyttökelpoista tavaraa ihan liikaa neliöitä kohti. Kaappi-/säilytystila on kaikki käytetty, se vähä mitä on.

Tässä puutarhaliikkeessä työskennellessä sitä sit hinkuis sitä pihaakin. Olen viime päivinä laittanut nettikauppaan uusia osioita, ja on vaan niin paljon kivoja kasveja. Kuten vaikka koristeheinä Jänönhäntä!Niin söpö!Olen jo miettinyt ensi kesän kukkasia/kylvöjä :D Aitoelämänlanka oli kiva, kukki päivittäin uusilla kukilla, vaikka vihannespunkki siinä taitaakin majailla, lehtiä kellertyy päivittäin. Se vaan tarvitsisi paljon isomman tukisäleikön, mitä mulla on tarjota, ja on nyt ylhäältä kiertynyt itseensä kovin rumasti. Se kehittelee siemeniä, ajattelin napata niitä talteen. Jossain tulitikkulaatikossa pitäisi olla miinanköynnöksen siemeniä viime kesältä, en ole löytänyt :P Mutta ei köynnöksiä siis, korkeintaan jotain pensasmallista krassia ehkä. Jollei sitten laita amppeliin, alaspäin kasvamaan. Ainokainen mustasilmäsusanna on nyt metrin korkuinen, laitoin sen elämänlankojen viereen, saa puikkelehtia sinne joukkkoon.

Pelargoneissa on melkein jokaisessa nuppuja. Koitan saada yhdestä uutukaisesta kuvaa, niin herttainen kukinto sillä on. Tarvitsisivat miltein kaikki isommat ruukut, mutta toisaalta, menevät isoäidille talvetukseen, eikä sinne viitsisi viedä kovin isoissa ruukuissa kasveja, että mahtuvat ikkunalaudoille.

Parveke on KAAOS. Luulin saavani sen alkukesästä edustavaksi. Mutta kukapa meillä kävisi sitä tarkistamassa :P Myrkytin eilen parvekekeen Karate-merkkiselle Myrkyllä. Myöhään illalla/yöllä, kun parveke on viilennyt, eikä näytä niin epäilyttävältä :D Kyseessä on niin tuju myrkky, että mullakin oli pitkät kumihanskat, pitkähihainen, huppu päässä, hengityssuojain jne. Sillä pitäisi päästä vihannespunkeista eroon.  Aitoelämänlanka ei ole kukkinut enää vähän aikaan, vaikka kukinta-aika pitäisi kestää syyskuuhun..


Otin muutaman päivän töistä vapaata. Olen istunut kotona. Istunut ja miettinyt. Ollut ahdistunut ja itkenyt. Semmoinen aika taas. Pikkusisko huolestutti. Lainasi rahaa hyväsydämisenä aivan väärille ihmisille. Ja minä luulin voivani maailman poissa siskon kimpusta. Onneksi sisko sitten rohkesi minulle kertoa asiasta, kun tämä 26v yhäiti narkkarimiehensä kanssa jatkoivat siskon ahdistelua. En olekaan ollut niin raivoissani pitkään aikaan, jos koskaan. Ja surullinen. Siinä järjestyksessä. On raskasta olla "äiti" 3 vuotta nuoremmalle siskolle. Olen mietiskellyt mistä pitäisi hakea apua tähänkin dilemmaan. Noh, kattoo miten tästäkin mennään eteenpäin. Laitoin rahaa kerjääville asialliset viestit, että jättävät siskoni rauhaan, eivät ole tähän mihinkään yhteydessä, ja että jos jotain rahaa tulisi joskus takaisinpäin, sekin asia hoidetaan minun kauttani. Piti muutama tovi miettiä, että sain viesteihin asiallisen sävyn. Minussa asuu leijona,kunnon ärtyisä, läheisiään suojeleva, mutta onneksi on myös järkeä. Raha on rahaa, ja summa on semmoinen, ettei maailma siihen kaadu. Vaikka omani vähän tärisi taas, toivoisin niin, että olisi joku muukin katsomassa siskon perään... Rakas pikkusisko. Taidanpa juoda muutamat kupit kahvia ja jatkaa siivousta. Huomenna taas töihin. Hyvää mielenterveyttä kaikille <3

3 kommenttia:

 1. Ai kamala toi raha juttu :/ Voin vaan kuvitella miten itekin ois ihan löysät housuissa, hui! Voisin tulla tarkistaa sen teijän partsin vaikka viikonloppuna?

  VastaaPoista
 2. tää eukko on ollut joskus siskon luokalla amiksessa, ja nyt sit oli mitä ihmeemmillä saduilla lainannut rahaa. Sitten tämän narkkismies on lainannut ominpäin vähän lisää. ja loppujen lopuksi soitellut siskolle yötä päivää ja selitelly että menvät pian sossuun ja sieltä maksetaans it takas... ja sit sossu olikin kummasti perunut ajan... Mua raivostuttaa edelleenkin. Ja vaikka laitin viestiä, ja luulin että ymmärsivät, etteivät soittele enää siskolle, oli seuraavan päivänäkin vielä yritetty "auta kaveria viimisen kerran, *miehennimi* vie mun rahat..."-viesteillä... oli sanonut tarvitsevansa TIETOKONEEN. siis ei h*lvetti. Sain taas muotoilla itseäni muutaman kerran, että sain asiallisen viestin liikeelle. Tekee hyvää verenpaineelle...

  VastaaPoista
 3. Onpa ikävä juttu. Kannattaisiko siskon vaihtaa puhelinnumero salaiseksi? Vai tulisivatko sitten oven taakse rahaa pyytämään?

  Kaaoksesta puheenollen, meillä on koti ja terassi ihan sekaisin, töiden takia en ole ehtiyt siivoamaan, grrr...

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)