3.7.2010

Kesäkuvia

Eilen oli niin kaunis ilma! Kuten tänäänkin. Matkasimme perunkirjoituksiin, jossa ei työkaverin toiveista huolimatta, tullut mitään perintoä, vainajan vähäiset rahat eivät riittäneet edes viimeisten laskujen maksamiseen. En tajunnut miten kallista kuoleminen onkaan. Lisäksi paperihärdelli on uskomatonta, parikymppiä saa pulittaa virallisista papereista per, ja jokainen taho on koura pitkänä vaatimassa osaansa. Surullista.

Matka sujui mukavasti, kuvailin ihania maisemia auton ikkunasta,  ja toivoin voivani pysähtyä, kerätä kukkia ojien penkoilta, ja sitten muuttaa johonkin maalaishuvilaan ikuisiksi ajoiksi. Olen kauhea höpöttäjä automatkoilla, mieheke vaan vastaa muutamalla sanalla ohimennen. Tällä matkalla kerroin (taas) siitä, miten haaveilen eläväni joskus maalla, omavaraisesti.. Olisi aurinkopaneelia ja perunamaata. Kanoja ja sen semmoisia. Muistin myös maanviljelijän ikäviä puolia, luin joskus isoisoisäni päiväkirjaa. Joka päivältä merkitöjä tilan toimista, ja eräs talvi esim sikalassa oli niin kylmä, että siat meinasivat jäätyä. Oli jotain sorkkatautia, oman pellon viljat/heinät/rehut mitkälie oli halla korjannut, ja samaa vikaa oli muillakin. Eläimille ei riittänyt ruokaa, ja sitten kun viimeisillä pennosilla saatiin joltain ulkopaikkalaiselta ostettua, kuorma saatiin kotiin ja huomattiin sen olevan melkein syömäkelvotonta. Semmoisia merkintöjä.


Rypsipellot olivat jo keltaisia, haju toi mieleen frettien tuoksun :) Minulla on niitä joskus ollut 2kpl. Iso ikävä nousi mieleen, etenkin pienempää frettiä tulee ikävöityä, vanhempi fretti oli niin kova puremaan :/ varsinkin kun noilla pikkupedoilla on puruvoimaa, ja hampaat menevät helposti esim kynnestä läpi, nimim.kokemusta löytyy...

Kävimme perunkirjoituksen jälkeen isän haudalla.
Ostin "meidän" liikkeestä muurikellon ja sille mielestäni hyvin sopivan ruukun :) On vaan kovin ikävää, että toisinaan hautausmailta varastellaan tavaroita, saa nähdä pysyykö tuo ruukku/kasvi siellä kauaa. Hautausmaa on tunnin ajomatkan päässä, joten harvemmin tulee käytyä siellä. Kerrankin oli niin lämmin päiä, ettei tarvinnut palella siellä, hautausmailla on aina niin kylmä...


Illemmalla oltiin tyttöjen kanssa ulkona, aika railakas reissu oli. Nyt heikottaa ja väsyttää ;)

//muoks// Lisään vielä muutamia kuvia parvekkeelta

Pitäisi jaksaa siivota vielä ylimääräiset rojut pois, kiinnittää pari amppelikoukkua ja ehkä hylly tai pari ;)Seinustan hyllykkö, maahumala, pelargonia, hopeakäpäläkö tuo nurkassa mahtaa olla... en nyt muista. alhaalla pelargoni ja kirjorönsylilja :)


Sain tämän pelargonin viime kesänä pistokkaana, talvetin sen isoäidilläni, aivan ihana <3


Tämän ostin koululta :) muut pelargonit eivät ole edes lähellä kukkimista, muutama siemenestä kasvatettu, muutamia pikkutaimina ostettuja.. kasvavat kyllä huimaa vauhtia.


Missasin aitoelämänlangan ensimmäisen kukinnon! Noh, pitää olla tarkempi seuraavaa odotellessa :)


3 kommenttia:

 1. Minäkin haaveilen aina maalle muuttamisesta ja omavaraisuudesta... Mutta onhan se selvää, ettei liene sekään elämä helppoa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja ja kuvia :) Täytyy toivoa että kukka pysyy paikallansa. Törkeetä semmonen varastelu :/

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia sinulla.

  Minä olin yllättynyt aitoelämänlangan kukan värimuutoksesta sinisestä violettiin, kun en ole sellaista ennen tätä kesää omistanut. Nyt ostin sen kesäköynnökseksi. Onhan se kaunis, mutta ei sittenkään oikein siihen paikkaan sopiva, johon sen pujottelin... Toivon, että sitä nautit omastasi, ja etköhän ehdi niitä kukkia vielä näkemäänkin yllin kyllin.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)