12.7.2010

Helsingin reissu viikonloppuna

Ajeltiin miehekken veljen autolla (pieni punto, oli hieman ahistavaa näillä keleillä) lauantaiaamulla Helsinkiin, ja suunnattiin samantien Linnanmäelle. Itse en perusta hurjista laitteista, voin pahoin jo bussissa :D Keskityin kuvaamaan, istumaan varjossa ja syömään herkkuja ;) Muutamassa laitteessa sentään kävin, Vonkaputouksessa ja toisessa, missä kastui kanssa mukavasti. Oli ihanan viilentävää <3

Siellä oli myös hauskat "rautatieasemapatsaat" koristamassa ja pitelemässä maisemajunan kiskoja


Sain vatsanväänteitä jo kun seurasin muiden laitteissa oloa :D
Minä keskityin tarkastelemaan kukkaistutuksia, niiden kukkavalintoja, muotoja ja värejä. En oikein vaikuttunut muista kuin tästä, ihanan hauska idea.


Linnanmäen jälkeen olimmekin kypsää kauraa, enemmän ja vähemmän uupuneita, pahoinvoivia ja jalatkin huusivat tallustelusta. Yövyimme miehekkeen veljen kaverilla, tai no tämän äidin talossa, Espoossa. Ihana talo, olisin halunnut kuvata sen nurkka nurkalta ja kopioida ideat sitten omaan kotiin aikanaan :D en kuitenkaan kehdannut :P Ilta meni grillatessa ja muutama olutkin tuli kumottua siinä lämpimässä kesäillassa..

Sunnuntaina käytiin Kiasmassa. Eksytin tarkoituksella seurani, ja vaelsin yksinäni ihastellan kaikenlaisia taideteoksia.


Jacob Dahlgren:  The wonderful world of abcstraction, 2009

Nauhoista muodostettu viidakko, johon sai koskea, kävellä sisään ja eksyä ;)


Kuvasin salaa jotakuta turistia, kun en itse itseäni saanut kuvattua :D Hilda Kozári: ILMA, Helsingin, Budapestin ja Pariisin tuoksu, 2003

Aivan ihana! Kupliin piti kumartua sisälle, ja jokaisen (kolme yhteensä) sisällä oli eri kaupunkien "tuoksut", niin kuin taitelija ne on muistanut. Tuoksujen kehittelyssä oli mukana pariisilainen hajuvesisuunnittelija Bertrand Duchaufour. Kozári toimitti hänelle kuvia asioista, joita piti tunnusomaisina kunkin kaupungin tuoksulle :) Kuplien katossa näki myös hämärästi heijaisteita dioista, jotka oli kuvattu kyseissä kaupungeissa. Jännää.
Hilda Kozári: Vähemmistöpöytä, 2009

Pöydän jalat ovat suomalaisesta designklassikosta, pöytälevynä maalauskangas. Valkean pinnalla mustat huopapisteet, ne tuoksuvat somalilaiselta parfyymilta (näin sanoo opasvihkonen, en haistanut :D) ja muodostavat  pistekirjoituksella sanan 'minority' (vähemmistö). Teoksessa risteilee vihjeitä erilaisista arvostuksista ja kokemisen tavoista. Pistekirjoitus herättää halun koskea, mutta taideteokseen koskeminen on kielletty. Parfyymiäkään ei oikein voi mennä haistelemaan. Kuka on tervetullut tähän pöytään?


Siellä oli kaikkea ihanaa :) istuin hiljaa ja mietiskelin. Naureskelin Tero Puhan "Oikea tapa olla"-teokselle. Taiteilija kokeilee kameralle erilaisia tapoja sanoa kuluneita iskulauseita, lausahduksia jne, eri äänensävyillä, ilmeillä ja tavoilla. "Mä rakastan sua", "Tykkäsitsä", "Otat sä kahvii vai teetä?"... Oh, niin hauska, mielenkiintoinen! Kaunista.

Kiasman jälkeen kierreltiin Kampin ostoskeskuksessa, jossa oli kallista ja kauheasti kaikkea kivaa. Ostin 2 musta toppia, samaan hintaan kuin Turustakin :D Ajomatka takaisin oli yhtä, jollei tuskaisempikin kuin tullessa. Käytiin hiekkakuopilla uimassa. Nyt taas painetaan viikko töitä! Virkistävää viikkoa kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Tuo riikinkukko on kiva idea!

    En ole koskaan (vähän noloa) käynyt Kiasmassa, hauska nähdä teoksia tässä.

    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  2. Mitäpä noloa siinä, tää oli mun toinen kerta vasta ;)

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)