27.6.2010

Muutamia juhannuskuvia

Päästiin saaresta takaisin kaupunkiin, ja vaikka vähän heikko olo onkin vielä, päätin samantien laittaa muutamat kuvat :)


Ananaskirsikoita, nam nam


Tuoksuherneet ovat viihtyneet alkeellisessa kepussaan, ensi kerralla pitää varmaan siirtää ne penkin reunaan :)Pataan istuttamani kuunlilja, nukkapähkämö ja sammalleimu


Puutarhan vartija ^^


Tässä pihassa ei monia koriste-esineitä ole, mutta tämmöinen jonkinsortin aurinkokello (?) on jököttänyt varmaan vuosikymmeniä tässä


Harmittavasti puuttuu nyt semmoinen "ennen"-kuva, mutta tässä näkee Vähän tuota projektialuettani. Pihassa on puinen terassialue, jonka vieressä on ollut jo monta vuotta kivillä reunustettu kukkapenkki. Penkissä oli idänangervoa ja jotakin toista, luultavasti ruusuangervoa. Penkin maa-aines on havupitoista, kovaa ja melkein pelkkää pensaiden juurikkoa, ja sen lisäksi läheisten mäntyjen juuret kulkevat sen läpi.  Pieni kivikasa vasemmassa laidassa on myös kukkapenkista kaivamiani... Nostin penkkiä uuden mullan avulla hieman, mutta vielä olisi tekemistä...


Nämä iskin multaan pikaisesti viime viikonloppuna kaatosateessa, saa nähdä viihtyvätkö tuossa... Ei siis mitenkään suunniteltu kokonaisuus!

Kukkapenkki toisesta suunnasta. Isoin ruusu(?)angervo on omalla'/samalla paikallaan, on levinnytkin hieman, annoin sen olla siinä, kun kerta hengissä on. Virpiangervot olivat huonommassa hapessa, ja nostin huonoimmat kokonaan pois, toisia siirsin etäämmäksi toisistaan ja paransin maata alla ja ympärillä.


Mökin pihaa


Pitäisiköhän raparperilta vain nappaista nuo siementsydeemit pois?


Sauna sivusta kuvattuna, kiipeilin ajankulukseni kallioilla


Tuonne kun kiipeää, näkee Kauas :) tällä kertaa en jaksanut kiipeillä niin paljoa


Torstaina ja perjantaina kelit olivat mitä kivoimmat, lauantaina oli heikko olo muutenkin, ja lisäksi Tuuli todella kovaa! Tulikin möllötettyä sängyn pohjalla suurin osa päivää ja iltaa....

5 kommenttia:

 1. Aika haastava tuollainen hieno kalliotontti, , siis että sais säilytettyä sitä alkuperäistä kans mahdollisimman paljon. Ja että se uus ois sopusoinnussa. Hyvin näytät minusta onnistuneen. Tykkään tuosta kukkapenkistä.
  Minä en raparperin kukkia leikkais, vaikka jotkut niitä rumina pitävät.

  VastaaPoista
 2. Juuh, en sinne kaipaakkaan mitään palaa kaupunkipihasta, mutta toisaalta, ei sitä pelkkää mustikkametsääkään viitsisi aina katsella :) Kalliotontti tuo haastetta, samoin se, että siellä käy maks kerran viikonlopussa, jos silloinkaan, kastelija, muuten ovat oman onnensa varassa... Juoksevaa vettä ei ole, ja merituuli on toisinaan aika raju. Ajattelin seuraavaksi alkaa siirtämään ylöskaivamiani kiviä pieneksi muuriksi, mutta kahtoo nyt mitä sitä kesän aikana ehtii ;) Ja kun tontti ei kuitenkaan ole Minun, on vähän otettava oikea asenne hääräämisessäkin.

  Raparperia ajattelin leikata vain ettei keskittyisi turhaan siementen kehitykseen.

  VastaaPoista
 3. Siellä on komeat maisemat!

  Kalliotonttissa riittää tosiaan haastetta, mutta lopputulos varmasti ilahduttaa.
  Minulla on muistissa puutarhaohjelma, jossa esiteltiin kalliosaareen tehtyä puutarhaa ja se oli tosi kaunis.

  VastaaPoista
 4. Todella upea paikka teillä, aivan varmasti saa työviikon jälkeen,tuossa maisemassa "akut" ladattua seuraavaa viikkoa varten.
  Raparperinkukinto kannattaa leikata, jos haluaa katsella kukkaa sen voi laittaa vaasiin, kukinto vie kasvilta voiman ja se ei jaksa tehdä lehtiä. (Ensivuoden satokin saattaa jäädä pieneksi)
  Ja ehkä kannattaa antaa sille vaikka kanankakkaa, raparperihän tykkää voimakkaasta kasvualustasta.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Sussi ja Mummo kommenteista!

  Itse muistan odottaneeni viime tai edellisvuoden Huvilaa&Huussai kovasti, siinä kun oli jyrkkä kallioinen tontti... ja petyi pahasti. pihaan tungettiin vain patiota, patiota ja rappusia, lapsille tosin tehtiin ihana leikkimökki vanhasta huussista :D

  Raparperista otin jo pakastimeen vähän, siksi noin pienisatoinen tällä hetkellä, ja kakkaa sille jo lykättiin, leikkaan ensi reissulla nuo kukinnot sitten pois :)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)