14.6.2010

Ajatuksia ja muistiinpanoja

Olen tässä viikonlopun aikana Yrittänyt Kovasti siivota tätä meidän pientä huushollia. Ja haaveillut lottovoitosta joka meni sivu suun. Mutta tuota parveketta järjestäessä tuli muutama huomio mieleen, ensi vuotta ajatellen:


  • En kylvä Yhtäkään tomaattia, parveke on puolillaan tomaatin taimia, mutta kiinnostus niiden hoitoon on 0
  • Myös chilit voin unohtaa tässä asunnossa, valoa on liian vähän, yhteenkään ei ole vielä tullut kukkia, nuput tippuvat. Niistä on kaikenlisäksi kasvanut mielettömän kokoisia.
  • Muratit eivät sovellu mulle, ne kulkevat tulopäivästä lähtien kohti kuolemaansa mun hoivissa.
  • Mansikkakoisot ja ananaskirsikat voi myös unohtaa, katsotaan uudestaan kun on kasvihuone.
  • Pelargonin siemenet kannattaa istuttaa vähän syvempään mitä ekalla kerralla, tai ainakin ruukutuksen yhteydessä
  • Jos asun asuntolalla, vie kylvökset ja pistokkaat sinne mukaasi, niin niillä on paremmat selviytymismahdollisuudet
  • Muista antaa kaiken kuivahtaa pinnalta, niin joku vuosi voisi olla vähemmän harsosääskiä (kaikki keltaiset liima-ansat on mustanaan niitä)
Tällä hetkellä kaipaisin jotain järjestystä ja väriä parvekkeelle, lisäksi taidan raahata nuo tomaatit pihalle, ja laittaa lapun että "Kaipaamme uutta kotia, olemme tomaatin taimia. Kastele ja lannoita, lämmin paikka kelpaisi" . Muratti tosiaan... sen amppeli oli taas jonkun neropatin keksimä, en huomannut miehekkeelle sanoa, että kaikki vesi jää sinne seisomaan, eli vaikka pinta Näyttää kuivalta, juuret uivat vedessä.. Muutama oksa enää vihreänä, toinen kuoli jo aiemmin... *huokaus*

Tämän kukkalaatikon dyykkasin viime kesänä.

Siinä oli viime kesän samettikukkia, ei mikään kovin kaunis silloinkaan.


Lisäksi joku oli porannut sen pohjaan reiät, huomasin asian vasta kun vesi oli valunut pisin parveketta.Viime viikolla kaivoin tuon parvekkeelta mukaani koululle, ja kuumaliimasin reiät umpeen. Myös päädyissä oli kaksi reikää, liimasin nekin. Laitoin pohjalle lecasoraa kerroksen, ja niiden päälle teippasin suodatinkankaan. Ja tuunausinnossani spreijasin sen puolikiiltävän mustaksi! Multaa ja huostaanotettuja oransseja orvokkeja siihen! Laitan kuvan jahka löydän kamerani... Nyt täytyy kipittää pesulaan ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)