12.4.2010

Asuntolakuvia

Maanantain viimeinen tunti käynnistyi ja istun vielä koneen äärellä. Päivä on mennyt uskomattomn nopeasti, kiva olla taas täällä koululla. Oppitunteja oli 12-16, eli kevyt koulupäivä takana :) Aiheena oli puiden ja pensaiden hoidon teoriaa, ja lopuksi saatiin ryhmätehtävä, joka esitetään perjantaina luokalle. Ryhmämme aihe on Monivuotiset köynnöskasvit. Niiden hoidosta, leikkaamisesta, istutuksesta jne pitäisi laatia esitys. Tänään lähinnä vain jaettiin osa-alueet tasan, ja olen lueskellut hieman kirjallisuutta.

Otin asuntolalla luokkalaiseni Tn kameralla hieman kuvia. Huoneeni on todella sekainen tällä hetkellä, viimeksi pari viikkoa sitten vain nappasin tarvittavia tavaroita laukkuuni ja läksin työssäoppimisjakson ajaksi kotiin. Keskellä tönöttää kämppiksen tomaatti ja munakoisot, joita kolmas kämppis kasteli meidän muiden ollessa työssäoppimassa, samalla kun huolehti myös minun taimistani :) Tomaatin vieressä näkyy orkideakariketta, onnistuin tiputtamaan sen ikkunalaudalta (itse se kyllä sieltä hyppäsi, mun moka kun sen laitin niin huonoon paikkaan). Kuten huomaatte, seinissä on uusi sävy, ihanan vihreä, minun lempivärini! Ja taimia löytyy moneen lähtöön...

Ikkunalaudalla päivittäisestä auringosta nauttivat pääosin chilit, joille asetin tänään tukikepeiksi grillitikkuja :D
Kuvan vasemmassa alalaidassa näkyy yksi verenpisarakin :)
Chilit oik. Caribbean Red Habanero, ja keskim ja oik.puol  Hot Lemon.

Basilika on "vähän" venähtänyt :D
Semmoisia kuvia tällä kertaa. Huomenna on muistaakseni tiedossa koko päivä työturvallisuutta, ja omalla ajalla olisi tarkoitus ruukuttaa kasvihuoneen tomaatteja (olivat hyvässä kunnossa, reilut 20cm) ja asuntolahuoneenkin taimet kaipaavat isompia ruukkuja, esim korkein aitoelämänlanka on 35cm, ja edelleen pienimmässä taimipurkissa! Jaiks! Niin ja niitä köynnöksiäkin pitää tutkia esitelmää varten.. Öitä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Vau mikä basilika! Mistähän löytäisin chilin siemeniä? Onko niitä myynnissä jossakin?

  VastaaPoista
 2. Chilin siemeniä löytää puutarhaliikkeistä, ja kyllä niitä varmaan ihan markettienkin siemenpussien seasta löytää. Netissä myös moni myy, esim http://harrastajat.helle.fi/ löytyy myös nettikauppa ;) Sieltä löytää noita "perus chilejä", joilla minäkin olen aloittanut.

  VastaaPoista
 3. Ehdota miehelles, että laitatte sellaiset lasiset ikkunaludat puoleen väliin ikkunaa ;) Tiedän, tiedän, ei onnistu.

  VastaaPoista
 4. Juuh, ideana oon sitä miettinyt, olis loistava, mutta niin, ei onnistu ;D

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)