27.1.2010

Samaan pötköön toinenkin postaus

 Kirjoitin ensin tämän edelliseen postaukseen, mutta kun se sitten venähti romaanin pituiseksi, ajattelin, että olisi kivempi tuoda tämä erilleen.

 Eilen oli tosiaan kimppukoe, ja tässä kimppuni, jonka tein kokeeseen.Arvosanaksi tuli 2+. (Arvosana-asteikko on nykyisin 1-3, 3 paras)

Spiraalitekniikka on hallinnassa, varret olivat siistit, ei roskia sidontakohdassa tai ala-puolella. Sidos oli napakka.
Opettajat huomauttivat, että gerbera on kovin iso, ja täten se "painaa" kimpussa enemmäin kuin neilikat ja ruusut, joten kimppu on kovin epätasapainoinen. Minun piti myös itse kertoa, mikä kimpussa oli ns vikana, ja kimpun muodossa/pyöreydessä on parantamisen varaa. Kukat menevät edelleen aika lyttyyn ja lomittain, vaikka parannusta ilmavuudessa onkin tapahtunut viikkojen aikana. Opettajien mielestä pelkkä nahkasanikka vihreänä on tylsä.


Ihan nätti siitä kuitenkin tuli :)
Saatiin taas kimput kotiin ja lisäksi sain tulppaaneja! 50kpl! :D Sääli vaan että mun maljakkoon mahtuu vain 20kpl kerralla, toiset niput ovat nyt hillopurkeissa :D Täytyy tänään käydä ikeassa hakemassa pari maljakkoa vielä ;)

Mieheke oli eilen ihana, ja kyyditsi mut rankan päivän jälkeen Plantageniin. IHANA MIES <3 :) Tietää miten piristää mua. On jännää kulkea kaupoissa, kun pelkällä kasvin vilkaisulla muistaa/tietää suurimmästä osasta kasvin nimen ja suvun. Olisin mieluusti tuonu puoli kauppaa kotiin, mutta onneksi olen myös nirso. Viime kevään ostettu kiinanruusu tekee kuolemaa, kun taas pistokkaana saadut oksat ovat oikein pirstsakat. Joten vaikka siellä olikin iiiihanan kellertävä/oranssina kukkiva kiinanruusu, en aio moista ostaa. Katsotaan nyt miten edeltäjälle käy. Ja jotenkin aina ärsyttää Maksaa jostakin puskasta, kun tiedän, että moisen kasvattaisin parissa vuodessa pelkästä pistokasoksasta.


Siemenet ja kylvöpaketit olivat ilmestyneet tottakai. Tapitin niitä ja kuvittelin miten Joskus minulla on oma kasvihuone ja sen yhteydessä istutuspöytä, kasvilamppuja ja taimiruukkuja. Ah, kaunis unelma :) Nyt piti jättää moiset sinne, ja pitää kaivaa oma pienoiskasvihuone ylähyllyltä kun sen aika tulee. Ostin kaktus/kylvömultaa pienen pussin, siemeniä raahasin töistä (ja aion raahata vielä muutamat) jo aiemmin. Lisäksi perheeseen muutti 100cm korkea kultapalmu (Vain 14,95e, mitä ne normaalisti maksaa?`o__O) ja kokoonsa nähden kallis nukkumaija, 4,95e. Uudet kasvit kököttävät suihkussa karanteenissa varmuuden vuoksi.


Nukkumattini on viihtynyt kirjahyllyssä jo jonkin aikaa, sen osittain roikkuva kasvutapa sopii siihen. Eilen vaan huomasin sen lehden kellastuneen hieman, ja lähempi tutkailu osoitti, että siinä oli ruokailtu, ja siitä siirrytty seuraavaan, uudempaan lehteen! Nyt käynnistän tutkimukset, mikä tuo röyhkeä lutikka mahtaa olla. Matin pesin ja putsasin tolulla jo samantien, lisäksi tökkäsin provadopuikott uusille kukille ja matille.

4 kommenttia:

 1. Kimppu on kaunis, mutta jos sen on oltava symmetrinen, niin toki se kaipaa pari kukkaa lisää. Minulle tuo kyllä kelpaisi!

  Minulla on nyt kuolemassa enkelinsiipi: kukka on pudottanut kaikki lehdet ja pelkät varret on tallella. Uskon ja toivon että kukka herää henkiin keväällä.

  On sinulla ihana mies!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kimppu! Mielenkiintoista lukea kimppujen tasapainosta ja ilmavuudesta, ihan uutta minulle.

  Tuo aikaisempi postauksesi kuulosti tutulta, ystäväpiirissä on henkilö, joka on opettajana oppilaitoksessa ja hän on kertonut ihan samoista asioista kuin sinä kirjoitat.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos vierailusta :) Heti alkuun sanon, että kohta pyöräytät kimppuja suit sait... Mää katteilen sua, että oot opiskelemassa kukka-alalla, mää haaveilen siitä, mutten tiiä oisko musta ja tulleeko ikinä sellasta vaihetta elämässä. Mutta mukava kotonakin harrastaa ja opetella.
  Kiva lukea tällasia plokeja, kun teiltä saa niitä oikeita vinkkejä, että nahkalehti pelkästään on tylsä... Ku oikeen ajattelee, nii niihän se voi olla.
  Jatkan sun plokis lukemista nyt.

  VastaaPoista
 4. Tekosyy: Juuh, pitää treenata tuota muotosilmää vielä :) Toivottavasti enkelinsiipesi virkoaa. Itselläni on enkelinsiipi, vasta nuori kesällä tullut pistokas, niin en osaa niiden sielunelämästä kertoa mikä voisi olla vialla, valonpuute useimmiten näin talvella.

  Sussi, kiitoksia, ja niin, en kadehdi opettajia :/

  Eve, kiva että blogi kiinnosti ja tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)