17.1.2010

Sunnuntaiko jo??

Viikonloppu on hävinnyt jotenkin kummasti!

Kahvinkeitin putputtaa, tiskit likoamassa, selleriä pöydällä pilkottuna, pari pussia jo pakastimessa. Eiliset pyykit kuivuvat telineillä, tietokoneella auki miljoona ikkunaa.. on lukujärjestyksiä, sähköposteja, harrastussivuja ja musiikkia... Huh huh. Ja koko kämppä on kaaoksessa... noh, jos saisin imuroitua sentään tänään :)

Huomenna olisi kalkitus, lannoitus ++ rästitentti, se taitaakin olla ainut enää mikä on rästissä, toivon mukaan. Ilta pitää käyttää lukemiseen.

Koulu hurahti käyntiin ja kiva niin! On mukava päästä oppimaan uutta, vaikka päiviin kaipaankin lisätunteja ja lisäenergiaa etenkin. Takaraivossa oon miettinyt koulun asuntolalla asumista muutamana päivänä per viikko, mutta se ei ole niin yksinkertaista. Asuntolalla pitäisi jakaa huone jonkun muun opiskelijan kanssa, ja siihen en lähde... noh, katsotaan mitä tapahtuu, olen ajanut asiaa eteenpäin.

Viherkasvikoe meni loistavasti! Koe piti olla perjantaina, mutta koska torstain harjoituskoe meni täysillä pisteillä läpi (opettajan ilme oli näkemisen arvoinen, olin ainut ketä sai täydet pisteet- osa ei saanut ainuttakaan oikein, edes suomenkielisistä, en käsitä...) , sain sitten tehdä kokeen jo torstai-iltapäivällä, täydet pisteet siitäkin. Sangen mukavaa! menisivätpä muutkin kokeet noin helpolla.

Viime viikon aiheena oli pääasiassa puiden ja pensaiden leikkuu, sekä huoltotyöt. Muilla tunneilla käytiin läpi värejä, väriympyrää, vastavärejä jne. Ensi viikolla ollaankin kukkapuolella vääntämässä kimppuja, perjantaina on leikkokukkien tunnistuskoe, heti huomisen kokeen jälkeen alan opettelemaan niitä, huh.

Pöydällä on maljakossa nuppuaan availeva jaloritarinkukka, pinkki. En taida jaksaa säästää noita sipuleita, olenko kauhea puutarhuri? :D Saisihan ne varmaan uudestaankin kukitettua, mutta rumien sipulien hyysääminen ahtaassa kämpässä ei oikein houkuta. Nytkin noita on jotain 6kpl, kai, ja suurin osa niistä majailee hillopurkeissa, kun multaa ei ole. Näin sipulin juuret saavat vettä, mutta itse sipuli ei kastu, ja hyvin ovat viihtyneet. Ei mikään ilo silmälle, ja varsien kasvaessa ne kaatuvat nurin. Leikkaan kukkavarret leikoiksi maljakkoon <3

Raitamatin vaihdoin isompaan ruukkuun, saa nähdä mitä se tykkää... Se vain oli niin kovin ahtaasti, ja juuret alkoivat menemään ympyrää. Viherkasveillehan suositellaan vain muutaman senttiä entistä isompaa ruukkua... Nooh, minä kasvatin muutamalla kymmenellä... Toteutan varsin kokeilevaa kasvinhoitoa näin kotosalla, omatpahan ovat :D

nyt pitää laittaa bolognankastike hau..hautuamaan? Kypsymään, sovitaan niin. Se saa hautua tunnin verran niin, parempi laittaa ajoissa... Nauttikaa sunnuntain rauhasta!

1 kommentti:

  1. Kauheasti teillä niitä kokeita mutta kiva että ne menee noin hyvin. Menispäs itelläkin :)Me (minä) päätettiin lähteä leffaan tänään. mennään Avatarta kattomaan kun jón ei ollut sitä nähnyt, jotain edes tähänkin viikonloppuun...

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)