27.1.2010

Loppuviikko vapaata

Floristiikkapuolen opettajat lähtivät Saksaan, joten meidän luokka vietää loppuviikon vapaalla. Tosin heti ensimmäisenä tuli tänä aamuna mieleen, että Pitäisi kyllä mennä koululle muiden ryhmien kanssa korvaamaan poissaoloja tms.. Mutta en ainakaan tänään, olen sen verran ahkeroinut ja kärsinyt!

Eilen oli Niin tuskaisa päivä. Luokkamme koostaa pääosin 16-vuotiaista, joita ala ei kiinnosta. Ovat siellä koska eivät muuallekaan päässeet. Levottomia, keskittymiskyvyttömiä, ja ennen kaikkea LAISKOJA. Laiskuus on meidän luokan pahin puoli, ja se ei koske vain 16-vuotiaita. Aloitekyvyttömyys ja laiskuus koskee miltein kaikkia. Esimerkiksi yhtä vanhimmista (25-v!). Narinaa ja valitusta siitä miten ollaan myöhässä aikataulusta, mutta kukaan ei oikeasti tee mitään.

Parasta oli kun eilen illalla yksi luokkalaisistani, 16v, jolla on onneksi älliä päässä, kertoi minulle mitä tämä 25v oli hänelle viestitellyt. Ensin oli tullut jotain

"Pakko kysyy ku oon täs jo pidemmän aikaa miettinyt ja havaintoja tehny et tuntuu siltä et meijän seura kelpaa nykyään vaan sillon kun (minä, Kukkahattuneiti) ei oo koulussa vai olenko väärässä? tänään aistin myös kireyttä ilmassa vähän. olis kiva jutella myös sillon ku hän on koulus mut sillon ilmapiiri on jotenkin erilainen"

.....En tiennyt itkekö vaiko nauraa. Tuo "kireys" oli aika laimeasti ilmaistu, sen verran minua JA tätä 16v:sta otti eilinen koulupäivä päähän. Muut istuvat ja valittavat, minä moppaan lattioita ja siirtelen pöytiä, 16v siivosi kukkahyllyt jne. Kun hoidimme mielestämme oman osuuden, menimme toiseen luokkaan nauttimaan hiljaisuudesta. 20min sinne marssivat tämä 25v ja tämän nuori poikaystävä.... "MIKSETTE TE OO SIIVOOMASSA TUOLLA PITI OLLA SIIVOOMASSA!" o___O kauhee narina ja nurina, taas vaihteeksi. meinasi itsehillintä pettää kun otti niin päähän.

ja seuraavaksi tuli 16vlle viestiä, jossa vanhin kertoi, että hän on huomannut että MULLA on jotain häntä vastaan :D ja että Mun "pitäis tietää,ettei muut kuin opettajat saa käskyttää"... Voi hyvänen aika :D  Jos 25v aikuinen ei saa mitään itseaikaan, ja samoin ei myöskään muu luokka, vaikka opettaja on tiedottanut "siivotkaa luokka", niin mä en ainakaan ala kenenkään äitiä leikkimään ja siivoamaan jälkiä. Yleensä sanon ihan asiallisesti "Pertti, veisitkö sinä sakset tuonne, Leena, pyyhkisitkö sä vaikka pöydät" ja siivoan omalla tahollani. Eilen paloi päreet tosin, kun siltikin ihmiset vaan istuu beballaan ja kattelee ikkunasta ulos kun muut siivoavat, niin ärähdin "SAA NOSTAA SITÄ PEPPUA PENKISTÄ, JUU IHAN VAPAASTI".. silläkään ei ollut mitään vaikutusta asiaan..

Semmoista minun arkipäivässäni. Voisin valittaa tästä asiasta ummet ja lammet, kertoa miljoona tapahtumaa ja kertaa, jolloin otsasuoni on meinanut puhjeta, ja milloin tämäkin "luokan vanhin" ei tee mitään muuta kuin narisee aikatauluista mitään tekemättä. Minulla ei ole mitään Sinänsä tätä tyttöä vastaan, mutta jos käyttäytyy kuin lapsi, minä kohtelen kuin lasta myös! Mutta se siitä. Tulipa tekstiä :)

1 kommentti:

  1. Tosi aikuismaista ja suoraa käytöstä toi toiselle osapuolelle viestittely... Hohhoijaa :) Työelämässä on kyllä puolensa kun miettii noita koulutyperyyksiä.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)