1.2.2010

Maanantai, taas!

Viikot etenee huimaa vauhtia! Ja jossain vaihdun huumassa kameran piuhakin on karannut omille teilleen... olisi ollut kiva värittää tätä postausta muutamalla kuvalla.. Noh, saatte myöhemmin sitten :)

Viime viikolla oli keskiviikko ja torstai vapaata, meni kotona löhötessä, (muistaakseni) torstaina käytiin miehekkeen ja luokkalaisen kanssa Ikea-Bauhaus-kierroksella :) Ikeasta maljakko, muuten en ostanut, ihastelin vain ^^ Luokkalainen löysi myös maljakon ja pöytätabletit, sekä Bauhaussista ihanan orkidean. Tiedän, hieman Erikoisempi paikka ostella kasveja, mutta onhan siellä Puutarhamaailma-osio! Ja muutama mieletön limoviikuna, hinta jotain 8 000euroa, ja korkeutta... mitäköhän mahtaisi olla, 5-6metriä?

Perjantai ja lauantai meni töissä, ihanaa kun työssäoppimispaikka osottautui niin hyväksi! Töitä on hyvin tarjolla nyt työssäoppimisjakson jälkeenkin, ja se on palkallista työtä! Niin monta vuotta olen kituuttanut minivarallisuudella (siis suomeksi täysin peeaana), että on mukavaa, kun ei tarvitse ahdistua pankkitiliä katsoessa. Täytyy nyt vain opetella Säästämään. Kunnianhimoinen ajatus olisi säästää AJOKORTTIIN :) Tänä vuonna tulee 23 täyteen, ja olisihan sille läpyskälle silloin tällöin käyttöä. Tulevissa töissä, koululla tarvitaan enemmän kuskeja yhteisille reissuille, ja tietenkin, kun haaveissa on tulevassa asua kauempana kaupungista, niin olisi hyvä omata ajotaitoa...

Eilinen meni melkein kokonaan koulun etätehtäviä pakertaessa.. Uhh.. Meinasi usko loppua kesken, mutta iltakymmeneltä saatiin parityö mesen kautta valmiiksi :D Parityönä oli tehdä vihersuunnitelma koulumme atk-luokkaan. Jahka opettaja arvostelee sen, voisin skannata sen tännekin ihasteltavaksi. Se näyttää upealta, ja suurin kiitos menee luokkalaiselleni T:lle, koska tämä piirtää niin upeasti :) muita tehtäviä oli seuraavan kukkasesongin ja sen tuotteiden selvitys ja miettiminen... Sepustin puoli A4 pääsiäiskukista, kunnes tajusin, että niin, ystävänpäivä on tietysti hieman lähempänä...selitin sitten Siitäkin! :P

Illalla oli aika väsynyt, mutta ainahan sitä jaksaa kasvien parissa pakertaa... Kylvin meinaan chilin siemeniä! En ole ennen oikein kylvänyt itsenäisesti mitään, olen kuin tyhjä kangas (no joo, melkein!). Mamman parissa on toki tullut kylvettyä pienestä pitäen, jugurttipurkkeihin kesäkukkia ja kurkkua ++, mut nyt olin innoissani, sain tehdä IHAN itse :) Ja koska en omaa mitään vankkaa kokemusta, odotan innolla eroaako muoviruukkuun kylvämäni chilin kasvu paljoa turveruukkuun kylvämästäni. Myös pelargonin siemenet laitoin multaan.

Chilipaprika, Capsicum annuum,  'Hot Lemon' 6 siementä
Pelargoni, Pelargonium x hortorum 'Avanti Scarlet' 4 siementä , loput lähtevät mammalle  :)

Tänään koululla opeteltiin perushuonekasvien hoito-ohjeita, kastelumääriä ja valovaatimuksia. Loppupäivästä opeteltiin arvonlisäverojuttuja (niin perusteita kuin vain olla ja voi. Miten paljon on 22% 100eurosta jne :P)

Lopuksi voisin vielä mainita uudesta nettikaupasta, kertokaas mielipiteitä! Avajaisten kunniaksi siellä on -10% kaikista siemenistä ja yli 70e ostoksista ei mene postikuluja. Maksut postiennakolla.

http://harrastajat.helle.fi/

Nyt nukkumaan, että huomenna jaksaisi heräillä taas koululle, mennään keräämään koivun oksia ja näperretään niistä jonkinlaisia kuljoja/ruukkuja!

2 kommenttia:

 1. Sinähän olet ehtinyt tekemään paljon kaikkea.

  Tsemppiä säästämiselle! Ja heti vinkkinä autokoulusta: valitse koulu ja opettaja tarkkaan, toiset autokouluopet eivät ole oikein parhaimmillaan opettajan työssä. Ja jos et ole päässyt aikaisemmin kokeilemaan autoilua missään kotipihalla tai mökkitiellä, niin valitse koulu, jossa voit ajaa bensakäyttöisellä autolla, säästät rahaa (vähemmän tunteja) ja hermoja. Autokouluissa on yleensä dieseleitä ja ne sammuvat aloittelijalla (ja kokeneemmallakin) paljon helpommin kuin bensakäyttöiset.

  VastaaPoista
 2. Ite kierrän aina Bauhausin puutarhapuolen. Sehän siellä kaikista mielenkiintosin onkin :D. Ja mun mielestä ihan hyvät kasvit ja siististi esillä.
  Ompas se opiskelu tänäpäivänä varmasti nii erilaista ku vielä reilu kymmenen vuotta sitte kun ite kävin ammattikoulua. Se oli jännää jo kun pääsi nettiin koulun koneelta. Ja kotona oli hyvällä tuurilla word tai joku muu testin käsittely ja sitte koululla sai tulostaa ;-)
  Opiskeluintoa!

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)