5.2.2010

Pikabloggaus

Kameran piuha on edelleen hukassa, mihin ihmeeseen olen sen laittanut... Ja nyt viikko on jo perjantain puolella, vaikka juuri eilen istuin tässä kirjoittamassa maanantaista.

Tiistai sujui aamukankeudesta huolimatta. Uni maistui, ja lopulta mieheke kuskasi minut koululle muutaman tunnin myöhässä *häpeissään* Jouduin suoraan tulilinjalle, ilman perehdytystä pääsin kokemaan "asiakastilauksen". Onneksi tuo oli siis harjoitustilanne, opettaja soitti koulun floristiikkamyymälään, ja minun hommani oli täyttää tilauskaavake. Yhä unenpöpperössä, silmät ristissä siinä sitten kirjoitin kuvitteellisen Helmi Sinijoen tilausta jonkin palvelusäätiön tilaisuuteen tulevista kukista, maljakoista jne. Ihan kamalaa! :D Tajusin kaikki virheeni siinä vaiheessa, kun laskin luurin kädestäni, hih. Onneksi oli harjoitustilanne, minulta unohtui asiakkaan puhelinnnumero, päivämäärä oli väärä ("asiakas" sanoi LAUANTAI 5.helmikuuta), HINTA-ARVIO unohtui (en oikein tiennyt missä välissä siihen olisin hypännyt ja sitten se unohtui, kun "asiakas" ei sitä maininnut")... Noh, kerron sitten minkä arvion siitä saan, saamme ne takaisin joskus parin viikon päästä.

Tiistaina näpersimme myös koivunoksista kipot. Aluksi joustava oksa kierretään kerälle, ja siihen pujotetaan 6 yhtäpitkää metallilangan pätkää. Sitten lähdetään pujottamaan toisia oksia. Vaikea selittää, ja alussa olin ihan hukassa, mutta oksa oksalta homma eteni, vähän paremmin loppua kohden. Epätasainen kippo siitä tuli, kuvaa laitan jahka löydän kameran piuhan.

Keskiviikkona oli talvitunnistusta. Ja tässä taas mitattiin maalaisjärkeä. Opettaja lähetti tiistaina tekstiviestiä Kaikille luokkalaisille, että muistakaa keskiviikoksi ulkovaatetus, talvitunnista tiedossa. Kesätunnistuksessa kuljettiin pitkin ja poikin koulun tonttia puskalta puskalle, joten talvitunnistuksen voisi olettaa olevan samanlaista, talvella on vaan...? Kyllä, kylmää, lumista ja kaikki pensaat näyttävät samanlaisilta risuilta! :) Siltikään ei moni meidän luokkalainen osannut pukeutua. Oltiin niissä samoissa kengissä kuin kesälläkin, neideillä välkkyi välillä napa/selkä minitakin alta, parilla ei ollut hanskoja, ei pipoja... Turha varmaan mainita, että mulla EI ollut kylmä? Pitkät kalsongit, farkut, työhaalarit, toppi, t-paita, pitkähihainen, takki, kaulaliina, pipo, vuorelliset Thinsulaten lapaset. Meillä oli koululla lisäksi joku teemapäivä, ja ruokalan edessä oli tarjolla pulkkia! Siitähän se riemu repesi (minulla ja luokkalaisellani lähinnä), kiskoin T:tä pisin ja poikin koulun pihaa :D Siinä tuli mukavan lämmin, ja muiden hytistessä naama vääränä, minä 22v (henkinen 6v sinä päivänä) hyppelin opettajan perässä lumikinoksissa (kun siis otimme aina näytteet puskasta kuin puskasta) ja siirtymämatkoille juoksentelin pulkkaa vetäen. Loistavaa liikuntaa!

Talvitunnistuslista on huomattavasti kesätunnistusta lyhyempi, mutta nyt ei ole listaa lähettyvillä, voisin toisena päivänä kirjoitella mitä meidän pitää tunnistaa.

Keskiviikkona sain myös ilouutisen, sain koulun asuntolalta huoneen! Tämä on ollut mielessä jo ennen kuin koulu alkoi, koska tiesin jo silloin aamuheräämisten ja aamuisten bussmatkojen tuottavan ongelmia. Eräs tyttö vaihtoi asuntoa, ja pääsin luokkalaiseni T:n ja tämän mukavan huonetoverin S:n kanssa samaan soluasuntoon. Asunnossa on siis yhteensä 3 soluhuonetta, joissa jokaisessa asuu 2henkeä. Pitäisi asua. T&S ovat ystäviä, S (19v) on vaan yo-pohjaisella linjalla, minun ja T:n ollessa pk-pohjaisia, ja he jakavat yhden huoneen. Kaikissa muissa asuu tällä hetkellä vain 1 henkilö. Yhteisiä tiloja ovat keittiö, tv-nurkka, 2 vessaa ja suihkutila. Oma huoneeni on... noh aika ankea :D Mutta todellakin tarpeeksi tilava! Edellinen tyttö jätti imuroimatta, joten minulla meni keskiviikkoilta aika lailla siivotessani ällöttävän likaista huonetta. Tosin siivoan aina uuden asunnon itse, vaikka edeltäjä olisikin siivonnut hyvin, minulla on oma tapani siivota, ja omat kriteerini. Ei sitten tarvitse miettiä miten likaisella vedellä edellinen on pessyt pöydät tms, kun on ne itse pessyt. Lattioilta löytyi ällöttäviä hiusvillakoiria, vanupuikkoja, sipsejä, sängystä hiekkaa jne jne. Iy! Mieheke huristi illalla tuomaan pari pussukkaa tavaroita, verhot, petivaatteet jne. En ollut yhtään osannut hahmottaa mitä Kaikkea sinne pitäisi/voisi tuoda, nyt kun olen yhden yön siellä viettänyt, on listalla yhtä sun toista :)

Asuntolalla asuminen/oleskelu/yöpyminen on sallittua vain arkisin ma klo 06- pe..oisko klo 15 asti? Viikonlopuiksi pitää siis poistua, ja kesäksi asunnot tyhjennetään, ja syksyllä taas hakea  uudestaan, jos on tarvetta. Miehekkeen kanssa keskustelimme asian jo ennen kuin edes hain kouluun, emme nähneet siinä mitään ongelmaa. Yksi suhde ei kaadu muutamaan hassuun yöhön/päivään., olinhan kesälläkin leirimuonittajana, jolloin olin saman verran poissa, enemmänkin :) Ja eihän tuo koulu mikään eristysleiri ole, sinne hurauttaa parissakymmenessä minuutissa jos niin ikävä tulee. Saamme molemmat omaa rauhaa, ja minä pääsen sisustamaan mieleni mukaan (ainakin melkein). Voin raahata tilaa vieviä kasveja ja krääsää sinne!

Hölisin taas liikaa, mutta kun ei ole kerennyt välissäkään mitään kirjoittamaan, tämä päivä jää ensi kertaan...

AI NIIN! Sen takia alunperin tänne tulinkin, kun halusin hehkuttaa! Ensimmäinen 31.1. kylvämäni pelargonin siemen on itänyt! Taimi on nyt 3cm korkea. Itänyt on ollut muovitaimiruukussa, kelmulla peitettynä pienoiskasvihuoneessa(muovinen). Olen pitänyt pientä kasvilamppua päällä sen lähettyvillä. Kylvin muutaman myös turveruukkuun, sieltäkin näyttäisi olevan heräämässä ainakin yksi.

Nyt nukkumaan, tänään on töitä, klo 10-18, siellä työssäoppimispaikkalla taas. Toivottavasti muistan verokortin ja eväät....

3 kommenttia:

 1. Vai risupesiä ootte teheny... viimekeväänä määki tuskailin sellasen kans, ha oon aatellu tuskailla tänä keväänäki. (Plokissani on ranssit ja koristukset osio, jos haluat kurkata)
  Säälittää nuoret, jotka ei osaa pukeutua talvella. Ja säälittää opettaja, joka joutuu opettamaan ihmisiä, joita ei pätkääkään kiinnosta. Kuullostaa mukavalle tuo talvitunnistus :D.Kesälläki ois tekemistä vaikka on lehet.

  VastaaPoista
 2. Olipa elävästi kerrottu, pystyn niin hyvin mielessäni näkemään tapahtumat. Aika hurjaa, jos toiset pukeutuvat napapaitaan, kun pitäisi lumisissa puskissa työskennellä...

  VastaaPoista
 3. Jäin tänne lukemaan kuulumisiasi, vaikka pitäisi tehdä työhommia. Ajopäiväkirjan loppuviilaus on menossa...

  Toivottavasti löydät sen kameran piuhan. Minä löysin tänään kauan kadoksissa olleen ruuvivääntimen laturin. Nyt itse väännin on kadonnut.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)