10.10.2010

Hitaasti mutta varmasti...

....suoriuduttiin jälleen yhdestä viikosta. Mökkireissulla tosiaan sain vaadittua energiaa, jaksoin olla ahkera koulussa.Eilen olivat tyttökaverit kylässä, siihen höpötykseen meni viimeisetkin energianrippeet :

Tässä kuvia mökkireissulta:

Matka sujui aurinkoisissa merkeissä, ja ostin (onneksi muistin) paristot kameraan, olisi jäänt paljon kuvaamatta, kamera hyytyi jo automatkalla :)

Venematkakin sujui mukavasti, minä sain ohjata veneen perille asti. Ja niin, kuvan vene ei ole se millä tulimme :'D Tämän on mökin rannassa kesän kellunut soutuvene, joka syyssateiden myötä (+ varmaan vuotaakin) oli jokseenkin täynnä, äyskäri meinasi jo kellua tiehensä ;) Pihassa istui edelleen sammakkopariskunta.


Yksi ihanuus mökillä, (josta saa aina kinastella kenen vuoro on) on saunan lämmittäminen. Hyvin yksinkertaista, mutta jollain tavalla kovin rauhoittavaa. Lehti kainaloon, yksi olut ja oma rauha. Häädän aina kaikki muut toisiin hommiin, mikään ei ole hermoja raastavampaa, kuin liian monta saunansytyttäjää ;)


Hiljaisuus. Auringonlasku. Meri. Luonto. Sisäinen rauha. Savun tuoksu saunaa lämmittäessä.


Jopa rantakallio saa hymyilyttämään. Selkeästi sydän ;)

Olin ripeä ja kalastin vielä ahvenenkin. Päästin takaisin.


Auringonlasku maalasi kauniita värejä taivaanrantaan.Olimme miehekkeen kanssa kaksistaan pe-la. Yöllä ihailimme tähtiä, nautimme hiljaisuudesta. Lämmitin piti laittaa illalla päälle, mutta emme sitä yöllä tarvinneet, vaikka viileätä olikin. Nukuin NIIIN hyvin :)

Mieheke haki lauantaiaamuna veneellä veljensä ja isänsä mökille. Vesi oli todella kirkasta, en ole aiemmin nähnyt pohjaan laiturilta. Kirkasta vettä ihmetellessämme näin ensi kertaa elämässäni meduusoja! Niitä oli saunanrannassa 3-4kpl.

Miehet hakkasivat halkoja ja nuohosivat saunan, minä istutin kukkasipulit kukkapenkkiin (tuotii 100L multaa mukana) ja hoidin samalla syyskylvönkin. Mooseksenpalavapensas, kehäkukat ja... jotakin :D olen laittanut mökin lipastoon kaikki pussit talteen, sekä kaikkien taimien lappuset, sekä piirtelin kuvaa siitä, mitä mihinkin kylvin.

Puuhastelujen jälkeen suunnistimme metsään, kiipesimme ensin Pilpoksi kutsutulle korkeimmalle kohdalle, josta seuraavan kuvan nappasin. Huh että tuli hiki, vaikkei tuo nyt NIIN korkea ole ;)


Seuraavaksi jäinkin sitten jälkeen muista kun aloin kykkimään joka kuusen ja männyn alla :D Mukanani oli muutama sieniopaskirjanen, mutta lähinnä vain tarkkailin.Noukin sieniä, tunnistin niitä sitten kotipihassa. Karvarouskuja löytyi valtavasti.

Olivatkos nämä Känsätuhkeloita? Nekin oli merkitty syötyäviksi, kunhan sen sisus on valkoinen. Jätin nuo paikoilleen, olivat niin kauniita omalla tavallaan.

Kuljimme saarella aika kierroksen, läpi parin kaupungille kuuluvan tontinkin (kai?) . Hylättyjä, ränsistysviä taloa.Tähän toiseen taloon rakastuin. Napsin kameralla kuvia minkä kerkesin, oli NIIN kaunista katsoa punamultaista pintaa auringon lämpimässä paisteessaVilliviini seinällä....

Pieni jakkara lukitun ja teljetyn oven edessä. Kuvauksellista.

Tikka oli tehnyt kotikoloja yläkertaan, ja ties vaikka muitakin asukkaita talo pitäisi sisällään :)

Ikkunassa näkyvä rähjäinen kangasriekale oli aika aavemainen. Ehdotin miehekkeelle että ostamme sen ja muutamme asumaan sinne asumaan. Ehdotustani ei otettu vakavuudella ;)

Tämmoinen satomäärä eksyi mukaan. Ja millainen määrä jäi vielä metsään! Täytyy tosin tunnustaa,ettei kukaan sitten loppupeleissä halunnut noita sieniä :D

Ilta meni samalla kaavalla. Lueskelua, kalastusta (4 ahventa, meinattiin ensin syödä, mutta päästettiinkin vapaaksi), saunomista, hyvää ruokaa ja uskomaton tähtitaivas. Viileä yö oman kullan kainalossa <3

Sunnuntaina siirryttiin kotiin, jossa kahvitimme miehekkeen äidin ja fammun. Saimme suloisen kukkakimpun :) Krysanteemeja, koristekaali, gerbera, oikein sievä.


VIikko 40 meni koulussa. Työssäoppimista, asuntolaelämää, kasvion viimeistelyä. Aika käy asuntolalla ja välillä myymälässäkin pitkäksi, mutta kohta on onnneksi viikon loma! 

3 kommenttia:

 1. Hyvän näkösiä tatteja oli jokunen ainakin ja hieno kuva korvameduusasta! Ja auringonlasku ihana :)

  VastaaPoista
 2. Komeita kuvia!

  Meduusoja on kuulemma nyt poikkeuksellisen paljon. Vuosia sitten olen nähnyt niitä Helsingin vesillä.

  VastaaPoista
 3. Nyt paneuduin sieniin. Siinä on ainakin kangasrouskuja, koivuhaperoita (vihreälakkiset) karvarouskuja ja sitten syötäviä tatteja. Yksi taitaa olla herkkutatti.
  On myös ohutjalkaisia, epämääräisiä, ei syötäviä.
  Varmaan parempi ettette käyttäneet :)
  Känsätuhkelo on kiinteänä , ihan pienenä , hyvänmakuinen sieni.
  Seuraavalle sienireissulle pyydä Mila mukaan. Opettelet muutaman jotka tunnet ihan varmasti. Ja keskityt poimimaan niitä.
  Sitten oppaasi vielä varmistaa ne.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)