9.8.2010

Syksykylvöjä odotellessa

Syyskylvöön sopivat kylmäkäsittelyn vaativat kasvit. Ja esim kehäkukan kun kylvää myöhään syksyllä, se kukkii aiemmin seuraavana vuonna. Pitää vaan olla tarkka, ettei kylvä liian myöhään, eikä liian aikaisin, siemen ei saisi lähteä kasvuun. Kun suuntaamme viikonloppuna mökille toivon saavani nämä hommat tehtyä:

*Käännän maata, ja luon sopivan kasvupaikan vadelmille ja tyrneille. Pitää selvittää niiden istutusetäisyyksiä, mahdollisesti raahata mukaan hieman juurikangasta ja muuta.

*pitää piirrustella, että mihin noita syyskylvöjänio haluaisin kasvamaan. Pitää tehdä selvät merkinnät, etten tule ensi keväänä nyppineeksi taimia rikkaruohoina

*ne viime syksyn linnunpöntöt on edelleen eteisessä....

*perennat pitää kaivaa maahan.

Kumpa mökillä olisi satanut. Ei innosta kaivella rutikuivaa ja kovaa maata lapion kanssa, ei vaikka saisinkin miehistä apuvoimaa ;)

Syyskylvöjä:

Mooseksenpalavapensas, aitoukonhattu,
5 kommenttia:

 1. Tuotahan täytyy kokeilla. Mikä olis se sopiva aika laittaa kehäkukat maahan?? Onko se joku +5 vai mikä?

  VastaaPoista
 2. Mooseksen palavapensas on upea kasvi.

  Saa nähdä millainen syksy tulee, nyt kun koko alkuvuosi on ollut sääoloiltaan niin erikoinen...

  Posti toi eilen puutarhan syysesitteen eli sipulikukat on minulla syksyn töistä mielessä:)

  VastaaPoista
 3. Amalia, työkaveri puheli että joskus lokakuussa sitten, täytyy kysellä vielä tarkempia ohjeita :P

  Sussi, niin on, näin moisen tänä kesänä Kasvitieteellisessä puutarhassa, ja saimpa nähdä sen palavankin! Haju oli kyllä aika vahva...

  Suuret odotukset syksyltä, olisi semmoinen, että mökillä tarkenisi, mutta että kasvit ehtisivät kunnolla valmistautua talveen.

  Minkä puutarhan syysesite sinulle tuli?

  VastaaPoista
 4. Minulla kukki Mooseksen palava pensas jo ties kuinka monetta vuotta. Varoa sitä täytyy, mutta on se kivan näköinen kukkiessaan.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei onneksi ole mitään pieniä perheenjäseniä, ja vaikka isommatkin lapsista välillä käyvät, taidan sijoittaa sen niin, ettei osu kehenkään. Aika samoja polkuja pihassa kävellään, niin ei pitäisi olla huolta :)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)