2.4.2011

Kuin katsoisi maalin kuivuvan...


Otsikossa fiilikseni kevään lähestymiseen ja lumien sulamiseen. Ulkona on harmaata, ja uhkaa sataa aina uutta lunta vaan. Uusi lumi on vanhan surma? Ja on ne tähänkin mennessä joka vuosi lähteneet!

Hyvä vaaan jos ei ihan tässä huhtikuun aikana kaikki häväiäisi, niin mieheke ++ eivät kerkeä käymään mökillä ekaa kertaa, ilman minua ;D! Lähden 8.4 ja palaan vasta sunnuntaina 1.5, jolloin viime vuonna oltiin ekan kerran mökillä käymässä. Olen vannottanut, että jos he vierailevat siellä ilman minua, he ovat velvoitettuja kuvaamaan joka sentin kukkapenkistä! :D Istutin sinne kuitenkin Niin paljon kaikkea..

Mökillä kun aina syödään hyvin, tässä kuvaa miehekkeen kokkailusta, saimme isovanhemmilta hirvenlihakimpaleen, sen seurana muussia, uunijuureksia ja  kurkkua :) NAM!

Keskiviikkona mies kävi vuokraamassa meille 4Hlta vuokrapalstan (koko 1 aari, eli 10x10m), jossa on vesipiste. Valitsimme nurkkakohdan, läheltä vesipistettä, ja sanoivat, että saattaa olla aika savinen kohta. Kevätkyntöjen jälkeen voimme vielä vaihtaa paikkaa, jos näyttää toivottomalta ja jos vapaita paikkoja löytyy vielä. Ajatuksenani on kuitenkin viedä sinne uutta multaa ja kompostia (isovanhemmilta), jos se niillä parantuisi.

Tämä eka vuosi on ns. kokeiluvuosi, että onko tämä "meidän juttu", onko homma vaivan arvoista, jne. Tontille olisi tarkoitus istuttaa ruokasipulia, valkosipulia, perunoita, tomaattia, lehtisalaattia, yrttipuskat, ja.... hmm.. oliko siinä kaikki? En nyt millään saa mieleeni mitä kaikkea ajattelimme ;) Maissi kiinnostaisi, ja purjo, mutta pitää sitä jotain jättää toisellekin vuodelle, JOS semmoinen nyt tuleekaan. Työkalut lainaamme isovanhemmiltani, mietityttää vaan, uskaltaako niitä jättää tontille lojumaan...

Tässä vielä lisää kuvia huonekasveistani. Kuvasin näitä pari viikkoa sitten ennen mullanvaihtoa:

Limoviikuna: (Ficus benjamina) . Tämä on ollut minulla jo aika monta vuotta, harmi etten muista tarkemmin, koska sen hankin.
 Sirovuoripalmu (Chamaedorea elegans). Pelastettu roskisuhalta.
 Palmuvehka (Zamioculcas zamiifolia). Mamma osti 2009 muutamalla eurolla Vapaa Valinnasta, jaoin sen samantien, muutamalle ystävälleni.
 Peperomia, muorinkukka. Tykkään todella paljon muorinkukista, mutta ylikastelen niitä herkästi. Tähän mennessä ollut ainakin 2 erilaista muoria tätä ennen, ja ne molemmat kuolivat! Tätäkin on jo kolmessa kepussa, kun juuret ovat osittain mädäntyneet, ja olen aina pistokkaasta saanut sen jatkamaan elämäänsä :D

Phalaebopsis, perhoskämmekkä. Näitä minulla on n.6 kpl, olen koululta saanut ilmaiseksi, kun floristiikassa ovat kiinnostuneita vain kukinnoista. En oikein tiedä pidänkö näistä vai en, upotuskasteluun ei ole oikein ollut aikaa.... Mustamätä on vienyt joitakin yksilöitä.


Malakanlaikkuvehka, (Aglaonema commutatum var. robustum) saatu entiseltä vuokraemännältä.

Viirivehka (Spathiphyllum wallisii). Sain/saatiin tämä tuparilahjaksi, mun muutimme miehekkeen kanssa yhteen, eli syksyllä 200..8? :D kylläpä olen huonomuistinen! Jaoin ekana keväänä tämän kolmeen osaan, yhden lahjoitin muistaakseni luokkalaiselleni. Olin kovin perusteellinen jaossa, kun ei ollut silloin vielä kokemusta, ja aiheutinkin varmasti suurta tuhoa ja stressiä viirivehkan juuristolle! Minähän poistin Kaiken mullan, ja suurinpiirtein selvitin kaikki juuretkin suoriksi :P Ihan hirvittää. Se on vrmasti suurin syy, miksi tämä ei ole kukkinut sen jälkeen, on vain komeasti tehnyt lehtiä.  Jos se nyt paremmassa valossa, ja juuristoa korjailtuaan, tekisi mielikseni muutamat kukat?

 Kirjovehka (Dieffenbachia maculata). Tämän ostin syksyllä 2010, kun olimme luokan kanssa Plantagenissa. Silloin sai muistaakseni 4 kasvia kympillä. Ostimme kimpassa, 2 luokkalaistani yhdet per nuppi ja minä 2kpl. Toinen oli tämä, ja toinen pieni sulkasaniainen.

 Ja tässä reunustraakkini (Dracaena marginata), jonka olen ostanut limoviikunan kanssa samoihin aikoihin. Hidaskasvuinen huiskilo, mutta jotenkin sillekin on kertynyt tunnearvoa! :)

Torstaina 7.4 pääsen Helsingin puutarhamessuille,saa nähdä meneekö puolet matkabudjetista sinne... Onneksi matka varmasti hillitsee ostohaluja, pitää jättää ostokset Helsinkiin ystävälleni, ja enkä kehtaa mitään suurta kasvivalikoimaa hänelle tunkea :D Jään hänen luokseen yöksi, ja sieltä kipitän lentokentälle hyvissä ajoin sitten perjantaina.. SEURAAVANA PERJANTAINA, iiiiks kun jännittää!

Hyviä viikonloppuja!

7 kommenttia:

 1. ONNEA matkasta islantiin ja onnea palstasta! Mistä päin kaupunkia otitte palstan? 8-)

  VastaaPoista
 2. Btw, mä säilytin koko viime kesän työkalujani palstalla. Laitoin ne aina sellaisen vihreän muovin alle vähän rikkaruohojen katveeseen suojaan sateelta. Mitään ei viety. Eikä muutakaan ilkivaltaa ollut. Mun palsta on Varissuolla. Meitä lähempänäkin olisi palstapaikkoja tuossa melkein vieressä Jaaninojalla, mutta siellä on lehtitietojen mukaan ollut ilkivaltaa enemmän.

  VastaaPoista
 3. Onnea matkallesi, Islanti on erikoinen maa, siellä kannattaa kiertää eri paikkoja. Ja käydä Reykjavikin satamassa syömässä, piipahtaa siinä ainoassa antiikkikaupassa (olikose Frida Kahlo tai sinnepäin jotakin). Nauti matkastasi.

  VastaaPoista
 4. Äidilläni on samantapainen vuokrapalsta, siellä hän viettää kaikki vapaa-ajat:) Satoa tulee runsaasti.

  Meillä on plussa-asteiden ansiosta lunta
  pihalla enää puolimetriä. Puhun silti nykyisin, että JOS se lumi lähtee pihasta...

  VastaaPoista
 5. Piti vielä lisätä niistä työkaluista palstalla, äidilläni ja muilla palstalaisilla on lukolliset isot laatikot työkaluja varten. Muuten katoavat hetkessä.

  VastaaPoista
 6. Partsipuutarhurille vastasinkin :)

  anja: Kiitoksia! Mulla on onneksi innokas turistiopas siellä päässä odottamassa, että pääsee kierrättää mua kaikissa paikoissa :D

  Sussi: Semmoista laatikkoa mekin mietittiin, ja on kumma, ettei 4H ole semmosta sinne jo maahan pultannut ;) Saapi nähdä mihin päädytään.

  VastaaPoista
 7. Voi, onnea palstan johdosta! Mun puutarha, varsinkin kasvimaa, on savea: vanhaa merenpohjaa. Ihan hyvin siinä kasvaa, savi on hyväkin joillekin kasveille, mutta sehän lämpenee keväällä varsin hitaasti. Läpäisevää maata kaipaaville suosittelen kohopenkin tekemistä, siis ei mitään vaativaa, vain muuta maanpintaa 20 cm korkeampi penkki, ihan vain multakeko.
  Kuules, ei täällä yleensäkään - eikä varsinkaan tätä menoa - vielä 1.5. tapahdu kukkapenkkisaralla yhtikäs mitään ;-)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)