12.4.2011

Kirotut tekniset vempeleet!

...Ensin hävitin perjantaina puolet messuilta otetuista kuvista,kun siirsin niitä muistikortilta tikulle/koneelle (en käsitä mitä tapahtui, puolet van puuttuu/katosi) ja tänään siskolta lainassa oleva kamera alkoi laulamaan viimeisiä virsiään, ARGH! Kuvasin messuilla n.180 kuvaa, tarkoituksenani saada upeaa materiaali tänne blogiin, nyt niitä onkin vain 60... Kuvasin kaikki opiskelijoiden sisustamat parvekkeet, mallipuutarhat, uutuuskasveja jne. Tänään olimme kiertelemässä Akureyrin keskustassa, ja olisin mielelläni kuvannut kamerallani, kun se on kerran tuttu... Mutta onneksi ystävälläni on kamera, jolla sain kuvata. Hätä ei ole siis Niin suuri.

Mutta mennäämpä ajan tasalle, tai ainakin lähemmäs!


Torstaina, 7.4, huristimme siis koululta kahdella pakulla Helsinkiin, kukkasidontapuolen opiskelijatoverit kun sitoivat siellä kimppuja, minä vain nautiskelin yksinäni KevätPuutarhamessujen antimista. Tai enhä inä siellä yksin ollut, vaikka aikaisesta ajankohdasta johtuen olikin mukavan rauhallista :)


Eremurus stenophyllus, Marskinlilja. Juurakko on todella hauska, ikäänkuin mustekala. Messuilla ja vastaavissa kannattaa aina muistaa, että on olemassa vaara, että mukula/juuri/sipuli, ei olekaan se, mitä laatikossa lukee, tai mitä kuvassa on. Tavaraa on paljon, eri lajikkeet näyttävät samanlaisilta, tai ei välttämättä itsekään tiedä, Miltä juurakon pitäisi näyttää. Tämäkin voi hyvin olla muun värinen, kuin mitä kuvassa.

Valkoinen kuunlilja, oli aika jännän näköinen kuvassa. Tekstauksesta voidaan olla montaa mieltä, meidän kurssilta ei olisi päässyt välttämättä tuolla läpi, ainakaan kovin korkeilla pisteillä ;)

Tämä olisi hieno lahjaidea,vaikkakin aika hintava. Veneestä voisi tarjoilla muutakin kuin mätiä ja kaviaaria, ja sopisi ihan kaupunkikeittiöönkin. Tykästyin tähän kovin, harmillisesti ei meikäläisen budjetti kestänyt moisia. Kadonneiden kuvien myötä hävisi myös fakta ketä tätä kauppasi.

 Kun meikäläisellä on joskus aikanaan rahaa, ostan niin ison tontin, että jonnekin mahtuu kukkaniitty :)

 Romanttinen puutarha.. Tämä näytti hienolta, lasikatetta, pinkkiä, ja aiemmassa postauksessa nähty peilimosaiikkinen pöytä ja tuoli.... mutta silti aika tylsä, minulle puutarha on kasveja, ruohoa, luontoa... eikä lasia, laattoja ja kohopenkkejä. Mutta senhän takia messuilla käydään, että nähdään jotain erilaista?


Pää"juttu", jonne eksyin lähinnä sattumalta. Olihan tuo isokokoinen, mutta.. Aika kolkko, ja tyhjä, eikö? Alhaalla gerberaa ja semmoisia inhottavia muovipaloja, joita näkee kaikissa floristitöissä jossain vaiheessa... Yh.


Näihin kuitenkin ihastuin! Tämmöisiä minun tulevaan puutarhaa, olisi vielä kivempaa, jos latautuisivat esim päivän aikana aurinkoenergialla! :)


Ostin messuilta alstroemerian juurakon, jätin sen Helsingissä asuvalle ystävälleni, tämä kuljettaa sen toivottavasti kolmen viikon sisällä kotiinpäin, kun asioi sillä suunnalla. Siihen ostokseni jäivätkin, matkalla tulee menemään rahaa kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi :P Olin tyytyväinen että kävin messuilla, mutta odotukset olivat korkeammalla, mitä loppujen lopuksi tuli koettua. Tila oli kuvaamisen kannalta haastava, huonoa keinovaloa, eksyin ja harjailin koittaessani käydä kaikkea läpi, esim parvekeäänestyspaikkaa sais etsiä, ja mallipuutarhoistakin oli varmaan joku äänestys? En sitä löytänyt.

Kun olin kolunnut messuja 3-4 tuntia, nappasin koulun autosta matkalaukkuni ja suuntasin ystävälleni iltaa ja yötä viettämään. Stressaan kummia asioita, ja tämä oli yksi niistä. En ole paljoa kulkenut Helsingissä, mutta onneksi nyt pääsin yhdessä bussilla perille. Vesisade hieman latisti matkaamista,mutta perillä sain nauttia ystäväni ja tämän saksalaisen vaihtarin seurasta. Ystäväni tarjosi perinteistä suomalaista ruokaa, kesäkeittoa ja karjalanpiirakoita, jälkiruuaksi leipäjuustoa ja lakkahilloa... NAMNAMNAM!

Seuraavana päivänä ystäväni saattoi minut oikealle bussille, ja matkasin lentokentälle. Hetken kerkesin siellä haahuilemaan ympäriinsä, ennen kuin löysin oikean check-innin. Stressasin sekunnin, kun se ei ollut auki, enkä tiennyt mitä tehdä :D Istuin alas odottamana, ja pian se jo avautuikin. Kaikki sujui hyvin, selvisin turvatarkastuksestakin, ja sitten istuskelinkin kahvilassa lopun aikaa. Kävin myös ostamassa tuliaisiksi ruisleipää lentokentän Stockmannilta, kun unohdin ostaa sitä aiemmin. Lentokone lähti ajallaan, sain ikkunapaikan, ja noustessa korvat eivät sattuneet.


Ei mitään käryä mikä maa kuvassa vilahtaa ;)


3,5 tunnin lento oli aika sopivan mittainen, lueskelin lehtiä ja kuuntelin musiikkia. Laskeutuminen aiheuttikin aikamoiset korvakivut, ja Islannissa oli TODELLA pilvistä, yhtäkkiä vain olimmekin jo kentällä :P Matkalaukku selvisi myös ehjänä perille, piipahdin duty-freessä, ja sitten pääsinkin jo halaamaan rakasta ystävääni! :) Mukana oli myös 2 vaihtariopiskelijatyttöä, jotka olivat lähteneet mukaan minua hakemaan. Siitä eteenpäin kerronkin seuraavassa postauksessa, nyt pitää kipittää nukkumaan. Kello on täällä kolme tuntia vähemmän kuin Suomessa, vaatii hieman totuttelua, ettei kukaan olekaan tähän aikaan enää hereillä :P

2 kommenttia:

  1. Oikein mukavaa Islannin keikkaa sinulle. Täällä odotellaan malttamattomana kuvia sitten.
    Toivottavasti säätkin suosivat sinua.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus messuista, itse en sinne päässyt, mukava nähdä kuvia ja lukea. Istutin viime vuonna tuota valkoista kuunliljaa pihalle, saapa nähdä miten lähtee kasvamaan.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)