20.11.2013

Haaste Korpien Kuiskeelta + jouluruusu

Kiitoksia Saida!

Haasteen säännöt:

    1. Jokaisen pitää kertoa 11 asiaa itsestään
  2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
  3. Täytyy keksiä 11 uutta kysymystä
     4. Täytyy valita 11 bloggaajaa
5. Täytyy kertoa kenet on haastanut
  6. Ei takaisin haastamista


11 asiaa minusta:
tjaaah, mitäs tähän keksisi raapustaa..

1. Minulla on 3 vuotta nuorempi sisko.
Vaikka sukulaiset aina unohtavat kumpi meistä on kumpi, olemme suurimmassa osaa asioita kuin päivä ja yö :) Asumme suht lähekkäin ja näemme miltein viikottain.

2. Aloitan monta asiaa, mutta harvoin innostus kantaa loppuun asti

Mahtoikohan tämä enää yllättää ketään vakituista lukijaa...? ;)

3. Tarvitsen aamuisin muutaman tunnin "heräämisaikaa", jolloin pitää olla hiljaista, eikä minua saa häiritä. Muuten olen känkkäränkkä. 

Tästä tavasta pitää varmaan aikanaan luopua... kysyn iltaisin miehekkeeltä, (esim viikonloppuisin), mihin aikaan tämä haluaa/aikoo herätä, ja laitan kellon soimaan pari tuntia ennen. Saan istua koneella ja hörppiä kahvia omassa rauhassani. Mona käy jossain välissä tökkäisemässä minua tassulla, että haluaa aamupissalle. Päästän sen takapihalle ja annan sille aamupalan ja sitten Mona kömpiikin takaisin miehekkeen viereen nukkumaan :D eka lenkki käydään sitten vasta myöhemmin kun kaikki ovat heränneet.

4. Olen kuunnellut varmaan jo kuukauden verran joululauluja :D

Olen vuosi vuodelta jouluhenkisempi. Tänä vuonna olen listannut piiiitkän listan mitä haluaisin esim. askarrella

Tämä kuva on Pinterest-sivustolta. Ihana idea! Lasipurnukkaan sammalta, led-tuikku, bambi-koriste, jouluvaloja... mahdollisuudet ovat aika loputtomat! Täytyy päästä kokeilemaan!

5. Haaveeni ovat kovin "perinteisiä"

Haluaisin omakotitalon (isolla pihalla), naimisiin ja pari lasta. Missä järjestyksessä sitten suostuvatkaan tapahtumaan!.. Jos suostuvat. Ken tietää :P

6.Sen sijaan töiden suhteen en ole mitenkään kunnianhimoinen. 

Rahaa kun tarvitsee kumman säännöllisesti, niin olishan se kiva jotain mieluisaa tehdä. En kaipaa kunniaa tai menestystä. Kohta 3 kk työttömyyttä takana. En päässyt edes Lidlin kassalle. Höh.

ääh, tämäpä onkin haastavaa keksiä itsestään asioita...!

7. Muistan hämmentävän määrän lastenlauluja, virsiä ja ikivihreitä ja joululauluja..

jotka sitten aina satunnaisessa järjestyksessä soivat päässäni  :) En kuitenkaan omaa kummoista lauluääntä, saati musikaalisia taitoja.

8. Olen hyvä englannissa, mutta ruotsia en ole koskaan oppinut.

Oikeastaan yhtään. Aloitin siksi työväenopiston alkeiskurssin pari kuukautta sitten, on ollut todella hauska vihdoin oppia ruotsia! Olen joskus opiskellut italiaa, viittomakieltä ja venäjääkin, mutta ne ovat jo aikalailla unohtuneet, kun en ole jatkanut alkeiden jälkeen, enkä ole käyttänyt niitä.

9. Olen seurustellut miehekkeen kanssa nyt 6 vuotta!

Mieheke on minua vuoden vanhempi, suomenruotsalainen (SILTIkään en ole kieltä oppinut ;) ) ja opiskeli juuri itsensä maisteriksi. Huumorintajuinen, luotettava ja rakastava mies. Tai poika oikeastaan :P Henkinen ikä tuntuu vielä menevän siellä 14-vuotiaan tasolla, hahaa!

10. Olen n. 30kiloa ylipainoinen.
Laitetetaankin sekin nyt sitten tapetille. Jossain vaiheessa sain laihdutettuakin, ja siitä olen täälläkin maininnut, mutta kaikki kilotovat jo hiipineet takaisin. Korkojen kera. Uudet elämäntavat alkavat aina huomenna. Ehkä jo oikeasti huomenna. Tai ylihuomenna...

Meinasi unohtua tämä :D Elikkäs... 11. Viimeisin lukemani kirja on Enni Mustosen Paimentyttö. Rakastan Ennin kirjasarjoja, jotka kaikki sijoittuvat Suomen historiaan, ja esim 1890-luvun Helsinkiin. Kirjoissa kerrotaan usein piikatyttöjen elämästä, ja vastapainoksi samanajan elämää "paremman luokan" tytön arjesta.  Esim. Järjen ja tunteen tarinoita-sarjassa lähdetään vuodesta 1894, kun Hilma-niminen tyttö saapuu piikoomaan ja pappissuvun tytär Anna saapuu kaupunkiin opiskelemaan saman katon alle. Sarjan 4. kirja on vuosissa 1913-1917. On eduskuntavaaleja, ja Anna ajautuu politiikan pariin ja Hilma lähtee perheineen Amerikkaan paremman elämän toivossa. Välissä on sortovuodet, suurlakkoa, rakkautta, surua... Kirjat vievät mukanaan. 

Saida:n kysymykset:

Kaunein ääni jonka tiedät?

Mustarastaan laulu kesäiltana

Missä uisit mieluiten?

Tällä hetkellä hinkuisin Islannin Blue Lagooniin, siellä oli ihana uiskennella ;) Niin lämmintä vettä, hyvää tekevällä silica-mudalla, ja ympärillä karua laavakenttää..Paras tee?

Tällä hetkellä olen tykästynyt Liptonin uutuuteen, "Green Tea Strawberry Cupcake Strawberry Cupcake", eli mansikka-kuppikakku-teehen :)Mikä on vanhin omistamasi esine?

Hmmm, luulisin että isoisoäitini pieni puinen koristearkku. Säilytän siinä keskeneräisiä käsitöitä :)

Minkä nimen antaisit koiralle, jos nyt sellaisen saisit? Miksi?

Hankala sanoa, ennen Monaa meillä oli suunnitelmissa hankkia ranskanbulldoggi, jonka nimeksi olisi luultavasti tullut Pablo. Pablo on nimenä miehekkeen ja minun keskeinen vitsi :) Luultavasti koira kuitenkin saisi juuri sille sopivan nimen, luonteen ja tilanteen mukaan.

Terkkuja totiselta Monalta!
 Mona oli tarhalla nimellä Molly, mutta  muutimme sen Monaksi. Mona oli sopivan lyhyt, sopii suomalaiseen suuhun Mollya paremmin, mutta kuitenkin on samantapainen ja on lisäksi Yön ihana kappale, josta pidän :) Mona oppi uuden nimensä nopeasti.

Minkä kirjan olet lukenut useimmin, uudestaan ja uudestaan?

Anu Holopaisen Sinisilmä on varmaan luetuin kirjani. Tykästyin Anun teoksiin yläasteella, ja aika moni löytyy kirjahyllystäkin, olen niitä kerännyt kirpputoreilta.

Mitä mieltä olit Lihattomasta lokuusta, ja söitkö lihaa lokakuussa?

Olen sekasyöjä vuoden ympäri, enkä lähtenyt mukaan lihattomaan Lokakuuhun. Mielestäni moiset "teemat" ovat kuitenkin hyviä olla olemassa, onhan kasvissyönnissä puolensa. Jahka varallisuuteni jossain vaiheessa antaa myöten, siirtyisin mieluusti syömään vain luomulihaa, lähiruokaan ja hyvissä oloissa eläneiden ja.. miten se nyt muotoillaan, hyvin teurastettujen eläinten lihaa. En kuitenkaan koe tarvetta siirtyä kokonaan kasvissyöjäksi.

Millainen olisi unelmiesi seinäkello?

Jahka meiltä löytyisi omakotitalo, haluaisin sen jollekkin seinälle vanhanaikaisen puisen seinäkellon. Isoäidilläni oli isossa tupakeittiössä semmoinen, ja se toisi kivoja lapsuusmuistoja. Esim. tämän tyylinen:

Mikä on paras kirppislöytösi?

Hmmm. Tätä pitääkin pohtia pidempään. Eiköhän jokainen kirppisostokseni ole ollut omalla tavallaan "hyvä löytö". En muista ostaneeni mitään muuten vaan, yleensä hinnan pitää olla "löytöluokkaa". Ainakin hyväkuntoinen, pitkään etsimäni lautapeli "A:sta Ö:hön" oli aivan huippu! Olin pelannut sitä ensi kerran ala-asteella, mutta sen valmistus on lopettu myös aikaa sitten. Pienellä hinnalla löysin sen sattumalta yhden kirppiksen nurkasta :) Ai niin ja viime kerralla löysin lapsuudesta tutun muistipelin!


Muistaako kukaan teistä lukijoista tätä? Peli oli hieman kärsinyt, mutta kaikki palat olivat tallessa!

Mikä on ihanin tuoksu? Haluaisitko itse tuoksua siltä?

Kesäsateen jälkeinen raikkaus, vastaleikatun nurmikon tuoksu, kaneliomena, joulukuusi ja uneliaan Monan tuoksu on myös vastustamaton :D en itse haluaisi välttämättä noita omaksi tuoksukseni, mutta nautin niistä muutoin.

Jos sinun pitäisi asua samassa paikassa kuolemaasi asti, mikä se paikka olisi?

Paikalla ei niin väliä, vaan kodilla ja sen sisällöllä. Oli se sitten nykyinen Turku, tai Irlannin nummilla, Islannin laavakentillä tai Meksikon lämmössä, pidän enemmän arvossa että koti tuntuu kodilta. On ne omat tavarat ympärillä, oma tupa/oma lupa ja oma rauha :)

En pidä kuumuudesta liian pitkinä jaksoina, ja pidän neljästä vuodenajasta, joten sekin jo rajaa maailmaa ;) Kasvien/puutarhan kannalta jokin lauhempi seutu olisi toki mieluisa... Hmm. Tätä onkin hyvä jäädä haaveilemaan!

Minun kysymykseni:

1. Kerro suosikkivuodenaikasi ja mikä siinä erityisesti viehättää?
2. Rakkain esineesi?
3. Seuraatko jotain TV-sarjaa?
4. Jos raha ja aika ++ eivät olisi esteenä, mihin mieluiten matkustaisit? Miksi?
5. Suosikkileikkokukkasi?
6. Pidätkö joulusta? Nimeä muutama suosikkipuuhasi/-tapasi jouluun liittyen
7. Pukeudutko värikkäästi vai neutraalisti?
8. Oletko aamu- vai iltaihminen?
9. Mikä on lempiruokasi?
10. Millainen olet sosiaalisuudeltasi? Oletko parhaimmillasi isoissa karkeloissa, pienemmissä porukoissa, muutaman ystävän kanssa, kahdenkesken, vai viihdytkö parhaiten omassa seurassasi?
11. Paras ominaisuutesi tai taitosi?

Haastan seuraavat blogit/bloggaajat tähän (sattumanvaraisessa järjestyksessä):
1. Humppa-täti
2. Actinidia Kolomikta (tuore äiti vastaa kun kerkeää ;) )
3. Anun puutarha
4. Mielen Lumoa
5. Kiljusen herrasväki
6. Förmaaki ja puutarha
7. Villiviinin tuokiot
8. Kahden laatan välissä (salasanalla suojattu :P )
9.Karoliinan puutarha
10. Erjuskan sivut

PUUH! Olipa pitkä haaste :D

Lopuksi vielä takapihan jalokivi: Laskin 16 nuppua, joista 4 on nyt auki :) Tämä on jouluistutuksesta aikanaan pelastettu jouluruusu, joka kukki jo keväälläkin, huhtikuun lopussa


15 kommenttia:

 1. Wau, ihana jouluruusu! Minulla viime vuonna näkyi tähän aikaan pikkunuppuja, mutta nyt ei näy yhtään.

  Hyvät vastaukset! Kiitän haasteesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, en osannut odottaa jouluruusulta moista innostusta. Saa nähdä tuleeko uusimmista mitään keväällä :)

   Poista
 2. Kiitti haasteesta. Hei wau, säkin oot viittomakieltä opetellut! Sithän meitä on kaksi. Kävin alkeiskurssista puolet joten muutamia viittomia osaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, kävin peruskurssin aikanaan, aakkoset on muistissa, mutta siinä se taitaa ollakin :D

   Poista
  2. Mä en niitä loppupään aakkosia edes muista :D

   Poista
 3. Hei tosta muuten on vain 10 asiaa sinusta, eikös niitä pitänyt olla 11 asiaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hyvä huomautus :D oli niin vaikeaa että iloitsin liian varhain. Täytyy sujauttaa sinne yksi vielä!

   Poista
  2. Jeps. Korjasin itekin mein pojan päänympäryksen oikein. Kiitos kun mainitsit asiasta. :)

   Poista
  3. Kiitos kivasta haasteesta : )
   Nuo jouluruusut on ihania. Minulla on pihalla niitä kolme - yksi kukkii tällä hetkellä jo ihan kunnolla. Vielä pitäisi ostaa kotiinkin yksi ... saa sitten keväällä istuttaa sen ulos muiden joukkoon : )

   Poista
  4. Actinidia: Poistin kommenttini sieltä kun sait kerran korjattua :)

   Erjusta: Ollos hyvä. Olen vasta tänä vuonna kunnolla hullaantunut jouluruusuihin, ostinhan kesällä pari alennusmyynneistäkin. Ja lisää tekisi mieli. Saa nähdä koska uusimmat kukkivat, kirvat kiusasivat niitä kuivana ajanjaksona..

   Poista
 4. =) Kiitos haasteesta ja hauskoista kysymyksistä, minäpä vastailen kun "kehtaan" ... tein jo samalaiset 11 "palastusta" kertaalleen tänä syksynä blogissani.
  Kurkistappas sinne ja osallistu kirja-arvontaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, ei ole deadlinea tällä haasteella :P Ja oo, miten ihana arvonta!

   Poista
 5. Puuhpuuh..olipa todella pitkä haaste. Saako lyhentää? Vastaan kyllä, kunhan selkä antaa periksi pitemmänajan istua. Nyt hyväksyy vain pikakäynnit.. Laitoin blogisi suosikkeihini joten tavataan taas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman mieltymysten mukaan! Itsellä meni monta tovia tämän kanssa, en itsekään jaksanut kerralla työstää kaikkea ;) Odotan mielenkiinnolla vastauksia!

   Poista
 6. Meniköhän tuo minun haasteeseen vastaus nyt ihan oikein...? No ei kai se niin tarkkaa ole ;) Täällä siis valmista http://humppatati.blogspot.fi/2014/03/haastemonsteri.html

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)