15.10.2013

Syyssiivousta ja vuoden 2013 hankinnat

Lauantaina siivosin sisällä, ja sunnuntaina pihalla. Lauantain siivouksessa oli käytössä Hullujen päivien ainut ostos, Haan- höyrymoppi! Vietän syntymäpäiviä kuun lopussa, ja ostin mopin itselleni lahjaksi ;) Kirjoittelen siitä enemmän, jahka pääsen kunnolla tutustumaan sen ominaisuuksiin...

Ihan muutama asia pitää vielä järjestää pihalla, kuten kasteluletku ja pari kukkasipulipussia (tädin tuliaisia tallinnasta)  pitää istuttaa. Pesin 99,9% pihalla/säilytysarkussa lojuneista ruukuista. Kantapään kautta kun olen joskus oppinut, ettei multaisia ruukkuja voi pestä sisällä lavuaarissa... Onneksi en silloin tukkinut koko taloyhtiön putkistoa. Nyt hain sisältä lämmintä vettä ämpäriin, siihen loraus mäntysuopaa, ja sitten ruukkujen omalla tiskiharjalla putsasin. Huuhtelin ruukut sisällä, ja kuivatin kylppärin lattialla. Miehekekin on tottunut näihin tempauksiin,  välillä kämppään mahtuu vaan juuri ja juuri, kun puutarhurin ruukut ja kasvit on siellä sun täällä :D

Vein suurimman osan pihan tarvikkeista ulkovarastoon, nyt kanakoppihäkki pursuaa joka sentiltä...Pesin letkun avulla säilytysarkun, sinnekin oli kummasti kertynyt hiekkaa, multaa ja inhottavia ötököitä kesän aikana. Se kesti viime talven pihalla, ja saisi kestää seuraavankin..

Kirjoitin eilen paperille kukkapenkin järjestystä, niin keväällä sitten tietää mitä mistäkin odottaa, kummasti ne unohtuvat muuten. Ajattelin ajakulukseni piirtää sen koneellekin :)

Vuoden 2013 hankinnat:

- Imukärhivilliviini 4€ (norm 5,90€)
- 2 jouluruusua 'Douple Ellen Picotee' ja 'Douple Ellen Pink' 4,90€/kpl (norm 11€)
- isoäidiltä 3 akileijaa ja pihaesikkoa + valkonarsissia (mitään muistikuvaa mihin narsissit päätyivät)
- sinisade 12,90 (norm 23€)
- unkarinsyreeni 1,00€ (norm 14€)
- himalajankataja 1,00€ (norm 13€)
- lumipalloheisi 1,87 (norm 12,50)
- ukkolaukkoja 1pss 2€
- narsisseja 1pss 2€
- lumikelloja 10kpl 3,90€
- pallerolaukkoja 20kpl 1,90€
=40,37€

Syysistutus:

- syklaami mini 1,66€ (tarjous 3kpl 5€)
- muratti 3,90€
- calluna/kanerva 2,50 (tarjous 4kpl 10)
- ruukku 38x35cm 14,95 (norm 29,90€)
=23,01€ (ruukun pohjalle käänsin ison saviruukun ylösalaisin, niin ei tarvinnut käyttää niin paljoa multaa. multa oli kesäistutuksesta)


Mökkikin on viittä vaille valmis talviteloille. Ai niin ja ostin tänä kesänä mökille 2 hopeahärkkiä, vuoriarhon ja maksaruohon! 

Kuunliljat ovat jo kellertyneet ja neulasia piisaa. kuvaamisen jälkeen jaksoin tunnin haravoida niitä :P

Norjanangervot, saa nähdä käykö joku napsimassa ne taas lyhyemmiksi keväällä


Mona tykkää mökillä olosta, kun on niin paljon lääniä ja pääsee osallistumaan askareisiin.


Ensi kerralla voisinkin sitten tehdä muistiinpanot tästä kesästä tarkemmin, mikä toimi mikä ei ;) Jokos teillä muilla on pihat syyskunnossa? Vai joko olette talvikunnossa :D

5 kommenttia:

 1. Melkoisen hyvässä jamassa rupeaa oma pihakin jo olemaan. Pelargoniat ja kannat on kannettu sisälle, ruukut pesty ja kanervat istutettu ruukkuihin. Paljon ei siis enää puutu.

  Tuo Mona on tosi suloinen koiruus : )

  VastaaPoista
 2. Se on hyvä että sielläkin syyshommia menossa. Meikäläinen ison vattan kanssa haravoinut pihaa. Ei uskois että vaahterasta tulee niin kauheesti lehtiä. Puhumattakaan muista puista joista osassa on vielä lehdet puissa. Pakko jaksaa vielä pinnistaa loput lehdet haravoiden.

  VastaaPoista
 3. Osoittain on jo hommat tehty ja sipulitkin melkein kaikki istutettuina. Heti kun olin saanut ne maahan heräsi ajatus hankkia lisää sipuleita, D!

  VastaaPoista
 4. http://korpienkuiske.blogspot.fi/2013/11/haastetta.html

  Haaste sinulle, olisi mielenkiintoista kuulla vastauksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitoksia! Kameran hajottua en ole saanut kuvattua mitään, eikä siten ole tullut kirjoitettuakaan mitään, haaste on aina kivaa vaihtelua!

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)