23.9.2012

Syksypuuhailuja

Koulun ohessa on tullut pyörittyä takapihalla. Ruukkujen pesua, seuraavan vuoden suunnitelmia,ruohonleikkuuta ja syyslannoitusta. Vielä olisi tilaa joillekkin taimille!

Ostin prismasta euron krysanteemin takapihaa piristämään! Normaalistihan tämänkokoiset voivat maksaa 8 euroa, mutta tätä oli unohdettu kastella. Ostin toisen naapurille ;) meitä ei muutamat nuupahtaneet nuput haittaa.Monet puutarhaliikkeet ja taimistot alkavat sulkea oviaa,  joten koitan päästä kovasti ehtiä mahdollisimman moniin alennusmyynteihin! Naapurin kanssa hurautettiin perjantaina Agrimarketin Multasormeen, jossa oli paljon perennoja eurolla, ja pensaita ja havuja 30-50% alennuksella! Yritän vielä napata miehekkeen mukaan ensi viikolla, jos sieltä lähtisi muutama pensas, naapurin kanssa ostettiin vain perennoja :)


Samalla kun olen kaivanut kuoppia uusille taimille, olen kaivanut ylös vastaantulleita sipuleita. Kaivan ne sitten takaisin maahan hieman eripaikkoihin ja erimuodostelmiin kuin viimeksi.

Tämän kuvan sipulit löytyivät yhdella kaivuukerralla


Ja tässä kuvassa on koko pihan tämänastista "sipulisatoa" :D


Neilikka sai päähänsä alkaa kukkia yhdellä kukalla tässä vaiheessa :D


Multasormesta lähti eurolla mukaan tämä kuunlilja, 'Stiletto'-lajiketta


yksi tarha-alpi

 yksi kevätvuohenjuuri

 särkynyt sydän


Myös ihmeköynnös löytyi alelaarista, 2€ ei ollut paha hinta, kun kesällä näistä pyydetään kaksikymppiäkin! nyt onkin kova pähkäily, että missä ihmeessä sen(kin) talvetan...


Lauantai oli aika menorikas päivä! Olen ystävystynyt tosiaan naapurimme kanssa, meitä yhdistävät niin monet asiat, joten läksimme pienelle roadtripille! Kumpaakin kadutti jo muutaman kilometrin päästä kameroiden kotiinjättäminen,mutta sovittiin että tehdään erikseen sitten jokin syksyinen kuvausreissu lähimaastoon. Eilen ajoimme Forssan Vesihelmeen polskimaan :) Jos joku lukijoista sattui sinne, minä olin se, ketä kykki hyppytornissa puolisen tuntia ennen kuin poistui takaisin samaatietä kuin tulikin.. :D Torni ei ollut kuin 3 metrin korkeudella, mutta jalat olivat ihan hyytelöä mitä lähemmäs reunaa yritin päästä! Mutta hauskaa oli, ja sovittiin kuvausreissun lisäksi syksyinen/talvinen askarteluiltama, ja haaveiltiimpa joulun jälkeisestä äkkilähdöstä eteläänkin! 

Tänään olenkin ollut ihan naatti, eilinen uiminen uuvutti Niin paljon :) Tosin ulkona on satanut kuin saavista kaataen, joten on voinut hyvällä omatunnolla istua kotona teetä juoden... Pitää ladata energiaa alkavaa kouluviikkoa varten! Tasan kahdessa kuukaudessa pitäisi saada loput rästit tehtyä, KÄÄK!

2 kommenttia:

  1. Ihana toi sun krysanteemi. Mun krysanteemi on ihan dööd. Niin kun on kaikki muutki kukat ulkona. Ehkä annan anteeksi itelle "pienen" laiminlyönnin.. :)

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)