17.9.2012

Pysy päivissä perässä! Sekava päivityspläjäys

Siis mitäh, ollaanko nyt jo taas syyskuun puolessavälissä, iiks. On niin kiirettä, tai vaikka ei olisikaan, ei ole monta pitkäveteistä päivää kalenteriin mahtunut! Tykkään nykyään pitää itseäni vähän kiireinäkin, kun muuten sitä vaan löysistyy ja passivoituu enemmän, jos on liian löyhää. Toki välillä pitää vaan heittää jalat ylös ja katsoa vaikka jotain Niin nähty tv-uusintaa ilman järkevää ajatuksen häivääkään ;)

Pihlajanmarjoja piisaa, mutta kun suurinosa on niin korkealla.. Noh, kyllä niitä jo 2L ainakin tuli kerättyä ;)Olen monesti aloittanut jo kirjoittamaan tekstiä tänne, luonnoksia oli jotain 5kpl, mutta aina on joku toinen projekti kutsunut kesken, enkä ole puolivalmiita viitsinyt tietenkään julkaista.

Vettä on satanut aikalailla, ja siksihän syksy onkin mitä mainiointa istutusaikaa! Maa pysyy tasaisen kosteana, joten juurtuminen on uudelle taimelle helpompaa. Ei pääse kuuma kesäpäivä uuvutamaan ensiviikoillla. Kävin viikko....hmm. Aika menee niin nopsaan, etten pysy perässä. Piti oikein Facebookista tarkistaa, että koska olen käynyt Viherlassilassa. Tasan kaksi viikkoa sitten. Silloin löytyi euron hyllystä pari keltaista esikkoa, salvia ja kevätkaihonkukka. Kauppilan nettitilauskin saapui, 40 Triumph tulppaania ja 40 keltalaukkaa kaupan päälle. Harmi että talvivalkosipuli oli tilausta tehdessäni loppu, nyt sitä näytti taas olevan.

Rahat on kyllä taas tiukilla. Kela-hakemus seisoo edelleen, sain keskiviikkon lisäaikaa. Kevään ruokarahat sain koululta, mutta nekin menivät vuokraan. Olen kyllä maailman huonoin raha-asioissa. Raha luistaa käsistäni kuin vesi hanhen selästä :D Onneksi mieheke on järkevämpi....


Asiasta toiseen, kukkapenkissä on käynyt muutoksen tuulet. Kampesin lapiolla pari pienempää kotkansiipeä ylös ja ruukkuihin, lahjoitan ne naapurille. Prinsessakakkara vaihtoi paikkaa seinustalta näkyvämmälle paikalle, ja samalla jaoin sen kolmeen osaan. Se oli itse kasvanut kolmeksi ryppääksi, joten erottelu kävi luontevasti. Jouluruusu etsii paikkaansa, ja kaikki tulppaanit, sahramit yms olen siivonnut ylös istutuspuuhien lomassa. Istutan ne uusien kanssa jahka kelit viilenevät, tällä kertaa sijoitan niitä isompiin ryhmiin, ja mahdollisesti niin, että ne jäisivät kesän alussa muiden kasvien taakse.
Tässä olisi tyhjää tilaa vaikka muille jakaa. Ainakin pari askellaattaa tähän tulee, koska mieheke käy napsimassa aina tuosta ruohosipulista :)


Jouluruusu

Uusi esikko

Sateen kastelema poimulehti

Pian pitäisikin alkaa keksiä, miten saisin talvetettua kaikki mahdolliset pelargonit ja verenpisarat. Tämäkin on töistä saatu yksilö, vähän erilaisempi väritys, mitä yleensä tykkään, mutta onpa sentään jotain kukkivaa :)Tomaatin revin jo pois, ja nostin raakileet sisälle kypsymään. Tämä lajike olisi vaatinut varmaan kasvihuoneen.


Tänä vuonna olen sentään saanut raakileita ananaskirsikoista. Aiempina vuosina en ole päässyt näin pitkälle :P Jospa siis ensi vuonna jotain aivan muuta?


Missäköhän tämä viiniköynnös talvehtisi? Yksi rypäleterttu kasvaa tuhottoman hitaasti, mutta se onkin ollut oman onnensa nojassa pienessä ruukussa, liian kuivana. Osa rypäleistä onkin luultavasti sen takia halkeillut.


Jaloalstroemeriat ovat molemmat ruukut täynnä nuppuja. Nyt jännittää!


Olenko esitellyt uusinta aarrettani? Ihana naapurini auttoi minua raahaamaan tämän hylätyn ompelukoneen jalan takapihalle :) Olen pitänyt siinä nyt kynttilälyhtyjä, ja siirsin viimeisiä vetelevän petunia-lumihiutaleamppelin sen päälle toistaiseksi. Vaikka päällisosa puuttuukin, on se kiva koriste-esine!Olen leiponut viime aikoina monenlaista leipää, lähinnä sämpyliä. Muutaman patonginkin tein viime kuussa :)

Tämä on jonkinlainen rieska-reikäleipä. Uuni on hieman omanlaisensa, ja kun kokki jää aina milloinkin katsomaan tvtä, lukemaan uutisia koneelta...


Uusin suosikkini, pinaatti-juustosämpylät! Eka satsi oli parhain, kun jääkaapista löyti chiligoudaa, se sopi näihin NIIIN hyvin :)


Tässä vihdoin oikean koon saavuttanut leipäkoneleipä. Ongelmanahan aiemmin oli, etteivät leivät kohonneet, olivat juuri ja juuri puolet tästä. Heitin turhautuunena tähän koko pussin kuivahiivaa, enkä sitä 2,5tl mitä ohjekirjanen sanoo, ja ongelma tuli ratkaistua. Nähtävästi pussihiivat ovat laimentuneet  vuodesta -91, jolloin opaskirjanen on painettu :)


Käsitöiden saralla on ollut pientä vilskettä. Turhauduin neliöiden yhteenvirkkaamiseen ja tein pienemmän projektin välissä: Ei, se ei ole ruokalappu, vaan mantteli Monalle :) muokkasin hieman tätä ohjetta, lankoina käytin mitä löytyi, mustaa Isoveljeä ja jotan lilaa, jonka vyöte on kadonnut, Prismasta sen ostin viime talvena.Mantteliin pitää vielä kiinnittaa vatsanalta menevä vyö, ja lisäksi ajattelin laittaa siihen jotain heijastavaa materiaalia, illat ovat jo niin pimeitä!


Nyt pitäkääs ihanat lukijat peukkuja/sormia ristissä/varpaita ristissä, että saisin rutistettua tuon kirotun pihasuunnitelman valmiiksi ja läpi! Tässä on yhden iltapäivän hahmotelmaa, kunnes huomasin mitanneeni väärin. Tosin talokin on hatusta vedetyn korkuinen, mutta patio ja talon seinät ovat ulkomitoiltaan oikeat. Kukkapenkin ja talon väliin jäävä käytävä on se virheellisin, se on hieman pidempi mitä kuvassa, ja leveämpikin. Ohjelmalla ei oikein saanut tehtyä kukkia kuutioilla ja ...tuolla ympyrä-sylinterimuodoilla :)

Puuh. Taidan viedä stressaamisen ja suunnittelun taas ihan liian korkealentoiseksi, en tosin ole kuullut arviointikriteerejä. Yleensä odotan itseltäni aivan liikoja, ja itse näytössä varmasti selviää, että riittää kun a)yrittää b)piirtää tikku-ukkoja c) tietää ettei tunge kasveja juuret ylöspäin tai 20metriseksi kasvavaa kuusta tuohon keskelle. Tai kun asiakas pyytää sinistä ja valkoista, niin huomioit sen myös, ettet tee Hello Kitty-pinkkiprinsessapuutarhaa. Kumpa osaisinkin kulkea sitä kultaista keskitietä ;)

Eihän minulla yksinkertaisesti Voi olla paljoa kokemusta tässä iässä ja opiskelijana. Eka pikkupiha on vasta ollut vajaan vuoden. Muoto- ja värisilmäni... no semmoista ei ole, kun ei ole ollut tarvetta ;) Eniten ongelmia kuitenkin tuossa suunnitelmassa tuottaa se, etten osaa ajatella kukkapenkkiä muuten kuin lättynä.  Yksi kivimuuri, symmetrinen puoliympyrä (mulla on jonkinasteinen pakkomielle symmetriaan, hihii). Kasvivalinnoissa on mm. rungollinen kartiovalkokuusi, joka on leikattu pallon muotoiseksi rungon päähän. Se oli Upea. Bongasin Viherlassilasta ;)

No niin, nyt tämä romaanilukema päättyy, hatun nosto niille jotka jaksoivat lukea! Kommentteja mahdollismman paljon kaikesta kiitos ;)1 kommentti:

  1. Moikka. Enpä ollut tätä tekstiäsi lukenut vaan nyt on luettu : )

    Mukavaa viikkoa Sinulle ja Monalle.

    T. Erjuska

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)