27.4.2013

Puutarhapuolta, jouluruusu

Jos muistan oikein tämän jouluruusun tarinan, olen saanut sen koulusta ilmaiseksi 2011, kun se oli niin huonossa hapessa. Kotonakin se vain meni huonommaksi, kunnes tajusin vilkaista sen ruukun sisään. Ilmoille pöllähti harsosääskiä runsain mitoin, eli multa oli ollut liian märkää. Onneksi tulin nostaneeksi kasvin pois ruukusta, mullassa oli myös etanoita!Sellaisia kotilottomia, peltoetanan näköisiä. Yksi iso peukolanpään kokoinen mötikkä, ja sen jälkikasvua, nuppineulanpäänkokoisia siellä täällä! Jouluruusu pääsi siis karanteeniin kylpyhuoneeseen, jossa nypin käsin nuo nilviäiset pois. Mitään myrkkyjä en viitsinyt jo valmiiksi huonosti voivaan kasviin laittaa, joten kävin vain useasti sen mullan läpi seuraavien viikkojen aikana. Etanoiden munia kun ei välttämättä tule huomanneeksi. Alensin myös kylpyhuoneen lämpötilan viileämmäksi, ja annoin mullan kuivahtaa, jolloin harsosääsketkin hävisivät.

Etanoita ei enää näkynyt, joten istutin jouluruusun hieman isompaan ruukkuun. Viime kesän se sai vielä miettiä paikkaansa, ja asusteli takapihalla varjossa. Syksyllä keksin sille paikan, ja sieltä se nyt lumien sulattua ponnistikin esiin, ja palkitsi näkemäni vaivan! :)

Kukan asento on hieman "ujo", ikään kuin katselee vierestä puskevia tulppaaneja


Piti suorittaa vähän jumppaliikkeitä, etten talloisi kukkapenkin asukkaita, ja vähän kumarrella, että pääsisin näkemään kukintoa :) muutama onneksi tarkentui oikealla hetkellä!


 Näitä voisi olla enemmänkin!Muutama krookus /sahramikin on jo avannut nuppujaan aurinkoisina päivinä. Levitin kalkkia maanantaina, kuvittelin sen häviävän ekassa sateessa, mutta eihän rakeinen kalkki niin vaan katoakaan. Taidan käydä tänään kuopsuttamassa sen mullan alle piiloon ;)


Tältä näyttääpi auringossa, tulppaaneja piisaa!


Onko muilla jo esillä kevätvuohenjuuret ja kevätkaihonkukat? sylvillä kukkii jo vaikka mitä, mutta hänellä taitaa olla maantieteellinen etu? ;) istutin näitä itselleni vasta viime syksynä, enkä tiedä miten aikaisin niiden kuuluisi olla lehdessä/kukassa. Olen alkanut epäillä, ovatko ne kestäneet talvea, kun mitään ei näy :(

Tee se itse-ideoita-blogissa on arvonta!

3 kommenttia:

 1. Ihana jouluruusu ja hienosti pelastettu! Kevätkaihonkukassa on minulla parin sentin pituiset lehdet ja pari ensimmäistä kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aa, eli huonolta vaikuttaa meidän tilanne.. Aika näyttää mitä tuolta tulppaanien lisäksi nousee.

   Poista
 2. Jouluruusut on kivoja. Minulla on niitä jo kolme. Ajatuksissa olisi pitää joku niistä sisäkukkana ja muut pääsevät sitten ulos : ) Hyvältä näyttää Sinun kukkapenkki. Nyt tarvittaisiin vaan paljon lämpöä ja aurinkoa jotta kasvavat lisää : )

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)