7.4.2013

Ehtisinpäs messuille!

Olipa menoa ja melskettä tämä viikonloppu! :D Rakas ystäväni M saapui Islannista Suomeen, suloisen raskausmasunsa kanssa. ♥ Hän ehtii olla vain viikon, ja kun nyt olen arkisin töissä, on vapaa-aika tullut vietettyä mahdollisimman paljon hänen kanssaan. Perjantaina kauppoja kierrellen ja kahvilassa istuen, lauantaina oltiin tyttöporukalla mahtavalla jazzbrunssilla Aboa Vetuksen Aula Cafessa, ja sen jälkeen saunomassa Saaronniemessä (pari meistä uskalsi avantoonkin, minä en ;) ). Tänään kerkesin aamusta käymään puutarhamessuilla pikaseltaan, ja sen jälkeen käytiin taas tyttöporukalla syömässä. Joskus varttia yli kahdeksan olin kotosalla tänään, onneksi huomenna alkaa vasta 11 työt.

Mutta ne messut. Porukkaa riitti, ulkona satoi lunta, niin mitä sitä muutakaan tekisi, kuin lähtisi puutarhamessuille. Olin miehekkeen veljen ja tämän kihlatun kanssa liikenteessä, ja tiesin etteivät he viihdy tapahtumassa samaa aikaa kuin minä, joten hätähousuilin messut läpi :D Viime vuonnahan olin yksin liikenteessä, ja messuilla meni n. 5 tuntia? Tänä vuonna en muista nähneeni mitään suurta/mahtipontista koristelua, kuljin kyllä silmät kojuja tutkien ja ihmisiä väistellen..

Kuvia:

Kukkakauppiaiden tekemiä kukkakimppuja oli esillä, tässä pari esimerkkiä400 vuotta vanha oliivipuu oli esillä A-hallin nurkassa


A-hallin keskiosassa oli kivoja istutuksiaLivian (koulun josta valmistuin) pihajuhla-koristelua, tosi ihania ja herrrrkullisia kukka-asetelmia!


Melkein tuli vesi kielelle!


Tiiviskin kimppu osaa olla kaunis, kun se on tasapainossa värien kanssa


Kukkamuffinsseja oli esillä viime vuonnakin, ainakin Vivahteella, mutta  tässä Livian asetelmassa ne pääsivät myös kivasti esille


 Lavsoninsypressi 'Ivonne' oli Viherlassilan nurkilla


Messukoristelua
Minna Toivosen kunttaa oli jälleen esillä, se on noussut enemmän julkisuuteen, vaikka olikin esillä jo ainakin viime vuonna


Loppuajasta en sen enempää kuvannutkaan, muissa halleissa ei tainnut ollakaan mitään rakennelmia? 
Ostin pari chilintainta, isomman Homeran ja pienemmän Canarion. Homera kasvattaa "tyypillisiä" chilejä, pitkulaisia keskikokoisia, ja on tulisuudeltaan (0-10) 3 luokkaa. On kuulemma mainio grillattava, esim juustolla täytettynä. Canario on tulisempi, oisko ollut 8-9 luokkaa. Ei kuitenkaan ole tappotulista, vaan tietyllä lailla tasaista, ja menee pataruuissa. Minähän en näitä ole syömässä, tykkään vaan kasvattaa.
Sorruin hollantilaisten myyjien kojuun, ja ostin tädilleni kielon juurakoita, viime vuonnakin niitä pohtisin, enkä kuitenkaan sitten muualta enää löytänyt kesällä.

Ensi viikonloppuna lähdenkin Tukholman puutarhamessuille, olettekos lukijat käyneet? :) Ja kävittekö muut Turun messuilla?

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo kukka-täytekakku!
    Tänä vuonna en ehtinytkään Turun messuille. Yleensä olen käynyt Tukholman messuilla, mutta tänä vuonna en pääse sinnekään. Siellä on yleensä aivan ihana meininki ja valikoima! Puutarhaihminen ihan pökertyy innosta.

    VastaaPoista
  2. Kakku ja muffinssit ovat todella ihania!

    Enpä ole ollut koskaan Tukholman puutarhamessuilla, toivottavasti tuot tuliaisena kuvia... Turkukin jäi nyt väliin sairasteluni vuoksi.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)