25.4.2013

Kasvisruokakokeiluja Buzzadorina

Olen liittynyt ystäväni kautta Buzzadoriksi marras-joulukuussa 2012. Buzzador on word of mouth- typpinen markkinointifirma, jonka kautta voi hakea erilaisiin kampanjoihin testaamaan tuotteita, ja niiden yhteydessä jakaa ystäville ja tutuille ilmaisia näytepakkauksia. Tällä kertaa tulin valituksi Hälsans Kök- kasvisruokapakasteiden testaukseen. Sain postitse lahjakortin, jolla sain ostaa tuotteet kotiin testattaviksi.  Ensimmäisenä kokeiltavaksi pääsi Falafelit.


En ole ennen maistanut falafeleja, joten en voi esittää vertauksia esim. kebabravintoloista saataviin, tiedän kasvissyöjäystävieni niitä joskus tilaavaan :) Falafel on tehty pääosin kikherneistä, sen lisäksi niihin usein tulee papuja, kasviksia ja mausteita. Raaka-aineista jauhetaan tahnaksi ja friteerataan. Nämä pakasteversiot olivat helpppoja, 6-8 minuuttia pannulla tai uunissa 200 asteessa 8-9minuuttia. Käytin pienempää lämpöä, ja falafelit lämpenivät sillä aikaa, kun keitin riisin.


Seuraavia tuotteita testatessa perehdyn etukäteen vähän paremmin. Mieheke valikoi nämä nopeaksi maanantai-illan ruuaksi, eikä jääkaapissa ollut kuin valo! Kuvailisin falafeleja hieman "tunkkaisiksi", joten ne kaipaisivat rinnalleen jotain raikasta, esim salaattia, tsatsikin tai jonkinlaisen jugurttikastikkeen seurana. Söimme tomaattipyre-ketsuppi kastikkeella nämä sitten, kun ei muuta ollut :D Itse en näihin rakastunut ensisilmäyksellä, mutta suureksi yllätykseksi mieheke tykkäsi! Hänestä pyöryköiden maustemaailma oli hyvä, usein kasvisruokahan mielletään mauttomaksi, sitä nämä eivät olleet!


Tänään olisi tarkoitus kokeilla seuraavaa kasvisruokaa, pakastimessa on siis vielä kasvismureketta, kasvispyöryköitä ja kasvispihvejä. Tänään on varmaan murekkeen vuoro, pihvit kokeillaan viikonloppuna hampurilaisen muodossa ;) Kirjoittelen niistäkin blogiin, kunhan kerkeän

8 kommenttia:

 1. Jotkut pakastekasvisruoat on hyviä. Usein ne vaatii kaverikseen juuri sen kastikkeen ja salaatin. Muuten ne saattaa olla kuivahkoja. Mutta kukapa esim. Kalapakastepihvejakaan kuivilteen syö. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on vaan totuttu paistamaan jotain rasvaista jauhelihaa, niin se menee pelkiltäänkin makaronin kanssa ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoista kuulla, mitä pidät murekkeesta ja pihveistä.

  Olen itse joskus kokeillut falafeleja, ja muuten ovat hyviä, mutta pikkaisen rasva (jossa ne ovat alun perin valmistettu) korostuu liikaan niiden maussa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. En ole koskaan kuullut saatikka maistanut falafeleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tuntemattomia olivat minullekkin ennen kasvissyöjäystäviä ;)

   Poista
 4. Mä olen myös mukana samassa kampanjassa. Meillä on maisteltu seesaminuggetteja ja kasvispyöryköitä. Nyt vähän taukoa. Liikaa eineksiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, hauska törmätä muihinkin buzzadoreihin! Ja totta, välissä täytyy aina syödä tuoreempaa ;)

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)