19.4.2013

Keväisen harmaata

Otin tällä viikolla muutaman kuvan takapihalta, vaikka kovin imartelevia kuvia ei saakkaan ;)

Tältä näyttää. Tukholmareissun aikana olivat lumet kadonneet pihalta, ja vallihautavedetkin kummasti kadonneet. Nyt pitäisi maltillisesti odottaa, että maa kuivuisi tarpeeksi! Sitten pääseekin kuopsuttamaan ja haravoimaan, nurmea pitää kylvää hieman uudelleen jne.Aita pitää taas pestä, tuo harmillinen vihreä kasvusto vaan uusiutuu. Sitä on kyllä kaikilla muillakin aidoissaan, etenkin tuommoisissa kosteissa ja varjoisimmissa kohdissa. Viimeksi käytin karhunkieli-sientä ja mäntysuopaa.


Tulppaaneja on putkahdellut kiitettävästi, ihanaa! Jännityksellä odotan mitä väriä mistäkin tulee :D


Harmaata, harmaata.


Istutin syksyllä koholaatikonkin eteen tulppaaneja, sieltä ne pilkistävät. Saa nähdä oliko hyvä idea vai ei, voi olla että joudun siirtämään ne kukinnan loputtua...


Seinustan tilannetta, alareunassa musta käärmeenparta  Ophiopogon planiscapus 'Niger'


Nämä ovat kauemana seinustasta, kosteammalla paikalla.
Pihan mystinen, ainokainen, lumikello taas heräilee


Pihan ulkopuolen vallihauta on kadonnut, ja paljastanut altaan sinivuokot ja.. kaunokaisen? TÄNÄ kesänä Pitää merkata mitä missäkin kasvaa :D


Samana päivänä aurinko pilkahti esiin ja syöksyin ottamaan vähän valoisammat kuvat

Kuin sieniä sateella, niin tiitejä keväällä ;)


Jouluruusukin heräilee, yksi nuppu nousee lehtien suojasta


Viime/edellisvuonnahan siivosimme ulko-oven edustan. No pari päivää sitten postiluukusta tipahti ilmoitus, että hake poistetaan, ja tilalle laitetaan ensin sepeli, ja sitten kesän aikana kiveys. Etupiha piti tyhjentää tavaroista, joten polkupyörät vietiin katokseen (toivottavasti eivät sieltä lähde muiden mukaan), ja narsissit ++ siirtyivät takapihalle. Lasilyhty on suojellut näitä, mutta viileys on viivästyttänyt (tällä kertaa) kivasti kukintaa. 


Sisällä pelargonit kukkivat, nähtävästi minulla on ainakin 3  'Flower Fairy White Splash'-lajikkeen edustajaa.
Ja sitten on erityisesti ilahduttanut kohtalonköynnös: kukkia, kukkia kukkia :) 

Ja tämän aamun ohjelmashow, kurre syömässä. Aikamoista taitelua tämäkin. Ensin hurjapäinen tiputus oksalta tähän päälle, ja hännän avulla tasapainoilleen sitten syömään. Ja minä kun ihmettelin, että varpusetko tätä tyhjentävät niin ahkerasti ;)Tänään on viimeinen sairaslomapäivä, ja huomenna on lauantaivuoro. Pitää varmaan itsekkin kuluttaa pennosiani myymälään, ainakin kalkkia tarvitsisin ja nurmikonilmastointikengät houkuttaisivat.. ;) 

Tänä viikonloppuna on myös Turussa Saaristolaismarkkinat!

Jokavuotiset saaristolaismarkkinat tuovat aidon kalastaja- ja saaristolaistunnelman Aurajokirantaan tulevana viikonloppuna. Markkinat ovat ammattikalastajien ja muiden kalatuotteita valmistavien ja markkinoivien yrittäjien suoramyyntitapahtuma.
Tapahtumassa on mukana myös suuri määrä saariston ja rannikon alkutuottajia sekä muita teemaan sopivia myynti- ja esittelypisteitä.

Markkinat avoinna 19.-21.4.

Myyntiajat: pe 9-18, la 9-18 ja su 9-16

Myyjälistan voi vilkaista TÄSTÄ linkistä, koneelle latautuu lista, ja seavautuu selaimella. Sieltä voi vähän etukäteen vilkuilla :) Viikonlopuksi on luvattu kaunista ilmaa, sunnuntaiksikin +10°C ja aurinkoista!

Edit// Ai niin, ja pitää vielä mainita, että löysin uuden kokeiltavan. Tukholman puutarhamessuilla Impecta mainosti uutuutena Yin Yang pensaspapua. Googlettamalla löysin maininnan jo vuodelta 2007, sitä olisi silloin jo mainostettu uutuutena Suomessa. Löysin pihakauppa.fi:ltä 11/11 päivättyjä siemeniä alesta, joten ostin pari pussia kokeiltavaksi!


8 kommenttia:

 1. Kevät noin pitkällä! Meillä on vielä puutarhassa lunta, vain etupiha on lumesta vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista auringonporotusta sinnekkin, että pääsis kaikki viherpeukalot kuopsuttelemaan :)

   Poista
 2. Onpas kivan näköisiä pavun siemeniä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos siun kommenteista. :) Ihana ku siellä Suomessakin näyttää kevät vihdoin ja viimein tulleen. Noi nurmikonilmastointikengät vois olla hyvät. Ois ainakin hyvä syy tepastella nurmikolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, ja kuin myös ;) jooh, olis ne hyvät, kun nyt vaan talloo nurtsia tiukempaan!

   Poista
 4. Pilkistääpäs siellä monesta paikkaa vihreätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kyllä viherpeukalo hyrisee onnessaan :)

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)