22.3.2012

Terveiset Puutarhan Kevät-messuilta!

Nyt kannattaa kaikkien 25-vuotiaiden ottaa ilo irti messuista, Messukeskuksen 25-vuotisjuhlan johdosta vuosimallia -87 olevat pääsevät ilmaiseksi messuille! Minä tosin voitin oman lippuni arvonnasta, ja ehtisin sen käyttää ennen kuin huomasin tämän....

Tässä kuvia 5 tunnin reissultani :) Kuvat ovat aika sekalaisessa järjestyksessä

Puutarhamessujen historiaaKoristeallas

Messujen 11-metrinen pää"koriste". Seinämä koostuu noin 1500 pienestä ruukusta, joissa suurimmassa osassa oli persiljaa. Seassa oli myös kirjopeippiä, mustasilmäsusannaa, peikonlehteä ja saniaisia.


 Jo etuovella oli varoitus A-hallin koristelusta, siellä oli meinaan käytetty PALJON hyasintteja. Sitä tuoksua/hajua ei pääsyt pakoon. Hyasintit olivat kuitenkin todella kauniita.

Seinämän päädyissa oli vesiputoukset


Nämä kuvat ovatkin sitten D-hallista, jossa oli luontoaiheinen taidenäyttely BLOMart. Minun makuun siellä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta kuvasin kuitenkin joitain teoksia.

ESKO RAILO- Pronssi ja kamera

 Tämä taisi olla nousialaisen Teija Lehdon


CHRISTA LIENHARD (Sveitsi)
Upeita metalliverkkotöitä!Puutarhamessujen yhtäaikaa on myös Perinnekoti 2012- tapahtuma. Tapahtuma on tarkoitettu perinnekodin omistajille, perinneasumisesta ja perinnerakennusten restauroinnista kiinnostuneille sekä alalla työskenteleville.

Luentoja esim hirsirakentamisesta, yhdistyksiä oli paljon esillä ja monenlaisia restaurointia tapoja ja-välineitä.

Alla kuva Laitilan kulttuuriseuran kojusta.


Minulle ei siellä ollut paljoa katsottavaa, hirsimökit, kasvihuoneet ja kompostorit ovat hippasen meidän budjetille liikaa, mutta kiertelin tietysti sielläkin uteliaisuuttani. Tämä sohva oli muovia, ja aikast jännä idea! :D Tätä myi muistaakseni Kruunukaluste.


 Jäin kaipaamaan puutarhatyökaluja! Olisin mielelläni tutkinut kuokkia, haravoita ja kaikenlaisia oksasaksia, mutta ei, ei mitään. Ainoina olivat jotkin kukalliset istutuslapioit, jollaisia minulta löytyy jo kaksinkappalein....

Kauniita istutuksia sinnekin oli kuitenkin tehty.


Palasin jälleen A-halliin, tässä Huiskulan koju


Arvaisitteko tästä kuvasta, että nuo eivät ole aitoja kasveja?? Vihermaailma myi upeita silkkikasveja.


Kaikenkokoisia, mutta isoimmat olivat kuitenkin aidoimman oloisia.


Lepolan koristeellinen rakennelma muistuttaa kumman paljon vuoden 2010 rakennelmaa?


Sekalaisia kuvia eri kukkakauppojen myytävistä tuotteista:
Keväisen vihreää:


Jouluruusut olivat nähtävästi messujen SE juttu, niitä oli miltein joka kojussa.


 Oikein hauska idea Vivahde-kukkapuodissa, ihan kuin vihreistä kuulista tehty!


Vivahde

Vivahteen suloiset kuppikakkua muistuttavat kukka-asetelmat, olisivat ihastuttavat esim. juhlissa!Chilituotteita myi Suomen chiliyhdistys ry, ostin miehekkeelle Poppamiehen savuchilikastiketta ja yhden chilitaimen.


Kuva pääsi vähän tärähtämään, mutta tässä yksi koristeellinen kukka-asetelma.
Meillä koulussa yleensä panostetaan siihen, etteivät nuo muoviputket näkyisi noin räikeästi...

 2010 olin ystäväni Mn kanssa messuilemassa, ja silloin nautimme lasit kuoharia messujen kunniaksi. Nyt nautiskelin lasillisen omassa rauhassani, kaipaillen tosin välillä ystäväni seuraa :)


Yrtit ja vihannekset ovat aina se kevään "juttu"


Koulumme koju hieman nolotti yksinkertaisuudellaan....


Perinteiset kukkajuurakot. Mitään en ostanut, en koe nykyistä pihaa tarpeeksi pysyvänä että viitsisin panostaa pioneihin ++


SASKY:n eli  Sastamalan koulutuskuntayhtymän tekemä kesäinen parveke/piha
Daalioita oli monenlaisia, niihinkään en sortunutViherlassila myi suloisia persikkapuita


Viherlassilalta löytyi:

 ananasmansikkaa


Goji-marjoja löytyi monesta paikkaa


orvokkeja jouluruusuja


pioniharvinaisuus


Näitä mietin pitkän aikaa. Kolmen setti maksoi 10 euroa. Mansikkaminttua, Sitruunaminttua,Ananasminttua, Suklaaminttua, Inkivääriminttua ja Appelsiiniminttua! Siinä olisi ollut monta kokeiltavaa. Nämäkin siis viherlassilalla.


 Kuten sanoin, joka paikasta löytyi jouluruusuja.


Arboristi-puutarhuri Minna Toivanen esitteli kunttaa eli metsämaasiirrännäistä. Ikäänkuin siirtonurmea, mutta metsäteemalla! Kuntta on kanerva, mustikka- ja puolukka-, juolukka- ja variksenmarja pohjaista.


Kauppilalla oli messutarjouksena näitä himoitsemiani mansikoita, mutta päätin jättää ostamatta. Kevät on niin aluillaan vasta,ja meillä on asunto puolillaan taimia. Ostan sitten kesällä jos ostan ollenkaan.En muista tarkalleen kenen kojussa nämä olivat, jonkun puutarhajärjestön. Samassa kojussa oli esim. varttamismahdollisuus. Tässä oli esillä millainen pölyttäjäkimalaisten pesälaatikko on sisältä.


Nämä ovat käteviä esim isoissa kasvihuoneissa, meidän koulullakin on juuri näitä.


Semmoiset kuvat tältä reissulta. Hieman pettynyt tunne, oletin jotain hienompaa, ja toivoin tulevani monen kukkakassin kanssa kotiin. Loppujen lopuksi valikoima oli aika suppea, ja "messuhinnat" olivat aika järjettömiä. Toisaalta, piha onkin jo aika täynnä! Monitoimikoukkuja katselin, samoin kaikenlaisia kukkajuurakoita ja siemeniä... mutta samaa tavaraahan se on kuin suurimmassa osassa kauppoja. Kiiviköynnös olisi ollut kiva ja edullinen (6€), mutta ei minulla ole tarjota sille hyviä kasvuoloja. Kielonjuurakoita näin halvemmalla peruspuutarhaliikkeessä , hollantilaiset pyysivät 7,50 miltein kaikista juurakoista mitä myivät. Valkoinen särkynyt sydän myös houkutti, mutta eih, en ostanut. Hyötykasviyhdistykseltä ostin valkoisen ukonkellon siemeniä (1,90) ja Kuitulinjalta ostin hintavaa tervanarua miehekkeelle (tämä on etsinyt johonkin mökkiprojektiinsa sitä ikuisuuden). Kerä maksoi 12€, mutta taidan pyöristää hintaa puoleen, kun mieheke sitä kuitenkin kysyy ;) Kahvi ja sämpylä 7,50€! Unohdin pakata ne omat eväät laukkuun aamulla.

Nyt täytyy siemailla kuppi kahvia ja laittaa jalkakylpy valmiiksi! Toivottavasti mahdollisimman monella oli silti mukavaa messuilla! :)

13 kommenttia:

 1. Kovasti olit kuvannut messuita.
  Kiitos kun sain myös kuvien kautta käydä messuilla.
  Täällä Boråsissa puutarhamessut alkavat huomenna, mutta en ole aikonut sinne mennä.
  Muina vuosina siellä on ollut kaikkea muuta kuin kukkia.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista, olen menossa huomenna. Täytyy messuseuralaista varoittaa tuosta huumaavasta tuoksusta etukäteen. En tosin tiedä, miten sinne A-halliin sitten ylipäätään voi tulla, jos saa hyasinttien tuoksusta päänsäryn/migreenin...

  Hesan puutarhamessuilta ostin viime vuonna todella hyvät puutarhahanskat ja vielä halvalla, olen pitänyt peukkuja ylhäällä, että sama kauppias olisi tullut Turkuunkin...

  Katsotaan, minkälaisen kuvakavalkadin saan itse aikaiseksi messuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen mielenkiinnolla kuviasi messuilta! Hanskoja näytti olevan ainakin muutamassa paikkaa, minulla pursuaa kaapit entisistäkin hanskoista... :D

   Poista
 3. Kiitos, oli hieno kuvakertomus! Harmittaa, kun ei pääse itse paikalle, varsinkin hyasinttien tuoksu olisi ollut hauska kokea.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tiesin jo odottaa tätä messupostausta. Itse pääsen messuille vasta huomenna. :-)

  VastaaPoista
 5. Aah! IHania kuvia!!! Kylläpä olisi huippu päästä kun vain olisi lähempänää... Oulun puutarhamessuja odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Niin ja sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva, kun olet laittanut näin paljon kuvia messuilta. Kiitos!

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)