11.2.2012

Rättiväsynyt bloggaaja

Nyt on olo kuin norsulauma olisi rynnistänyt päältä... ja miksikö? No kun käytiin tänään mökillä! :)

Keli oli loistava, n. -2 ja vain pieni tuulenpuuska hetkittäin. Jää oli paksua ja kestävää, näkyi monia pilkkijöitä matkan varrella, useilla oli vielä autotkin mukanaan jään päällä.

En osannut ajatella miten pitkäksi matka muuttuu, kun tavallisen vartin venematkat sijaan mennäänkin jäätä (yllättäen jää on liukasta) pitkin kävellen. Menomatka oli n. 5-7km, ja siinä meni melkein tunti!

Maisemaa parkkipaikalta

Jään päällä, vilkaisu rantaan vielä ennen tarpomisen aloittamista


Jäätie ja matkaseurani.

Minulla ei ole oikein minkäänlaista peruskuntoa, kun tulee nykyisin vaan istuttua joko koneella tai koulussa, ja se kyllä kostautui. Huono tasapainoni hidasti jäällä liikkumista vielä entisestään! Mutta oli se silti kivaa ja jännää :)

Siellähän se sauna tönötti! Ei ollut joulupäivän-tapaninpäivän myrsky tehnyt tuhoja, huh huh.Pihassa oli ohut lumikerrot ja paljon pieniä irto-oksia. Rusakot ja myyrät näyttivät vierailleen kukkapenkissä, mutta oli siellä jotain jäljelläkin. Odotan niin kevättä!!!


Sisällä oli hiljaista, mökki nukkui talviunta. Ikkunat olivat kauniisti huurteessa. Myyrät olivat napsineet matoista päätyhapsut! Muuten ei näkyviä tuhotöitä ollut.Metsämyyrähän on siis tämän näköinen kaveri, jos ei joku tiedä. Kuva netistä lainattu.


Kun saavuttiin venepoukamaan, saatiin huomata, että laituirista uupui osa! Se löytyi hetken etsimisen jälkeen kuitenkin lähistöltä, ei ollut kauaksi kulkenut, eikä jäihin kiinnittynyt. Miehet vetivät sen kotiin ja sitoivat paremmin kiinni.

Venepoukama. Jäätä, lunta ja hiljaisuutta.


Mökki.

Viime vuonna samoihin aikoihin, olin Milan kanssa eräilemässä koulumme laavulla. Silloin Milalla oli mukana  pikagrilli, jaosoittautui näppäräksi. Semmoisen ostin siis itsekin tälle reissulle! 4,50 euroa Prismasta. Oli tyytyväisiä retkeilijöitä, kun kaikki saivat lämmintä makkaraa, ja termospullosta kahvia. Pikagrillin sytytys ei ollut kovin helppoa, vaati pienen tujauksen valopetrolia alkuun, että saatiin hiilet lämpimiksi... :D


Metsässä ei ollut kovin paljoa lunta.


Kairalle ei suurta käyttöä tullutkaan, kun lähin Prisma oli lopettanut kalastamisvälineiden myynnin. Tosin tämä kaira olikin vääntynyt niin vintalleen, ettei kukaan olisi edes saanut sillä reikää aikaiseksi! Ensi kerralla sitten ;)


Takaisinpaluu oli rankka. Toiset 5km, jalat jo valmiiksi maitohapoilla. Suuta kuivasi, päällä oli liikaa vaatteita, ja kroppa tuntui olevan sietokykynsä rajoilla. Pitää selkeästi alkaa liikkua enemmän, oikein hävetti miten huonossa kunnossa olen! Nuorin porukasta ja koko ajan hännillä, puuhkuen ja puuskuttaen.... Kotona oli ihana hypätä lämpimään suihkuun ja ottaa pienet nokoset :)

Tänäaamuna -2,9kg

4 kommenttia:

 1. Mukava mökkireissu ja kaiken päätteksi häivytetyt kilot! Makkaransyönnistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä reissu siis!

   Mutta aika jännää, että myyrät veivät matontupsut. Olisikohan viety pesätarpeiksi.

   Poista
 2. Moikka vaan! :-)
  Olit käynyt hiljentyneessä blogissani! Kyllähän mä blogin pitämistä jatkan, olen vain ollut talvikohmeessä kun tuo koulukin vie oman aikansa. Mä olen monesti koululla pt-puolen opiskelijoita nähdessäni pohtinut, että mahdatko sä olla joukossa. En oo vaan viitsinyt kiljaista, että "Onks teistä joku Kukkahattuneiti?" :-D Sulla onkin opinnot loppusuoralla. Tsemppiä viime metreille! T. Partsipuutarhuri

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)