5.2.2012

Huomenta sunnuntai

Aamurutiinit hymyilyttää.

 Kahvi tippumaan, kone päälle. Kauhee kasa vaatteita päälle, käyn täyttämässä lintujen ruokinta-automaatin, ja tappelen sen kanssa Joka aamu, kun en osaa vääntää sitä oikeaan suuntaan ekalla kerralla. Sisälle mennessä Mona jo odottaakin ovella. Takki niskaan sillekin ja ulos. Pieni lenkki kirpeässä pakkasessa. Aamutupakka. Kerää kikkareet.
Sisälle, makkarin ovi kii ettei Mona juokse samantien pussaamaan nukkuvaa miehekettä. Monalta takki pois. Monalle ruokaa kippoon, ja itselle puuro mikroon. Kahvikuppi ja puuroa kätösiin ja koneelle heräämään. Mona saa syötyä ja hyppää syliin rapsutettavaksi. Käyn avaamassa makkarin oven ja Mona sipsuttaa miehekkeen kylkeen nukkumaan.

Hiljaista, ulkona sataa lunta. Talitiaiset käyvät syömässä automaatilla.

Huomenta maailma.

Johan tässä olen kyllä jo ollutkin hereillä, mutta ehdin kirjoittelemaan vasta kun kroppa herää kunnolla. Yleensä selaan uutisia, facebookia, blogeja ja luen sähköpostit. Aamulla kävin myös vaa'alla, ja mikäli tuo masiina ei yritä huijata, olen laihtunut 4-5 päivässä 1,9kg. Olen enemmän kuin tyytyväinen, olen taas ryhdistäytynyt ruokavaliossani. Lasken kaloreita, ja koska liikun niin minimaalisesti, ei sitä paljoa saisi ahmia päivän mittaan. Painoindeksini on 34,5, eli liikun tällä hetkelle vaikeasti lihavan ja merkittävästi lihavan välimaastossa. Kummatkin kuulostavat ehkä yhtä surkeilta, mutta suunta on oikea! Syön nyt päivässä keskimäärin 1600 kaloria, ja sillä pitäisi tasaisesti painon pudota. Tunnesyöjänä ja nautiskelijana on tietysti vähän ikävää syödä näin terveellisesti, mutta minkäs teet. Hetki huulilla, ikuisuus uumilla, vai miten se meni....

Se siitä, nyt aivan toiseen asiaan. Tein elämäni ensimmäiset jäälyhdyt!  10L ämpäri oli jäätymässä ulko-oven rappusilla ja olen ihan tyytyväinen. Harmi vaan ettei etupihalle ole tullut lunta peittämään tuota ikivanhaa hakemaata, valkoinen lumipinta olisi paljon nätimpi!
Ja ostoksiakin taas...Käytiin eilen ruokaostoksilla Prismassa, ja mitä IHANAA löysinkään. Tämmöinen puinen ruukkusetti! Enkä ollut uskoa silmiäni, nämä olivat jouluhyllyssä, viimeinen setti ja... hinta oli vain 5 euroa!! Väittivät alkuperäisen hinnan olleen 22,95euroa. Huh. Kahmaisin kipot mukaan sen enempiä aikailematta, nämä tulevat kesällä pihalle :) eivät ole mitään huippukäsityötä, vesi holahtaa läpi ja vähän poikkirimat repsottaa, mutta ei se kesällä pihalla mitään haittaa, kun en kerran mihinkään perintolipaston päälle niitä aseta.
Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille, kevättä kohti kuljetaan!


6 kommenttia:

 1. Lyhdyistä tuli tosi nätit ja wau mikä ruukkulöytö!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana blogi siulla. Etenkin oli aivan ihana katsella siun sidontatöitä ja verrata omiini. Aion jatkossakin lukea siun blogia..

  T: toinen puutarhuri opiskelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! Kävinkin samantien vastavierailulla ja liityin lukiaksi :)

   Poista
 3. Tää flicka asusteleepi 2. kasvuvyöhykkeellä.

  Tervetuloa blogini lukijaksi, oot peräti 3. lukijani joka on ilmoittautunut. :D

  - C-linja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku mietin vaan opiskeletko Tuorlassa/Liviassa :D mun oli tarkoitus sieltä valmistua keväällä, mutta taitaakin mennä syksyyn, ehee.

   Kyllä niitä lukijoita sieltä tupsahtelee, mulle ei ole lisää tullut kyllä piiiiiitkiin aikoihin :P

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)