18.2.2012

Kesän 2012 kasvivalintoja

Kirjoittelin näitä ensin itselleni muistiin, ja ajattelin kirjoittaa tännekin. Rahaa on mennyt aika hurjasti jo hankintoihin, eli nyt täytyy pitää pää kylmänä! Kaikkea ei tarvitse kokea yhtenä kesänä?

Istutin syksyllä takapihalle:

Poimulehden taimen.


Töin mökiltä pihaan kärhön ja yhden tyrnin taimen. Tämä taitaa olla tyttö koska se on ruskeassa ruukussa, mutta varma en ole. Ostin lisäksi2 kuunliljan tainta.


Tämä musta ihanuus on käärmeenparta, Ophiopogon planiscapus 'Niger'

Leucanthemum maximum 'Silberprinzesschen' Prinsessapäivänkakkara


Sammalleimua on mökilläkin, ja tämä taimi oli vain euron, joten sitä tuli yksi kappale uuteenkin pihaan. Tämä oli muistaakseni kaksivärinen, vaaleanpunaine-valkoinen.


Kukkasipuleita oli reippaasti, ja niitä tungin penkin täyteen. Pitkä syksy jo vähän herätteli niitä, mutta toivon niiden kestävän sen!

Ukkolaukkaa
Narsissi Lemon Glow

Sahrameita/krookuksia
Narsissi Carlton

Tästä minulla ei olekaan havainnollistavampaa kuvaa. Muistelisin että tämä olisi ollut joku punertavampi lajike, mutta en nyt netistäkään löytänyt semmoista kuvaa... kevät näyttää :)


Narsissi Jamestown

Pihalla on myös tämä akileija, jonka siirrän ensi kesänä pois laatoituksen tieltä.


Ruohosipuli ja timjami päätyivät seinustalle, kesäksi tähän kohtaan tulee yrttikoholaatikko. Käytämme paljon yrttejä ruuanlaitossa, ainakin rosmariinia, mäkimeiramia ja basilikaa täytyy saada näiden lisäksi. Jos tilaa löytyy, ajattelin kylvää salaattiakin laatikkoon.


Tämä puksipuu sinnittelee takapihalla, en ole varma selviääkö se talven yli, mutta tämä olikin tarkoitus testata.


En tajua mihin neliöihin olen kaikki uudet kasvit laittamassa, mutta se on sen ajan murhe. Olen ajatellut kiinnittää uuteen aitaamme parit parvekelaatikot, ja niihin laittaa pirteitä kesäkukkia.

Tilasin verenpisaraa, lajike on 'Sir Matt Busby'


 Jänönhäntä on tilattu

Sekä riippapetunia 'Designer Brumble Burst'


Lisäksi minulla on vielä talvehtimassa 1 hortensia ja pelargoneja. Olin ajatellut vielä kylvää samettikukkaa ja krassia... hmmm. Onneksi on tuota etupihaakin, niin sinne saa ruukkukasveja levitettyä ;)

1 kommentti:

  1. Ihan samoja sipuleita kuin minäkin istuttelin:) Poimulehteä löytyy meiltäkin pihalta,se on myös kova leviämään. Käärmeenparta on minulle taas ihan uusi tuttavuus.

    Puksipuu on meillä talven varastossa, mutta eikös Naantalin luostarin viereisellä hautausmaalla kasva valtavan isoja puksipuita, joten kokeilu voi hyvin onnistua.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)