5.10.2011

Kurkistus uuteen pihaan

Oltiin tänään miehekkeen ja Monan kanssa noin kolme tuntia uudella pihalla mylläämässä. Nenä vuotaa edelleen, mutta puutarhahulluus ei anna istuskella sisällä ;)

Yksi vuorikaunokki oli kukkimassa.


Toin mökiltä yhden tyrnin ja Jackman kärhön. Kuunliljat ovat puoleenhintaan taimimmyymälästä.

Urakan alkaessa pihan vasen takanurkka ovelta katsottuna. Japanintatarviidakkoa!


Oikeasta nurkasta kaivoin kuokalla ylös jonkin villiruusun juurakkoa. Sormenpaksuisia, ja varret piikkisiä kuin siilit

Pihassa on myös muutamia laattoja, ja nekin könyttiin ylös. Välit ovat täynnä villiintynyttä mansikkaa, koivun- ja pihlajantaimia. Laatat olivat myös juurakkojen takia vinossa sinne sun tänne. Alla oleva hiekka oli myös jostain kohdista lähtenyt livohkaan, vaikka muuten olisin siististi.

Oikea nurkka. Puidet reuna-aidat löytyivät pihasta alunperinkin, ovat aika ajansyömät, mutta ovat alustavasti ainakin ihan hyviä näyttämään mihin asti kukkapenkki jatkuu.


Monalla oli kovin tylsää, mutta sitten kun siirryin tuosta nurkasta kuopsuttamasta, neiti saikin lämpimän ja mukavan päiväunipaikan! Multa on siinä ihan pölyä vaan, kuivaa ja aurinko paistoi =lämmintä. Sydäntä lämmitti katsoa miten toinen uskalsi rentoua <3 Kuukausi koiranomistajana! <3Olisi pitänyt eilen ostaa sitä turvetta alennusmyynneistä, mutta unohtui. Kukkasipuleitani en ehitnyt vielä istuttamaan, mutta tuota penkkiä myllätessäni löysinkin vanhoja tulppaaninjämiä! Poimin ne talteen ja istutan maaperän uudistuksen jälkeen takaisin. Jännää nähdä mitä sieltä sitten tulee :)Vanha risainen pyykkinaru toimi näyttämässä missä raja menee :) Kepit katkotun koivun oksia.


Kylläpä on tyhjää! Kasvillisuutta lähti hurjasti, ja nyt on ihana katsoa kuin tyhjää kangasta! Toivottavasti olisi yhtä hyvät kelit viikonloppuna kuin tänään. Ties vaikka saisin pihan talvea varten jo valmiiksikin! Ensi kesänä riittää kyllä silti tekemistä, kaikkia rikkojen juuria ei saada millään pois...


En millään saa päähäni mikä puunruipelo tuossa penkissä yrittää sinnitellä, sen lehdet ovat näivettyneet, järsityt ja härmän peitossa. Jahka saan sahan lainaan jostain, sekin lähtee. Vasemmalla pihaan jäävä saniainen. En tiedä onko se alunperin naapurin vai toisinpäin, aidan alta näin sen kasvavan sielläkin :)

Pikkasen voisi aitaakin putsata valkoisemmaksi. Mieheke kyselee jos saisi entiseltä työpaikaltaan jämälautaa, voitaisiin siitä nikkaroida jonkinlainen aita + portti.Roskapino sen kuin kasvaa..Kun poisti kaikki rikkakasvit ja liikaa levinneet muut kasvir, ei oikein jäänyt vihreää nurmea jäljelle...


Ja sinne män! Mieheke urakoi tässä nurkassa ja kylläpä piha avartui jo siitäkin, että meidän pihan puoleiset tatarit poistettiin!  Nuo laatat kuuluvat oven vierella, tarkoitus on tasoittaa alusta, hävittää rikat, putsata laatat ja sitten asetella ne takaisin.


Pari vuorenkilpeäkin paljastui kasvillisuuden altaTaidan ensi keväänä siirtää tuon akileijan toiselle seinustalle, niin tämä alue jää ns. istuskelualueeksi :) Nyt se saa vielä talvehtia tuossa kaikessa rauhassa :P

Portaalla eilen ostamani puksipuu, 15e, hieman riipaisi, vaikka olikin alennushinta. Noita haluaisin vielä 2-3 kpl, etupihalle, ja mahdollisesti sen pallotuijan myös!

Pihlaja törröttää vielä laattojen välistä, ei viitsitty siirtää tuota laattaa, kun sen päällystä on täynnä minilasinsirpaleita :/ Ensi kerralla pitää ottaa enemmän roskapusseja mukaan.. Ihme porukkaa sikaillut tällä pihalla aiemmin..."Joko mennäääään?"


Kolme tuntia, 2 ihmistä. Kuokka, lapio, sekatöörit ja harava. Seuraavaksi pitää kysellä mihin jätteet raahataan ja olisiko jossain jotain maaperää - nurmikonsiementä, vai pitääkö kaikki kustantaa omasta lompakosta... ;)

4 kommenttia:

 1. Kovasti olette ahkeroinneet.
  Varmasti tulee hyvä.
  Olisitpa täällä niin saisit meiltä erilaisia kukkia.
  Nytkin kun puhdistimme kukkapenkkiä niin jäi isokasa tulikellukkaa eikä teidetä mihin kaittaa.
  Kakkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Aika hurja mudonmuutos on siellä käynyt :D Kiva sitten tulla sinne ens kesänä paistattelemaan päivää. Varaan jo nyt aurinkotuolin!

  VastaaPoista
 3. Kova urakka, mutta kannattaa tehdä, että saatte mieleisenne ja viihtyisän pihan. Mona ainakin näkyy nauttivan jo nyt!
  Tiesithän, että tyrni tarvitsee marjoakseen poikapensaan pölyttämään!
  Kiva nähdä sitten vuoden päästä pihasi uusi ilme!
  Tsemppiä uurastukseen.

  VastaaPoista
 4. sylvi: kasvinystävien ikuinen ongelma, mitä tehdä ylimääräisille. itselläni esim rönsylilja tekee sisällä liikaa lapsosia, enkä raaski heittää niitä roskiin = jättimäinen vesilasi täynnä pistokkaita.

  Mila: Paree ehkä varata se tuoli mukaan, niin pääsee varmemmin istumaan :P

  anja: Jooh,mökillä on yksi poikakin ylimääräisenä, mutta tuon sen vasta kesällä sitten :)

  JA kiitoksia kaikille!

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)