27.10.2011

Kukkasidonnan/myymälätyöskentelyn näyttötyöni

Pitää äkkiä kirjoittaa ylös ennen kuin arviointi häviää päästäni!

Saimme kaikki samanverran materiaalia, eli kukkia ja leikkovihreitä. Itse sai kerätä haluamaansa puutarha-ja luontomateriaalia mielinmäärin. Kukat oli käsitelty edellisenä iltana.

Kimppu oli yritykselle, joka tilasi kimpun miespuoliselle työntekijälleen, onnitellakseen tämän perhettä tyttövauvan johdosta. Aikaa oli _____.  Ajatuksenani oli tehdä peruskimppu, eli puolipyöreä, väreiltään hempeä kimppu. Lähdin tekemään hieman sekavassa mielentilassa tätä. Edellispäivän harjottelussa syntyi eri kukilla paljon parempi kimppu, tätä lähinnä häpeän :D Muistelen tässä nyt mitä opettajat kommentoivat jne

Imupinnat olivat siistit, mutta joukossa oli yhden ruusun varsi katkennut. Sidos oli löysähkö, johtuen siitä, että sidontavaiheessa yksi paksu neilikka katkesi. Muoto on vajaa ja väri toispuolinen. Kimppu jäi kovin tiiviiksi, ilmaa olisi tarvittu lisää kukkien väliin. Sitä olikin jossain vaiheessa, mutta onnistuin hermostuksissani usein hävittämään sen viime hetkellä.


Ylhäältä näkee, miten kukat ovat vähän "epätasapainossa" Pinkit neilikat kasassa, riisit kasassa ja sitten jää koloja sinne tänne :)

Vihreinä on siis nahkasanikkaa ja salalia, kukkina ruusua, alstroemeriaa, neilikkaa ja kuismaa.


Sitten oli tämä poskia punottava työ. Tehvänannossa piti tehdä asiakkaan tilauksesta erään opettajan läksiäisiin asetelma, hinta 45 euroa. Astian sai valita koulun varastosta, tai käyttää omaansakin. Alunperin ajatuksenani tehdä se Iittalan Puro-astiaan, johon olen ennenkin onnistuneesti tehnyt asetelman. Törmättyäni tähän puuastiaan varaston perällä, päädyin kuitenkin siihen. Olin jo kerännyt luontomateriaaliksi sammalta, mustikanvarpuja, oksia ja puolukkaa.Kukkina on tähtiputkea, oksaneilikkaa, kuismaa ja ruusua.

Mittasuhteet ovat väärät, sammal on epäsiistististi ja sieni sen alla liian korkealla. Kukilla oli todella siistit imupinnat ja ne olivat hyvin kiinni sienessä. Asetelma jäi alihintaiseksi, 36€. Mittasuhteet olivat aivan päin honkia :D eli kun astia on noin  massiivinen, olisi kukkaosion pitänyt tasapainottaa sitä olemalla se 2/3 ja astia olisi ollut 1/3 korkeudesta. Myös pinkit kukat eivät oikein sovi astiaan (minkäs teet kun ei ollut oikean värisiä kukkia! :P). Opettaja piti kuitenkin asetelman "rytmi" on oikein hyvä, eli  materiaalia on eri tasoilla ja tasaisesti astian mitalla.
Surulaite, hinta 80 +/- 10%. Sain muistaakseni hinnaksi 86€. Tätä en meinannut ensin edes tehdä, mutta kaikki opettajat onnittelivat, että onneksi tein sen! Toki tuohon jäi koloja, ja sieni pääsi kuivumaan kun en osannut peittää sitä oikein (ja tällöin kukat tippuvat Hyvin helposti siitä), mutta muuten sain paljon kehuja! Ottaen vielä huomioon että tämä taitaa olla 3. tekemäni surulaite. Käytin apunani muutaman muun tavoin sabluunaa, eli pöydälle asetetaan paperista tms tehty pisaranmallinen "pohja". Omani tein sanomalehdestä. Tämä auttaa ulkomuodon hahmottamisesta, ja sen avulla sainkin kerrankin kunnon muodon aikaan.

Neilikkaa, ruusua, taskuruohoa, kuismaa, sanikkaa, salalia ja yksi tuonenkienon lehti kärjessä.
Kokonaisarvosanaksi sain 2, kun arvoasteikko on 1-3. ELI MAHDOTTOMAN HYVIN! Kun ottaa huomioon etten ole sitonut paljoa, edes perustekniikka ei ole oikein hallussa. Opettaja kommentoi, että kun ottaa nykyosaamiseni huomioon, jos vaan kiinnostun kukkasitomisesta, oppisiin varmasti hyvin nopeasti hyväksi kukkasitojaksi. Se oli mahtava kuulla, suurin kohteliaisuus mitä häneltä olen kuullut!!

4 kommenttia:

 1. Hienoja ovat kyllä kaikki! Eniten pidin tuosta ekasta kimpusta, minusta se on kaunis.

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita.
  Olet todellakin taitava.
  Onnittelut!♥

  VastaaPoista
 3. Jesh! Niin sitä pitää :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut, hienosti tehty!

  Kakkonen on minun suosikkini, ihanat värit ja herkän kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)