3.6.2011

Turun keskustassa ja mökillä

Parvekkeen teemaväritys on hieman hukassa, mutta sentään pinkki pelargoni päätti ilahduttaa kukillaan. Harmi vaan kun kukkivat yksi kerrallaan :D

Rakas ystäväni Mila tuli piipahtamaan vastavierailulla Suomessa, ja yöpyi meillä yhden yön. Lento saapui yöllä, ja seuraavana päivänä käytiin sitten piipahtamassa Turun keskustassa.

Otettiin Heseltä lounasta mukaan, ja meinattiin nauttia sitä torin laidalla.... ilma oli kaunis ja juttu luisti, mutta tietysti paikallinen pultsari päätti ilmaantua juuri siihen viereen. Kävi kuseskelemassa seinää vasten parin metrin päässä, istuutui viereiselle penkille... Ja hetken päästä jo huutelikin meille, että "Menkään muualle lesbot! Hyi ****** tuommmoisia jaksa katsella!... ja ties mitä :D
Ensin tietysti närkästyttiin, että mikä hän luulee olevansa, ja kenelle hän luulee huutavansa. Tietysti kahden naisen heselounas voi näyttää hänen silmissään kovin eroottiselta tyttörakkaudelta, mutta sitten kun hän alkoi solvaamaan meitä, miten syömme valtion tms sosiaali/verorahoja, alkoi jo miltein naurattaa tilanteen ylösalaisuus.. Onneksi tämä herra päätti sitten jatkaa matkaansa kun emme suostuneet jatkamaan matkaamme, vaan kerroimme Tämän tulleen häiritsemän Meidän lounastamme... Huh huh. Niin että tervetuloa vaan Mila o/ <3


Turkuhan on Suomen Kulttuuripääkaupunki 2011, ja nämä haahkat ovat yksi osa niistä monista hienoista kulttuuri..herkuista, mitä kaupunki tarjoaa. Emme silloin tienneet, mutta onneksi etsivät löytää netistä selityksen heille! http://www.turku2011.fi/tapahtuma/tanssia-haahkojen-selassa_fi


"Tanssiteos käsittelee ihmisen tasapainoilua luonnon kanssa. Ihmisen ja luonnon suhteita pohtiva teos on jatkuvassa liikkeessä, hulmuten, pyörien ja muuntuen kuten elämä ympärillämme. Haahkat tuovat kaupungin sydämeen terveiset Itämereltä, jonka vointi huutaa toimenpiteitä ja huomiota."
Aikast hienoa, täytyy koittaa muistaa varata aikaa, että pääsen näkemään tuon esityksen!

Kävimme myös pyörähtämässä entisöidyssä/kunnostetussa Pinellassa. Nämä ovat yläkerrasta. Emme ruokailleet siellä tällä kertaa, ehkä ensi kerralla ;)Kerrassaan ihastuttavaa, vähän kuin olisi käynyt jossain luksusnukkekodissa!
..jossa on baaritiski ;D
Keskustareissun jälkeen mieheke pääsikin töistä. Riensimme meille, pakkasimme auton, nappasimme siskoni kyytiin ja kävimme porukalla kaupassa. Sitten auton nokka suunnattiinkiin, minnekäsmuualle kuin mökille!

Pataistutus näytti aika ränsistyneeltä, mutta katkoin vanhat kukkavarret pois, ja se oli entistä ehompi!


Lampaankorvat ;)

Joku kumma taas käynyt maistelemassa kuunliljoja...


Kello ehti vierähtää aika myöhään, ennen kuin oltiin perillä, ja aurinko ei oikein lämmittänyt tuulen takia. Onneksi mökistä löytyi hieman lämmintä vaatetta, ja sauna laitettiin päälle samantien.Ensin saunoivat naisväki, minä, siskoni, Mila ja miehekkeen veljen kihlattu E. Kaikki kävivät kastautumassa myös meressä, mittari näytti vedenlämpötilaksi 13°C. Saunoessa vierähti tovi, ja mieheke ja tämän veli saivat odottaa aika lailla vuoroaan. Tällä aikaa grillissä olikin jo lämpeämässä ruokaa, ja ai että oli hyvää! Mieheke kokkasi meille kahdelle savustettuja grillikylkiä, ja piti niitä matalalla lämmöllä monta tuntia... Vieläkin kuola valuu kun muistelen miten hyvää se oli!

Helatorstai olikin aurinkoinen, mutta silti tuuli paikoittain. Häärin hieman puutarhassa, edelleenkään en viitsi nyppiä mitään, kun en erota rikkoja mahdollisista kukista. Tulppaanit ovat auenneet vihdoin.


Viime vuonnahan huomasin puna-ailakkia kukkapenkin vieressä. Siirsin sen kukkapenkkiin....
Ja nyt tilanne on tämä :D unohdin mitata tuon, mutta siis onko 10-kertainen liiottelua? :D

Nättihän se on , täytyy vaan vahtia ettei se valtaa koko kukkapenkkiä...
Löysin kallionkolosta, saaren kärjestä lisää vuorenkilpeä, tällä on paljon punertavampi kukinto.
Ja raparperit.... Kaikki paikalla olijat olivat aika sanattomia tämän edessä, sen verran kokoa niille on kertynyt :D

Kuunliljat ovat selvinneet ekasta talvesta hyvin.

Ja kappas, olisiko tämä tyrni? Ainakin sen paikalla kasvaa jotain! :D
Iski taas hajamielisyys. En muista montako Turku-tulppaania ostin, ja ovatko nämä juuri niitä. Näitä oli yhdeksän
ja sitten oli 1 tämmöinen :D päätä lyhyempi muita.
Vadelma 'Ottawa'

Oli komeat kelit, harmi kun piti jo torstai illalla tulla pois.

Puutarhan hoitohan on aina niin iloksi silmälle? ;D Viime kesänähän bongasin pihasta miltein täysin heinikkoon kadonneen karviaispensaan. Viime kerralla aloitin sen elvyttämisprojektin,ja tällä kertaa jatkoin samalla tyylillä. Eli sanomalehtiä ja kiviä vaan ympärille, niin ei katoa koko puska. Lannoitin sitä viime syksynä, ja nyt keväällä, sekä leikkasin siitä ikivanhat ja kuolleet oksat pois. Revin rikat ja heinät pois, ja nyt koitan ensi kerraksi nikkaroida sille pienen tukikehikon :) Onneksi se on aiak syrjässä, niin eivät muut mökillä kävijät tästä valita.

Niin, tältä se näytti elokuussa 2010 ;)

Kielot aloittavat kukintaansa
Ja tässä nämä... jännät mökkiverhot vielä paikoillaan. Ensi kerralla tiedän jo paljon enemmän, miten Pitäisi verhoja tehdä ;)

4 kommenttia:

 1. Kiva kuvakertomus! Pitääkin pistäytyä ensi Turun reisulla Pinellassa.

  Olet muuten luonut tosi kauniit kukkaistutukset, sopivat niin hyvin yhteen luonnon kivien ja puiden kanssa.

  VastaaPoista
 2. Voi että miten hienon näköinen Pinella! Kivat kuvat ja kertomus.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei oo tänä vuonna mitään kummempaa teemaväritystä, paitsi eri sävyn punaisia, mutta sen lisäksi kaikenväristä orvokkia siellä täällä. Näyttää kuitenkin yllättävän kivalle, kun aina jostain pilkistää joku väriläiskä. :-)

  VastaaPoista
 4. Heippa. Laitoin Googleen hakusanaksi "tuuli puutarhassa" ja yhdeksi kuvaksi antoi tuon missä näkyy vuorenkilpeä. Ihastelin sen lähellä olevaa kivipolkua, jotka olivat sammaloituneet ja päätin käydä sivullasi. Olipas taas sekavaa tekstiä :)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)