13.6.2011

Kiitoksia kaikille, olo on jo parempi. Pääsin mökille rentoutumaan, ja ahdistus ja murheet jäivät taakse. Hyttysenpuremat ja kesivä iho muunmuassa (herrrrkullisen mökkiruuan ja hauskan seuran lomassa) antoivat muuta ajateltavaa ;) Tässä miehekkeen kokkailutaidetta taas, porsaankylkipaloja, joita mieheke savusti pöntössä n. 3 tuntia leppälastujen kanssa, ja lopuksi vielä grillasi upean kiillon niihin. Uskomattoman maukasta.

Tää blogihan on yhtä mökkipäivitystä kohta täynnä...enkä edes tällä kerta kuvannut kukkapuskia! Oli sen verran nuutunutta ja rikkaruohopitoista... ja puutarhuri vaan loikoili varjossa ;) kastelin sentään..kerran.. Tulppaanit olivat lopettaneet kukintansa, raparperit napsittiin talteen (eikä jaksettu tehdä puutarhamaljoja tai astinkiviä lehdistä), puna-ailakit rehottivat komeina.. ruohojen seasta pilkotti Joitain mahdollisia syyskylvön tuloksia, mutta aika näyttää, kukkiiko mikään, että voisin tunnistaa ;)

Dixie-koira oli mukana, laitoin sen niskaan torstaina apteekin Effipro-merkkistä, punkeilta suojaavaa valeluliuosta, ja emme ainakaan matkan aikana/jälkeen siltä yhtään löytäneet. Tosin en tiedä miten paljoa tuolta mökkitontilta niitä mahtaisi löytyäkään.. Mökillä oleilu oli isoa vaihtelua kaupunkielämään tottuneella, ja kyllä se olikin iltaisin aika väsynyt hauva ;)


Muiden hyppiessä laiturilta mereen, se aina hätääntyi, ikäänkuin vahti kaikkia. Kalliolla istuessa kaikki oli ok, mutta jahka joku viilensi itseään vedessä, se ravasi inisten pisin laituria. Ei mennyt ymmärrykseen ihmisten oudot huvit. Saunan rantakalliot ovat jyrkkiä, eikä se päässyt itse pulahtamaan kuin pariin kertaan. Ihmisten piti aina lykkiä hieman pepusta ylös, että koiruli pääsi takaisin kuivalle kalliolle ;)  Käytin sen onneksi juuri ennen mökkireissua trimmaajalla, niin masu-ja rintakarvat lyhennettiin, sai helposti viilennettyä koiran pesuvadissa mahaa valellen, ei tarvinnut meressä hyppiä :)Nyt koira onkin emäntänsä loppuloman ajan miehekkeen veljellä, heidän alunperinkin oli tarkoitus Dixietä vahtia. Me saimme lyhytaikasta iloa ja kokemusta :)


Kävimme ennen mökkireissua myös pitkästä aikaa palstalla. Oli iloinen yllätys, että vaikka ollaan oltu liian kiireisiä palstaa hoitamaan, kasvit onkin pärjänneet ihmeen hyvin omin päin! Tosin rikkaruohoja oli Järjettömän paljon, palsta oikein kuhisee kaikkea mahdollista jostain köynnöstävästä ipomea-sukuisen näköisestä ohdakkeeseen, saunakukkaa, juolahvehnää.. Sanokaa mikä tahansa rikka,sitä varmaan kasvaa siellä!

Tässä sipulirivit + rikat :P
 Peruna, Timo-lajike
 Pikkasen rikkaruohoa joka välissä :D Nypittiin ihan naattien vieressä olevia, mutta tarkoitus olisi mennä tällä alkavalla viikolla siistimään oikein olan takaa.


Ruohosipuliakin on pieniä mättäitä.Ai niin ja kysymys, näin perunoiden lehdillä muutamia luteita siellä täällä, onko niistä haittaa?
Saas nähdä miten palstalla elämä jatkuu, ja saadaanko omia uusia pottuja juhannukseksi :)

Kello on miltein kaksi yöllä, on ihanan viileää ja pimeää, ja mustarastas vaan livertelee <3 Rakastan luontoa ja Suomen kesää.

1 kommentti:

  1. Komeasti näyttävät palstalla kasvavan!

    Minunkin koirani silloin aikoinaan hermostui, kun ihmiset menivät uimaan. Ei ymmärtänyt ollenkaan, miksi ihmiset uivat. Itse kylläkin piti kovasti uimisesta:)

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)