21.6.2011

Juhannusta odotellessa

Onneksi se onkin ihan ovella jo! Toisaalta haluaisin edelleen painaa Pause-nappulaa, ja laittaa ajan pysähdyksiin :) Tahtoisin nauttia pidempään kesästä, tehdä enemmän, kokeilla enemmän.

Nämä kuvat räpsisin viime mökkireissulla, jälleen kerran öisellä/aamuisella vessareissulla ;D

 Nouseva aurinko ei pettymyksekseni tallentunut ollenkaan niin hienona kameralle, kuin mitä se oikeasti oli. Iso punainen pallo horisontissa. Inisevät, verenhimoiset hyttyset ajoivat äkkiä takasin sisälle. Onneksi olen opetellut nauttimaan pienistäkin asioista. Kun kävellessä tuuli suhisee puiden lehvistöissä, miltä nurmikko tuoksuu, lintujen laulusta, jopa rikkojen kitkeminen palstalla tuotti tänään jotain outoa.. tyydytystä. Hymyilin itsekseni, että kukapa olisi teinivuosina uskonut, että vapaaehtoisesti raahaan bebani pellolle, ja kykin siellä perunamaalla rikkaruohoja poimimassa. ILMAN PALKKAAkin vielä! :P

Tänään veimme sinne avomaantomaatit,jotka majailivat pitkään aikaa parvekkeella. Aika näyttä mitä ne tykkäävät kylmästä savimaasta. Perunat olivat jälleen rikkojen peitossa, pitäisi varmaan mullata ne pikkuhiljaa? Lykkäsin myös kärsineet ananaskirsikan hontelot taimet yhteen multasäkkiin kasvamaan. Eli säkkiin viiltoja/koloja, ja taimet siihen. Vola, kasvakaa tai kuolkaa, olen edes yrittänyt! ;D

Parvekkeella kukkii kiitettävästi :) Vieläkun saisin aikaiseksi ostettua kivat amppelit, ja mieheke poraisi muutamat koukut parvekkeen kattoon... Pääsisivät nämä petuniat oikeuksiinsa!

 Tässä avomaantomaatti 'Outdoor Girl' pientä satoa kerätty.. olivat turhan pienissä purkeissa ahtaalla parvekkeella.
 Petunioita ja pelargoneja :)
Red habanero sen kuin kasvattaa lisää punaisia hedelmiään. Täytyisi viedä yksi maistiaisiksi koulumme oppilaalle. Hän kun maistelee ihan sellaisenaan näitä. Kiinnostaisi tietää mitä mieltä hän on sen mausta. Miehekkeen veli käyttää chilejä kuivattuna padoissa yms, niin maku ei oikeastaan "selviä". Enkä tiedä onko kukaan edes syönyt tämän pensaan tuottamia vielä!Mansikoissa on TAAS vihannespunkkia. Rosmariini on kai homeessa. Alstroemeriat tarvitsevat vissiin isommat ruukut, kellertävät eivät näytä mitään merkkiä kukinnasta. Huh huh. Viherpeukalon elämä ei ole helppoa. Jos ensi kesänä laitan muovikukkia? ;)

Juhannus on pian, ja en malta odottaa. On suunniteltu ruokailua, vaadittavia tarvikkeita (multaa, onkimatoja, lisäpeitot, paristoja, pussillinen hiiliä, veneen perässä vedettävä rengas...) ja ties mitä. Suunnistamme uskollisesti mökille, tänä vuonna vain meidän "neljän poppoo", minä&miehe, miehekkeen veli&kihlattu. Lauantaina käydään heidän sukulaismökillään, myöskin saaristossa, ja erityisesti minä toivon, kuin pikkulapsi joulua, että tänä vuonna olisi juhannuskokko. En ole vieläkään sitä perinnettä todistanut!


Olen muuttunut viikossa yökukkujaksi. Tätäkään maisemaa ei kamera harmillisesti todistanut yhtä hienosti kuin ihmissilmä. Kuu oli isona pallona ja matalalla. Mustarastas lauloi. Brrrh.


Oikein mieluisaa juhannusta kaikille, miten ikinä sitä juhlistattekaan! Turvallisesti vesillä ja maissa! :)

3 kommenttia:

 1. Olen mtyös huomannut, että kamera ei vangitse auringonlaskuja ja kuuta niin komeana kuin luonnossa.

  Komeita kukkia ja kasveja.

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Voi jopa aistia mustarastaan aamuöisen soitannan.

  Hienosti kasvaa tomaatit ja paprikat. Nam.

  Lämpöistä keskikesän juhlaa! Hyttysistä huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa Juhannusta ja toivottavasti pääset kokon äärelle.
  Vanha puujalkavitsi:
  Poltetaan koko kokko. Koko kokkoko? Koko kokko.

  Aino-merkkisiä tyhjiöpusseja myydään ainakin Prismassa ja varmaan monessa muussakin marketissa. Pienimmät pussit ovat kätevimpiä ja osta juuri niitä mitkä vedetään imurin avulla tyhjiöön.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)