16.2.2011

Pakkaset paukkuu ja puutarhuri haaveilee sisätiloissa ;)

Vaikka pohjoisessa onkin kovemmat pakkaset kuin täällä Etelä-Suomessa, niin HUI! Jälleen kerran saan ihastella ihania talvikenkiäni, muussa talvivaatetuksessa onkin parantamisen varaa : P

Mikäs siis onkaan parempaa, kuin käpertyä sohvan nurkkaan selaamaan puutarhalehtiä ja siemenluetteloita. Lisäksi minulta löytyy tällä hetkellä muutenkin isot kasat puutarha-aiheista luettavaa, kun kerään koulun projektiin, puutarhakaupan asiakasneuvontakansioon, kaikenlaista materiaalia.... Taisinkin mainita projektista aiemmin? No kuitenkin :) Siemenluetteloista minulta löytyy Thompson & Morgan, Korpikangas Siemen-Frö, Isoäidin kasvit, Joy Seeds.. jaaa... kai niitä joitakin muitakin on? Minulle voi myös vinkata kommenteihin jos tiedät jonkin hyvän siemenluettelon ;)

Siitä pääsemmekin siihen haaveiluosioon. Kun utelias puutarhurisieluni haluaisi kokeilla kaikkea! Vihanneksia, mausteita, monivuotisia ja yksivuotisia... Mutta jo chilien kasvatus saa välillä tuskanhien kohoamaan otsalle,niin miten käy jos alan tunkemaan kaksiota täyteen esikasvatuspotteja?? Eli koitan käyttää järkeä, ja antaa suurten vihanneskokeilujen sun muiden jäädä hamaan tulevaisuuteen, ehkä sitten joskus kun on se haaveilemani omakotitalo, kasvihuoneella, viherhuoneella ja kaikella muulla luksuksella ;)

Sen verran taidan sortua, ja tilata muutamia kukkasensiemeniä Thompson& Morganilta. Rakastan tähtisilmiä, ja heillä olisi iiiiihanat lajikkeet (kuvat Thompson& Morganin sivuilta)!

Sunshine GiantsPassion Mixed

Glistening White


Saa nähdä osaanko tilata tuolta, ja miten hankalaksi Briteistä tilaaminen koituu... Pusseissa on käsittääkseni 80-100 siementä, ja hinta 2-4puntaa... Voi olla että joudun pyytämään Briteissä nykyään asustavan tuttuni ostamaan ne, ja postittamaan minulle... jos semmoinenkaan onnistuu ;)

Huomenna vielä koulua, perjantai on jälleen kerran etäpäivä. Olemme luokan kanssa ideoineet (okei, muut hoitivat sen puolen) ja toteuttaneet tilakoristeita Turun kasvitieteelliseen puutarhaan :)

Toivottavasti aurinko jatkaisi paistamistaan, mutta pakkanen saisi jo lauhtua!

1 kommentti:

  1. Onpa ne kauniita! Mies on ainakin onnistunut tilamaan Briteistä pyörätavaraa ja dvd:eitä, joten luulisin, että tilaaminen onnistuu hyvin.

    Minulla on naapuri, jolla on 47 neliön rivitalokaksio ja hänellä on aina keväisin koko olohuone täynnä esikasvatuspotteja:) Hänen puutarhansa on kesäisin upean näköinen.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)