26.2.2011

Nykyaikaa vaihteeksi :)

Oli mukava selata viime vuoden kuvia, mutta takaisin nykyhetkeen. Hiihto/talviloma alkaa olla lopuillaan, ja olo on mukavan rento. Iltaisin joku mörkö jupisee pimeistä nurkista kaikista tekemättömistä hommista ja epäonnistuineista jutuista, mutta mitä valoisampia päivät ovat, ja mitä kovempaa mieheke halaa semmoisina hetkinä, sitä paremmin pystyn ohittamaan moiset ulinat :)


Hippeastrum yrittää kypsyttää siemeniä, saa nähdä tuleeko itämiskelpoisia :)


Kylvin maanantaina petuniaa, laventelia ja basilikaa. Basilikat kurkkivat jo mullan alta! Laventelit vein hillokellarin viileyteen, kun en hoksannut, että olisinhan voinut pitää siemenpussiakin esim jääkaapissa. Ne kun vaativat kylmäkäsittelyn. Ja senkin opin pussin takatekstiä lukemalla (kylvön jälkeen, heh), että kun laventelit ovat monivuotisia, en saa noita vielä tänä vuonna kukkimaan, ensi vuonna vasta... Nooh, mikäs tässä odotellessa.

Keskiviikkona pääsin vihdoin hammashoitajalle. Varasin alunperin ajan tammikuun alkuun, mutta se jouduttiin sairastumisten (työntekijöiden, ei minun) takia siirtämäön 3-4 kertaa .. Lisäksi käynti oli aika ryöstöä ottaen huomioon, ettei minulle tehty mitään! Sain kyllä ohjeita hampaiden harjaukseen (hoitaja kohteli meikäläistä kuin 5v tyttöä) ja sitten tämä kurkkasi suuhuni... ja varasi ajan hammaskiven poistoon.. huhtikuulle! Minä olisin voinut itsekin kertoa sen, että minulla on hammaskiveä, koska olin viimeksi hammaskiven poistossa ennen joulua 2009.. Kerran hammaskiveä, aina hammaskiveä! Hammashoitaja laskuttaa minulta luultavasti nyt jotain 40e siitä hyvästä, että sai ohjeistaa minua ja ihastella reiätöntä, mutta hammaskivipitoista suutani... Olisiko jossain työväenopiston kurssia, jossa opetettaisiin, miten itse voisi poistaa hammaskivensä? ;)


Torstaina oli NIIN kaunista, harmi kun kamera ei kuvaa sisältä sitä niin kauniina, mitä ihmissilmä havaitsi! Puut huurteisina, aurinko paisti kirkkaana ja sai puut kimaltamaan valossaan.. ja tuuli pölläytti välillä lunta, joka kimmelsi myös kuin keijujen taikapöly :)
Torstaina mieheke kuskasi minut myös Puutarhaliike Helteelle, kun pikkulinnut kertoivat pikkutaimien saapuneen! Osa lajikkeista saapuu hieman myöhemmin, parin viikon sisällä käsittääkseni, mutta pelargoneja, amppelirusokkia, verenpisaroita, lumihiutaletta ja petunioita oli ainakin! 1,40e/kpl, (en muista tarjoushintaa)/6kpl ja 14e/15kpl. Itse valitsin nyt vain pelargonioita 6kpl, vaaleanpunaisia. 4kpl ihanaa "Flower Fairy White Splash"-lajiketta , johon rakastuin viime kesänä, ja kaksi muuta on ns. peruspinkkiä pelargoniaa. Taitaa tulla tyttömäinen parveke tänä vuonna ;) Tänään olisi tarkoitus etsiä edullista ja hyvää multaa, niin laitan pikkuiset ruukkuihin. Samalla taidan istuttaa chilitkin jo isompiin purkkeihin. Markkinoilla on kaikenlaisia "halppis"multiakin, mutta niissä on usein aika tuhdisti turvetta, mikä taas ei sovi minun kastelutyyliini ;) Täytyy käydä ensin vilkaisemassa, mitä esim Kekkilän mullat sisältävät, kirjoittaa ne ylös, ja sitten verrata halppismultien sisältöön.
Aurinkoista ja energistä viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tätä lukiessa heräsi taas into päästä puutarhaan kaivelemaan ja istuttamaan. Sulaisipa tuo lumi ja pian...

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka suloisia taimia. Sussin kanssa samaa mieltä täysin. Lumi pois, sadetta peliin ja meidät pitää päästää puutarhaan....;)

    Ihanaa maaliskuun alkua sinulle.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)