20.2.2011

Kellarin talvehtijat

Eilen kävin hakemassa kellarissa talviunta nukkuneet pelargonit ylös, ja vaikka sain muutaman positiivisenkin yllätyksen, enemmän tuli huonoja ylläreitä.Minullahan kävi niin ikävästi, että pakkanen pääsi puremaan parvekeasukkaita, kun en malttanut niin komeasti kukkineita kantaa sisälle ajoissa. Ja eilisen tarkastuksenn jäljiltä voin sanoa, että suurin osa oli heittänyt henkensä. Muutamasta kasvaa hentoa vihreää, joten niillä on toivoa... Toiset, pahasti paleltuneet, ovat ihan mustia, mätiä ja kuolleita. Niissä vaan ei ollut mitään elävää enää. Harmillisesti tuo viime kesän ihanin lajike ' Fairy White Splash' kuului juuri niihin :/ Täytyy toivoa, että sitä tulisi pikkutaimina lähiliikkeisiin!

Pahoittelen huonoja kuvia, miehekkeen kännykällä otettuja, omastani on muistikortti häviksissä...

Iloisen yllätyksen aiheutti ylläoleva viimeinen hortensia,jonka omistan. Viime kesä oli niin kuuma niille, että jollei itse kuivahtaminen niitä tappanut, oli niissä vihannespunkkeja ainakin! Muut lensivät roskiin tasaiseen tahtiin, tämän viimeisen heitin kellariin pelargonien kanssa... ja miten kävikään! Sillä on komeat silmut jo kasvamassa! Katsotaan jos tämän sitkeän yksilön kanssa menisi tuleva vuosi paremmin...

Tänään pitää hakea vielä nuo sipulikukat ylös valoa saamaan, ne olivat aloittaneet hurjan kasvun. En käsitä miksi en ole merkannut mitä missäkin on! :D Täytyy vaan ajan kanssa odottaa ja ihmetellä.

3 kommenttia:

 1. Hortensiaa en olekaan talvettanut kellarissa. Kokemuksesi rohkaisee nyt minua ja taidankin ensi kesäksi hankkia ulos yhden talvenaran. Ja talvettaa sen kellarissa : )
  Kiitos !

  VastaaPoista
 2. En minäkään olettanut mitään menestystä, mielestäni kaikkialla sanotaan, että sen pitäisi valossa talvehtia... katsotaan miten jatkossa käy! ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että hortensia on noin hyvinvoiva. Yritin kerran niitä varastossa talvehdituttaa. Ensin työnsivät versoa, mutta sitten kuolivat.

  Täytyy varmaan kokeilla uudelleen.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)