21.1.2011

Kouluviikko (Vk 3) takana

Huh huijaa. Juuri saavuin asuntolalta kotiin, kanniskelin ihania pöytäasetelmia kotiinkin, kun ilmaiseksi saatiin. Muutama oma tekele, sekä taitavan luokkalaisen N:n tekemät myöskin! Ihana saada kukkia kotiin, vaikka pakko on kyllä ostaa tuoreita tulpaaneja myös jahka kauppaan kerkeän :)

Vk 3 on ollut kukkasidontaa. Kuten te harvat blogiani seuraavat tiedätte, se ei ole lempiaineitani. Kiukuttelin, tuskailin, ahdistuin ja vikisin koko viikon :D Yhdestä tekeleestäni sain kyllä kehujakin! Se lämmitti, mutta lyhytaikaisesti. Vähän kuin menisi ensi kertaa keilaamaan, ja saisi kaadon. Ja lopun aikaa pallo menisi kouruun :D Ei tuurilla pärjää pitkälle ;) ONNEKSI kukkasidonta ei kuitenkaan tule olemaan mikään loppuelämäni juttu, vaan jostain syystä tämä yksi kurssi on vielä meille puutatarhakaupan puolelle suuntautuvillekin pakollinen. Hampaat irvessä sisulla selvitään!

Tässä hieman kuvia viikon varrelta, onneksi luokkalaisellani T:lla oli kamera, omani jäi kotiin latautumaan.

Harmittaa hirveästi kun en ole hoksannut kuvata vaikka työvaiheita, tai muiden ihania töitä! Saisin lisää lukijoita niillä ;) Ehkä ensi viikolla? Kimppujen tekeminen saattaa toisille kuulostaa helpolta, kuten miehekkeen veli "jotain rehuja vaan lykkäät käteen ja Volá!".. Sitä tekniikkaakin kokeilin, mutta eihän sillä tuloksia synny... Laiskottelin ekana vuonna ja olin pois sidontatunneilta, ja nyt harmittaa. En vaan ole hoksannut sitä jotakin perusjuttua. Kimppuun pitäisi saada ilmaa kukkien väliin, käyttää välivihreitä, saaada muotoa, värien kirjoa ja ties mitä! Varsien kuuluu olla spiraalissa, mikä vaatii tiettyä käsittelytekniikkaa. Sen sentään osaan, mutta nätit ja siistit varret eivät vielä tee kaunista kimppua.

Tässä tiistain eka tulos (n.6 tunnin kukkien kääntelyn jälkeen):

 Normaalisti en julkaisisi edes tätä,koska tekniikan puutteet ovat niin räikeästi esillä :P
Kivoja kukkia, mutta sanikat sojottavat kuin neljän tuulen hatun suipot,ja kokonaisuus... uhh


Tässä on T:n kimppu. Sanotaan rehellisesti, ettei meistä kumpikaan ole huippusitoja, mutta T:lla on enemmän yritystä, taitoa ja silmää kuin Minulla :D Onnistumme vaihtelevasti kimppujen teossa.

Tarkoitus siis oli tehdä puolipyöreä, matala kimppu. Värit ovat yhteensopivat, kimppu on pyöreämpi mitä minulla, muttei täydellinen. Kukat ovat vähän liian tiiviisti, ilmavuus uupuu usein meidän molempien kimpuista.
Teemme molemmat myös liian samassa tasossa olevia kimppuja, toisten kukkien pitäisi olla vähän matalammalla kuin muiden, ja esim tulppaanit kannattaa AINA laittaa matalalle aluksi, ne kun venyvät lämpimässä Hyvin nopeasti, jolloin ne sojottavat kimpussa herkästi, kuin antennit ikään.Sitten ylpeyden aiheeni! Hautajaiskimppu oli aiheena, pisaranmallinen. Tämä syntyi nopeasti, vaikkei vaivattomasti, mutta jostain kumman syystä tekniikka sopi minulle! En koskaan saa normaalista kimpusta noin ilmavaa, en millään. Toki tässäkin on korjattavaa vielä, esim irlanninkello/kotilokukka jää kärjessä vähän yksin, olisi pitänyt käyttää pidempiä kukkia jotta pisaramalli olisi täydellinen. Vihreät sojottavat hieman väleistä, mutta oli ihana saada opettajalta Niin positiivista palautetta <3
Jos kimppu olisi mennyt esim tilaustyönä/myyntiin, olisin tietysti nuo varret leikkanut siisteiksi. Me kuitenkin teemme kimpun, opettaja arvioi sen, ja sitten puramme kukat omiin maljakkoihinsa, ja teemme taas uuden eri kukista.Koitamme alkuviikosta olla nylkemättä kukkia kovin lyhyiksi, sillä työstämme samoja leikkokukkia koko viikon. Perjantaina ne ovatkin sitten jo roskiskamaa, kun ne ovat a) olleet huoneenlämmössä n. 8h/vrk ja b) niitä on käytetty niin moneen eri otteeseen, niiin monen opiskelijan toimesta ;)


Myös T:lta valmistui hienoa surukimppu, joskin hänelläkin tuo kärjen kukka (täysi muistikatkos minkä niminen) jää vähän irralliseksi ja muodossa on parantamisen varaa. Me molemmat käytämme aika "turvallisia" kukkia töissämme, ruusuja, neilikoita ja morsiusharsoa ;) Niitä on helppo työstää.

Tässä välissä hieman myymälän keväisiä tulppaaniasetelmia, floristi08-luokka taisivat olla tekijöinä.Tässä taitaa olla keskiviikon kimppuni. Ehtii mennä päivät ja kimput jo päässä sekaisin loppuviikosta :)

Lempikukkiani gerberoita/germinejä, ruusuja, nelikoita. Hempeä, romanttinen.. ehkä ystävänpäiväkimpuksi?
Ei niin tiivis kuin yleensä, mutta muotopuoli ja kovin pieneksi jäi :)


 Näitä aherrettiin koko torstai. Hautalaitteita. Tuolla alla on siis kahva (josta unohdin ottaa kuvan!), muovikäsisija, joka on kiinni kukkasienessä, ja tämä asetetaan sitten arkun päälle. Näille kertyy yleensä hintaa vähintään 50e, keskihinta on 80e ja siitä ylöspäin, riippuen aina kukista ja koosta. En laskenut tämän hintaa. Tämänkin piti olla pisaranmallinen, mutta itse luonnehdin tätä kuusenkävyksi, jota orava on haukannut ;)

T:n surulaitteesta tuli hieno, oikein täyteläinen ja oikean mallinen. Ilmaakin tuli  hienosti kukkien väliin!


Perjantai sujui pienten pöytäasetelmien parissa, niistä kuvia viikonlopun aikana :) Nyt huristamme ulos syömään miehekkeen kanssa <3 Mahtavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tuo hautavihkosi on minusta kaunis, ei minua häiritse, jos saniaiset on vähän harallaan, näyttää ilmavalta ja sellaisen kyllä voisin hyvinkin haudalle laskea! Kauniita ovat kimputkin.

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva postaus : ) Näitä kukkasidontakuvia on niin kiva katsella...

  VastaaPoista
 3. Minustakin hautavihkosi on kaunis.

  Voin hyvin kuvitella, kuinka vaikeaa kimpun teko on, ei onnistuisi minulta koulutuksen avullakaan.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Siinä tosiaan pitää näpertää että saa kaikki pysymään paikoillaan, tai näin olettaisin. Kauniita kimppuja :)

  Onko gerbera ja germini sama kukka, vai onko niillä jokin ero?

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikille kommenteista ja kehuista :)

  Germini on pienempi muunnos gerberasta.

  VastaaPoista
 6. Onpas kauniita kukkia! Katsoin, että onpa hieno vaalenapunainen "hörhelö"tulppaani, yksittäiskuvassa, mutta siinä taitaa olla höyheniä ympärillä :-D

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)