5.12.2009

Kuvia

Käväisin töiden jälkeen pienillä päiväunilla, olin NIIN väsynyt. Ehtisin vielä päivänvalossa ennen onneksi kuvaamaan vähän :)

Tässä se "kasvilamppu" nyt käytössä :D


Parvekkella dyykattu kukkapöytä, jossa calluna, ikeakynttiläjalkoja ja töistä ilmaiseksi saamani pystyyn kuollut irlanninkuusi :)


2 kommenttia:

 1. Löysinpä lopulta paikan mistä jonkinlaista yhteydenottoa saan jätettyä.
  Mulla on yksi koiso ja mietin että mistä erotan onko se ananaskirsikka vai mansikkakoiso?
  Sullahan on mansikkakoisoa itelläs, niin ehkä tiedän.
  Asun kerrostalossa (Turussa minäkin) ja haluaisin yrittää talvettaa tämän, n. 1,5m korkean kasvin. Miten tämä parhaiten sujuisi?
  Minkä kokoiseen ruukkuun laitan, pimeässä asunnossa tarvitsee varmaan olla kasvilamppu, voiko ottaa pistokkaita ja jos niin mistä kohtaa oksia katkaisen, jne..
  Kaikesta tiedosta olisin kiitollinen.
  Ja et muuten satu tietämään mihin vanhat mullat (n. 350 litraa) kerrostalossa pitää viedä? Voiko viedä metsään? Maatahan se vaan on.

  Ja onnea perheenlisäyksen johdosta. Koirat on ihania. Itsellä on kaksi.

  VastaaPoista
 2. Mistä olet koisosi hankkinut? Mielestäni mansikkakoiso ja ananaskirsikka ovat samankasvin eri nimiä, molemmat tieteelliseltä nimeltään Physalis pruinosa.

  Valitettavasti mun tietämys tän kasvin kohdalta on vielä aika olematon, viime kesän yritykset eivät oikein tuottaneet tulosta, ja heitin ne ennen aikojaan menemään. Nyt omat on vielä palstalla ja tosi komeita, satoa en niistä ole saanut. Googletin kuitenkin, ja chilifoorumilla olivat sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa talvettaa. Kasvia voi leikata, näin sanoi joku harrastaja:

  "Olen leikannut varret parinkymmenen sentin tapeiksi niin että muutama lehtikin on jäänyt jäljelle. Ruukut ovat olleet ikkunalla eikä punkeista tai muistakaan ötököistä ole ollut haittaa. Lpt ei myöskään näytä vaikuttavan seuraavan kesän satoon: joskus kasvit ovat olleet viileämmässä, joskus normaalissa huoneenlämmössä. Lisävaloa olen antanut vasta kevätpuolella, kun kasvu alkaa."

  Muista kuitenkin, että kasvin muut osat on myrkyllisiä! Kasvia voi siis leikellä, ja voit toki kokeilla, lähtisikö tuo pistokkaista, ainakin muut koisokasvit lähtee aika hyvin.

  Onko sinulla kuvaa kasvistasi? Laita vaikka sähköpostiin tyttoturusta87(a)hotmail.com

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)