6.3.2017

Reissukuvien välissä keväthaikeutta

Hupsista heijaa vaan kun jotenkin kummasti sitä tuli laitettua vuoden eka puutarhatilauskin!

Pikkutaimista valitsin valkoista siniviuhkaa paahteisemmalle paikalle


 Varjon istutukseen riippaverenpisara Sir Matt BusbyaSekä hopeavitjaa ja hopeakäpälää


Hyötykasveista tilasin valmiiksi perus-Timo-perunaa, ja keltaista kirsikkatomaattia.


Omaa pihaa en vieläkään omaa, mutta sain ystävän pihaan aika vapaakädet ensi kesäksi.

Ammattitaitoani on arvostettu, ja viime vuonna käynyt auttamassa tässä pihassa, leikkasin omenapuita, suunnitelin syksyllä muutamat kukka/perennapenkit, lannoitin ja leikkasin marjapuskia, syksyllä istutin pisin pihaa n. 70 kukkasipulia.. ja sitten vielä alelaarilöytöjä toiset 60! , ja nyt on suunnitteilla vähän lisää kasveja:)


Ajatuksenani on myös kevätruiskuttaa herukkapensaat, vaikka kirvat kulkeutuvat Suomeen etelästä tuulienkin mukana, epäilen että viime sesonginkin epelit ehtivät munia ikävästi ystäväni pensaisiin. Onko harvaksi jääneillä lukijoillani kokemusta aiheesta?

Toinen suunnitelmaosio on perustaa hyötykasvikoholaatikoita pari kappaletta pihaan. Toiseen tulisi perunaa sen kilon verran  (tässä vaiheessa havahduin, etten enää hahmota miten isolle alalle tuo kilo menee), toinen penkki onkin jo osittain olemassa, siellä kasvaa ruohosipulia, raparperia, ja ajattelin hankkia siihen hillittykasvuisen pensasvadelman! 

Mallikuva pensasvadelm Ruby Beautysta:


Näin siis ajatuksissa, täytyykin ottaa tässä mitta, kynää ja paperia käteen, että mahtuuko nämä kaikki pihaan oikeasti sulassa sovussa... Tuuli puhaltaa vielä hyytävästi, katupöly on kaikkialla, pihat jäässä ja nukuksissa, mutta puutarhuri jo hyrisee ;)

Mitäs muilla on suunnitelmissa?


1 kommentti:

  1. Nyt alkoi kiinnostamaan pensasvadelmat. Olisi kiva lisä pihalla.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)