28.2.2017

Reissukuvia, osa 2

Santa Cruzissa oli kaunista katseltavaa, meillä oli vain pintaraapaisu.

Syklaameja puistomaisen kävelykadun varrella


Ihanassa keskuspuistossakin olisi riittänyt katseltavaa, tässä suihkulähde


Iso matala allas

Venesatamassa minun katseeni usein kohdistuu veden asukkeihin ja pohjakiviin, kun matkaseura kuvaili veneitä :DPALMETUM (mm. 3D-katselumahdollisuus)

Tässä hieman ilmakuvaa rakentamisvaihteesta, räpsäisin lasivitriinissa olevasta kuvasta kuvan. 70-luvulla tämä oli vain jätemaata/kaatopaikka. -83 se suljettiin, ja 40metriset jäteläjät jäivät rantaan levittämään lemuja ympäriinsä. Asia jäi kuitenkin, ehkä hieman espanjalaistyylisesti "odottamaan". 90-luvun alussa löytyi maataloustieteilijä- taitelija-palmufani Manuel Caballero suunnittelemaan parempaa käyttöä tälle läntille. -96 alkoivat rakennukset, ja 2014 saatiin se avatuksi yleisölle! Väliin mahtuu HIEMAN työsarkaa!

Maisemia riittää 


En kännykälläni räpsinyt kaikesta kuvia, kun tiesin etteivät upeat kasvit yksityiskohtineen vain ikuistu linssin läpi niin hienosti, että kuvaus kannattaisi. Keskityin nauttimaan perhosista, harjalinnuista, haukoista, liskoista, ja kasveistakin omin silmin ;)Seuraavana päivänä jouduimme toteamaan, ettemme pääse Teide-tulivuorelle, koska ylhäällä oli niin kovat tuulet, etteivät huipulle vievät kaapelivaunut olleet toiminnassa. Hurautimme autolla sitten vuoristoteitä kohti pohjoisen pääkaupunkia, ja ohimennessä pysähdyimme yhteen googlettamaani puutarhamyymälään, Lalyfloriin. Tämä oli ekaa paikkaa paljon.. sekaisempi. Oli kesäkukkia, ja pikkutaimia, ja viherkasveja, ja muutama jyrsijä myynnissä eläintarvikeosastolla ja pihakasveja.. 


Orkideat olivat ainoat kasvit, jotka olivat yhtä hinnoissaan Teneriffalla, kuin mitä koto-Suomessakin. Tuonti saarelle on varmasti aika hintavaa.

36€ cattleyaSisustustavaraa oli PALJON. Harmillisesti kukkasipuleja oli vain muutamaa perussorttia, ja samoin siemenpusseja. Kirjallisuutta oli myöskin, mutta PAKSUJA opuksia, ei mitään mahdollisuutta saada mahtumaan meikäläisen kilorajoihin... Sinne jäivät :P


1 kommentti:

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)