16.5.2012

Sairaslomalla muutama päivä...

Keväinen aurinko pääsi yllättämään, ja oletettavasti auringonpistos pisti päätä sekaisin. Lauantain oli kamala olo, luulin että niskat olivat vaan niin jumissa. Sunnuntain sinnittelin töissä, äitienpäiväruuhka oli älytön! Maanantainakin sinnittelin vielä töihin, mutta puolilta päivin piti heittää pyyhe kehään. Oli niin huono olo, että jokainen askare oli niin uuvuttava,ja olo oli kuin olisi jossain huvipuiston laitteessa ollut, yhh. Tein oman osuuteni suht kunnialla läpi, ja miehekkeen veli nappasi minut kyytiinsä, ja kiikutti päivystykseen. Siellä kävin sitten ensin hoitsulla, ja hän passitti minut lääkärille. Lääkärikään ei keksinyt sen kummempaa, mutta laittoi pari päivää sairaslomaa, että saisin levättyä. Ke-pe minulla onkin vapaata, kun viime viikon tein vastapainoksi niin paljon töitä.

Monakin löhöili auringossa. Hieman huolestunut/kärsivä ilme johtuu luultavasti naapurin poikakoirasta, joka hieman yli-innokkaana koittaa aina tervehtiä Monaa aidan läpi ;D "huoh, miehet"


Olo on jo huikeasti parempi, mutta vastedes taidankin liikkua taas huivi päässä ulkona. Sääli ettei minulle sovi mikään päähine ja/tai en osaa niitä pitää. Eilenkin tuli omalla takapihalla vähän näperrettyä ;) Maalasin aidasta hutiloidut kohdat uudelleen, ja istutin pari siperianunikkoa kukkapenkkiin. Nurmi alkaa jo kasvaa, rairuohomaista pientä vihreää pilkistää tasaisesti! Kesäkukat ovat ulkoilleet ahkerasti, pieni huolimattomuusvirhe kuitenkin kävi. En ajatellut miten avoimella paikkaa parvekelaatikot loppujen lopuksi ovat, ja parina päivänä oli kaamea tuuli... No petunialta on ainakin oksia katki, ja yksi pelargoni meinasi mennä tyvestä asti poikki! En tiedä onko joku pulu koittanut istua sen päällä, vai mikä sen noin perusteellisesti on huojuttanut...

Seinustalla kukkivat ne keltaiset tulppaanit! Hienona yksityiskohtana on musta keskus. Nämä taitavat olla alkuperäisiä, koska naapurillakin kasvaa moinen samalla paikalla. Lajike olisi kiva saada tietää :)


Osa tulppaaneista teki vain lehtiä, ja näiden lehdet taas ovat isoja, mutta eivät jaksa pysyä pystyssä, makaavat kukin sinne tänne kaatuneita. Osaiskos joku kokeneempi neuvoa missä vika? Liian syvällä? Liian matalalla? Paikka on kuiva, mutta voiko se olla liian kuivaa? Olen varonut kastelemasta, sillä olen monet tulppaanit jo tappanut ;)
 


Sisällä on menossa "ei saa mennä kylpyhuoneeseen seuraavaan tuntiin"-teema. Eli olen joutunut taas myrkyttämään sisäkasveja. Olen tehnyt niin paljon töitä, etten ole huomannut, miten ansarijauhiaiset ovat päässeet villiintymään! Niitä oli jokaisessa kesäkukan taimessa, chilissä, basilikoissa, ja jopa st.pauliassa! Kävin eilen noin 60 tainta/oksaa läpi mäntysuopasumutteella, ja ainakin kahdesti sumutin wc:n Puutarha-aerosolilla. Tänään käyn läpi vielä huonekasvit, niitä ei olekaan kuin n.20. Epäilen että ansarit tulivat alunperin messuilta ostamani chilin mukana :/ mutta minkäs teet, pitää taas olla tarkempi uusien kasvien kanssa, eikä vaan nakata vanhojen sekaan.

Töistä sain muutaman kaunokaisen  (Bellis perennis). Koitan keksiä niille hyvää paikkaa vielä.


Kotkansiipi sen kuin rehoittaa vaan! Olen harkinnut sen siirtoa, ja toisaalta en haluaisi häiritä sen kasvua... Voipi olla että pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja siirrän tulppaanit vaan paremmalle paikalle. Etualalla kaksi mainitsemaani siperianunikkoa, nekin töistä. Tänään pitäisi istuttaa muurikellot, sekä maljaköynnös, sekin töistä bioastiasta ;)

 


Toivottavasti aurinko hellii kaikkia lukijoitani, mutta ei yhtä kovalla voimalla kuin meikäläistä! ;D

1 kommentti:

  1. Petunia vain tuuheentuu,kun "oksia" katkeaa ( kannattaa terävällä veisellä siistiä katkenneen oksan reuna). Hyvin ehtii kukkaan vielä,vaikka hiukan latvoo.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)