18.11.2009

Keskiviikko se jo on?

Postista tipahti kesällä tilaamani (ja maksamani!) pokkari, jota olen odotellut kuin kuuta nousevaa, todella kiva yllätys. Nyt vaan pitää malttaa keskittyä töihin, jos alan tuota lukemaan, ei töistä tule mitään. Kyseessä on Enni Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita-sarjan uusin osa, Parittomat. Takakansiteksti:

Annan ja Hilman jälkeläiset, nuori, itsepäinen luomuviljelijä ja Brysselistä palannut EU-tarkastaja, kohtaavat 2000-luvun Suomessa.

Tommi Saarinen uurastaa Petäjäniemen kartanon mailla - niillä jotka jätettiin suvulle torpparivapautuksen jälkeen isoisän äidin, Anna Sofian perintönä. Paikalliseksi luomutarkastajaksi pestattu agronomi Salla Hartikainen on nuori nainen, jonka topakkuus muistuttaa kansanedustajana vaikuttaneesta esiäidistä Hilmasta.

Kesästä tulee ennennäkemättömän raju: peltoja koettelevat ilmastonmuutoksen riehaannuttamat säät ja kiristyvä EU-byrokratia, tunteita loukataan puolin ja toisin. Näyttää jo siltä, että joku jää auttamatta paripuoleksi.


Sarja alkoi 1890-luvun Helsingistä, jonne saapui 2 nuorta naista, Hilma piikomaan ja pappissuvun tytär Anna opiskelemaan. Sarjassa seurataan kummankin elämää, vaihtelevasti omista näkökulmistaan. Kirjasarjan edetessä myös aika etenee, ja seuraa kummankin elämää koskettavasti. Löysin netistä hyvin muotoillon kuvailun:

Järjen ja tunteen tarinoita -sarja käsittelee Suomen historian muutoskohtia naisten näkökulmasta. Naisen aseman muuttumista arjen ja historian pyörityksessä kuvataan kahden omaäänisen päähenkilön kautta. Kertojiksi kirjailija on valinnut eri yhteiskuntaluokkien naiset. Sarjoissa säätyläis- ja työläisnaiset tarkastelevat elämää ja maailmaa eri näkökulmista, he näkevät eri asioita ja tulkitsevat yhdessä näkemäänsä eri tavoin. Aikakausien asenteet, tapahtumat ja poliittiset liikkeet muokkaavat päähenkilöiden elämää voimakkaasti.

Järjen ja tunteen tarinoita-sarjassa on ilmestynyt:
* Nimettömät (2004)
* Mustasukkaiset (2005)
* Lipunkantajat (2006)
* Sidotut (2007)
* Parittomat (2008)


OHO, en tiennytkään että Enni Mustonen on vain kirjailijan nimimerkki, oikea nimi on Kirsti Manninen

Noh, hyviä kirjoja ovat, koskettavia, ja mun mielikuvituksella ainakin pystyy hyvin elätymään niihin, ihan kuin eläisin kirjoissa henkilöiden varjoina. Aaah, en malta oottaa että pääsen lukemaan!

Keskiviikkoa piristivät myös tieto siitä, että opettaja tekstasi, sain biologian kokeesta 1,5!!! o___O ja itse kun luulin etten tule edes hipaisemaan läpipääsyrimaa! Huh huh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)