12.1.2013

Virallisesti puutarhuri!

Posti toi eilen tutkintotodistuksen, olen suorittanut puutarhatalouden perustutkinnon, 120ov (+2ov opinnäytetyöstä ja 20ov työssäoppimista). 


Kukka-ja puutarhakaupan koulutusohjelma, puutarhuri.

Nyt on kieltämättä jännä olo. En keksinyt sopivaa sanantapaa edes. Takki tyhjänä? Googlen mukaan se viittaisi uupumukseen, eli se ei ole oikea sanavalinta. On vain niin omituista, että koulu on nyt tässä. Niin paljon sen eteen tuli aherrettua, hieman yli kolme vuotta. Tietoa ja taitoakin on sentään kertynyt kanssa!


Koulun kautta minulle avautui uusi maailma puutarhojen ja kasvien parissa. Muita tutkintojahan minulle ei ole peruskoulun lisäksi kertynyt, ja peruskoulun päättämisestä tulee tänä vuonna 10 vuotta täyteen! Noh, siihen kymmeneen vuoteen mahtuu kuitenkin iso kasa elämänkokemuksen kerryttämistä ;)

Mitäs nyt? Koulumme sivuilta kerrotaan:

Kolmevuotisen perustutkinnon suorittaneella on yleinen jatko-opintokelpoisuus, jonka mukaan hän on kelpoinen pyrkimään ammattikorkeakouluihin ja yliopisto-opintoihin.
Puutarha-alalla jatko-opintomahdollisuukisa ovat:
 • hortonomi (ammattikorkeakoulu)
 • floristi, puistopuutarhuri, viljelypuutarhuri (ammattitutkintoja)
 • floristimestari, puistomestari, taimistomestari (erikoisammattitutkinto)

Jatkokoulutus kiinnostaisi omalla tavallaan, mutta toistaiseksi yritän päästä työelämään. Mieheke opiskelee, ja se takaa meille asumisoikeuden tässä opiskelija-asunnossa, pihaa ei tarvitse ihan lähivuosina hylätä. ;) Opiskelija voi myös valmistumisen jälkeenkin pyytää 2 lisävuotta asumisaikaa.Seuraavat viikot sujuvat siis työhakemuksia lähettäen, ja jotenkin asuntokin on mennyt joulun ja uuden vuoden temmellyksissä ihan sekaisin! Kohta se kevätsiivousintokin varmaan jo heräilee ;)

Aurinkoisia päiviä kaikille!


9 kommenttia:

 1. Isot ja lämpimät onnittelut puutarhurille!

  VastaaPoista
 2. Onnea valmistumisen johdosta : )

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea !
  Ja onnea myös työnhakuun : )

  VastaaPoista
 4. Superpaljon onnea siulle! Sie teit sen! Hurraa hurraa! Pidätkö valmistujaisjuhlia?:)

  VastaaPoista
 5. Onnea nyt puutarhurille,sitä koulun kautta aina oppii ja taitaa uusia asioita jaoppii tunnistamaan uusia lajikkeita,joita aina tarvitaan!

  VastaaPoista
 6. ONNEA! Tästäpä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)