21.1.2013

Ahneus iskee

Olen tässä tutkinut siemenpussivalikoimaani. Kuten otsikkokin kertoo, ahneus iskee. Takaraivossa jokin pieni ääni huutaa "Muistele edellisvuosien tuskaa", mutta mutta... Äh. Haluaisin käyttää kaikki vanhaksi menneet siemenpussit pois, uusia en aio ostaa ennen. Mutta kun niitä on aika paljon. Ja tilaa on aika vähän. Osan olen jo päättänyt lahjoittaa naapurini iloksi, jos ne vain kelpaavat :D Kävin omiani läpi, ja idätyslista näyttää nyt tältä:

Helmikuu


Basilika
Chili 'Sperling Hot Fire'
Laventeli (nämä ihan helmikuun lopussa kylmäkäsittelyyn)
Punasipuli
Päivänsini

Maaliskuu

Kolme erilaista krassia
Samettikukka
  Yrttien kylvö! Ainakin ruohosipuli, rosmariini, timjami ja oregano

HuhtikuuAuringonkukat 'Pan' ja 'Ice Cream'
Kahta erilaista lehtisalaattia
Tilli


Tässä se ei Vielä näytä niin pahalta, mutta kun alkaa laskemaan kippojen ja taimien määrää.. iiks. Yrttejä on enemmänkin, olisi esim. salviaa, sitruunamelissa, piparminttua, ja kiinansipulia. Koholaatikkoon ajattelin laittaa salaatit, rosmariinin, timjamin ja basilikan, en tiedä mahtuuko sinne sitten muuta, mahdollisesti samettikukkiakin. Muut yrtit istuttaisin sitten erilaisiin ruukkuihin ja astioihin pihalle. Krassit menevät aidalle parvekelaatikoihin, päivänsini etupihalle isoon ruukkuun, ja iso säleikkö taustalle. 

Ai miten niin odotan kevättä? ;) Puutarha-alan työnhaku on myös käynnistymässä pikkuhiljaa, saas nähdä osuuko onni kohdalle...

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti onni osuu!
  Tuo kuulostaa niin tutulta, mullakin on kymmenittäin vanhoja pusseja viime vuosilta. Tilasin silti muutaman pussin, vain viittä lajia... toisaalta siinäkin on ehkä liikaa, kun tilaa on täälläkin erittäin vähän. Toisaalta kasvatan mielellään perennoja siemenestä, niitä ei lasketa, kun ne voi kylvää keskellä kesää ja kasvattaa ulkona ;-)

  VastaaPoista
 2. Samanlaisen ahneuden kourissa istelen ja esikasvatus ei ole vahvuusalueitani. Toki osa taimista jää henkiin kaikista vaiheista, mutta osaan olla aikamoinen kasvien tuho :D

  Täytyy noudattaa esimerkkiäsi ja listata samaantapaan kylvösuunnitelmat :)

  VastaaPoista
 3. Tätä se puutarhahörhöys sitten teettää;keväällä on ihan hukassa kaikkien niiden taimien kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen tässä tutkinut siemenpurkkiani ja vankasti päättänyt tänä vuonna kylvää kaikki vanhat siemenpussin jämät pois. Saa nähdä, miten käy ; )
  Toivotaan, että työnhakusi onnistaa !

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)