3.1.2013

Hieman käsitöitä vielä..


Kuvalaatu ei ole tässä parhaimpia, mutta kelpaa. Tein naapurilleni/ystävälleni R:lle villasukat joululahjaksi. Hänen lempivärinsä on turkoosi, ja ohje on Novitan Converse-sukat. Alkuperäisen ohjeen mukaan sivuun virkatan/ommellaan vielä tähtimerkki, mutta jätin sen pois. Sukat olivat lahjansaajalle mieluisat, ja ovat kuulemma hyvät käytössä!


Samaiselta ystävältä R:lta sain myös punaista kangasta, jossa on valkoisia sydämiä. Tämä kangas oli kuulemma etsinyt käyttötarkoitusta jo useamman vuoden ennen meille päätymistä. Minä hurautin siitä samalta istumalta jouluisat tyynynpäälliset ikean pötkötyynyille!  


Seuraavat hemmot ovat siskon joululahja. Olemme siskoni kanssa katsoneet pieninä yhdessä Yleltä Vhs:lle nauhoittettua Näkymätön ystävä-elokuvaa, ja se on molempien suosikki edelleenkin. Elokuvateattereihin elokuva saapui tässä viime vuosina nimellä Naapurini Totoro.

Oikeanpuoleinen on Totoro, ja vasemmanpuolleinen on Totoron kaveri, jolla ei tietääkseni ole varsinaista nimeä. Alla kuva elokuvasta verrokiksi , jos ette ole japanilaista animea katsoneet ;)
Totoro on tehty sohvanpäälliskankaasta, ja valkoisesta tyynyliinasta. Kaveri on valkoista tyynyliinaa, molemmissa täytteenä tyynyvanua ;) Sisko ilahtui lahjastaan, toivottavast otusten tuijotus ei häiritse yöunia :D


Olin nähtävästi ollut kiltti, kun pukki muisti toiveeni kirkasvaloherätyskellosta! En vielä ole käyttänyt sitä niin paljoa, että osaisin sanoa, onko sillä ollut minkänlaista vaikutusta heräämiseeni, mutta oikein näppärä ja helppo käyttää! Valon saa päälle muutenkin, joten olen pitänyt sitä päällä, jos kudon illalla sängyssä.


Kuusi sai lentävän lähdön ennen vuodenvaihdetta, ja tästä kuvasta selviää ehkä miksi.
Kuusi ei, kuten aiemminkin mainitsin, juonut ollenkaan, ja alkoi sitten joulun jälkeen tiputtelemaan NIIN törkeästi noita neulasiaan. Mona kuljetti niitä turkissaan sitten sänkyyn ja sohvallekin. Lyhyin matka ulos oli takaovesta, vaikka nyt kaduttaakin, eihän nuo neulaset mihinkään pihalta katoa! Tulee pieni haravointi operaatio sitten keväällä..


 Toissailtana sorruin jo selaamaan kukkien siemenpusseja. Niitä on kerääntynyt kiitettävästi, ja suurin osa niistä on mennyt jo vanhaksikin! Aion siis tänä vuonna kokeilla kaikki nuo 2010 erääntyneet pussit, josko niistä jotain itäisi- Yrttilaatikko on jo täyteen suunniteltu (yrttejä ja salaattia), ja päätyaidalle tulisi kukkalaatikot, joissa olisi valkoista ja keltaista kranssia... Sitten olisi kesäkukkasekoitusta, päivänkakkaraa ja tietysti jossain piilottelee vielä viime kesän petunioista keräämäni siemenet ja samoin jänönhännistä koitin kerätä siemenhaituvia...hmmm ;)

Täällä Turun seudulla on lumi kadonnut aika tehokkaasti, kiitos muutamien plusasteiden ja vesisateiden. Kaikki kauniita jääteokset sulivat... Eniten pelottaa jos takapiha paljastuu kokonaan, ettei vaan mikään kasvi luule kevään koittavan! Äkkiä lunta ja pakkasta takaisin, kiitooosh! En ole valmis kevääseen vielä ;)

5 kommenttia:

 1. Kyllä päiväyksen ohittaneet siemenet kannattaa ehdottomasti kylvää, se parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että niistä itää siihen asti vaadittu prosenttimäärä, sanotaan nyt 98%, mutta pari vuotta vanhoista siemenistäkin itää ainakin 80 ellei 90 %. Olen onnistuneesti kylvänyt yli kymmenen vuotta vanhoja ruiskaunokin siemeniä, niistäkin iti sen verran, että sai siemeniä taas seuraaviksi vuosiksi.
  Ihanat Totoro kavereineen ja hauskat sukat!

  VastaaPoista
 2. Wau sielläkin ompelukone surissut. Mie en oo vielä kangaskauppoja löytänyt joten ompelukone odottaa kankaita.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat nuo kumasi sukat.

  VastaaPoista
 4. Ihana Totoro ja kamu. Ostinkin juuri joululahjaksi tyttärelle tuon Naaapurini Totoro elokuvan,kun niin kovasti siitä aikanaan tykkäsi. Se nimetön pikkuvipeltäjä on ehdottomasti meidän kummankin suosikki :)

  Kaveri sai hienon väriset sukat!

  VastaaPoista
 5. Hienon väriset nuo sinun tennarisukat! Piti tulla kurkkaamaan, kun näitä mainostit.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)