3.8.2012

Täällä taas :)

Kirjoitustahti on hieman hiipinut, mutta täällä sitä porskutellaan silti! Ei ole vain ollut oikein inspiraatiota kirjoitella, olen nautiskellut lomasta ihan kotosalla/mökillä.

Oma pikkupiha on kyllä ollut NIIIN ihana asia. Vaikka vähän harmaita hiuksiakin välillä tuntuu tuottavan, kun kasvit eivät maagisesti kasvakaan kuin puutarhalehtien kansikuvissa. Mutta niin se taitaa mennäkin? :D Sitä on vain aina ihastellut niitä täydellisen kesäpäivän kuvia, joissa kuvaaja on loistokamerallaan ottanut yhdestä kuvakulmasta juuri nypityn ja puunatun puutarhan hyvästä kulmasta kuvan? Ja toki niihin lehtiin pääsevät ovat ehtineet muutaman vuoden harjoitellakin! Naapuri aina ihastelee meidän pihaa, ja minä perisuomalaisena vähättelen "no kato nyt tuotakin rikkaruohovillikkoa", "nurmikkokin on ihan vintallaan", "tuonkin piti mennä ihan erilailla"... Jossain mielensopukassa silti olen hyvin kiitollinen kauniista sanoista, kai senkin taidon oppii vielä, että ottaa kehut kehuina :)

Maljaköynnös, jonka istutin kesäkukkaistutukseeni 16.6. kieppeillä, on avannut ensimmäisen nuppunsa! Aivan ihana <3 aika="aika" br="br" h="h" hintavia="hintavia" ilmainen="ilmainen" ist="ist" kukkakaupoissa.="kukkakaupoissa." m="m" n="n" oli="oli" ovat="ovat" roskisl="roskisl" t="t" usein="usein" yt="yt">


Kauniit trumpettimaiset kukinnot


Petunia/orvokki parvekelaatikko on ollut huonolla sijainnilla. Aurinkoa, paahdetta, tuultakin, mutta ei vettä.  Härmähän niihin iski, ainakin olettaisin. Kun aloin muokkaamaan pihaa, samaisella aidan seinustalla, missä tämäkin laatikko roikkuu, oli pienehkö puuntaimi, aivan härmän peitossa. Se on siis vain vaaninut sopivaa hetkeä odotellen.. Leikkasin nämä nyt alas, ja aion sumuttaa mäntysuopa-ruokasooda-liuoksella, saa nähdä tuleeko ennen ensipakkasia yhtään kukkaa :P


 Ukkolaukan siemeniä! Niitä on kyllä valtavasti! Leikkasin tuon yläosan nyt irti, ja varistelen siemenet paperipussiin, ajattelin osan ainakin kylvää penkkiin, osan mahdollisesti annan isoäidille syntymäpäivälahjaksi.  Olen lukenut netistä, että ukkolaukka lähtee siemenestä aika menestyksekkäästi, eli kylväytyy kyllä itse kasvupaikalleen. Siemen vaatii kylmäkäsittelyn, minkä talvi sitten hoitaakin automaattisesti :) menee varmaan tovi, ennen kuin tuosta siemenestä kasvaa kukkiva sipuli, sillä ukkolaukkahan on sipulikasvi, jos et tiennyt ;) kuten esim tulppaanit.


Muistiin itselle: kärhö ei oikein viihdy paikallaan, mutta ei ole mikään ihme. Olen tökännyt sen aika varjoisaan kohtaan, + kaikkia muitakin kärhöistutusohjeita huomioimatta. On savinen kylmä kohta ja ties mitä.


Petuniat kukkivat

Samoin pelargonit
 Nämä ovat näitä kellarissa talvehtineita, en tainnut ostaa kuin ruusunnuppupelargoneja kaksi kappaletta pikkutaimina, ne eivät kuki vielä

Ruusupavun lehdellä on joku käynyt herkuttelemassa, olisikohan etana?


Seinustakuvaa :) Kasvilava on jokseenkin ahtaan oloinen! Olen latvonut melkein kaikki ananaskirsikat, niillä on niin isot lehdet, että alle jääviltä loppuu valo. Pikkuisia tomaatteja on jo kasvamassa tuohon ainoaan tomaattiin tuolla sekamelskassa ;)


Ja toista sivua. Naurattaa kun joukossa on tuo yksi ainut punainen daalia. Siinä ei ole ollut kertaakaan yhtä kukintoa enempää kerralla, ja etanat käyvät öisin syömässä sen lehdet reikiä täyteen. 


Sinnikkäästi yritän saada opinnäytetyöhön tekstiä lisää....


SisustusUnelmia blogissa on arvonta!
Alla palkinto ;)2 kommenttia:

  1. Enpä muuten tiennyt laukan itsekylväytymisestä. Hieno juttu, sillä minulla on niitä useampi pihalla.

    Tsemppiä opinnäytetyön kanssa ja mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Voiks siulla Kukkahattuneiti lähettää sähköpostia? Vastaisin sun aikasempaan kommenttiin mielelläni siun sähköpostiisi.. :)

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)